Сега ще се наложи да избирам между Теорията на струните и презентацията в обсерваторията.
Ден на отворените врати във Физически факултет
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Re: Ден на отворените врати във Физически факултет
Само един въпрос имам - защо винаги програмата е направена така, че да е практически невъзможно да посетя всичко, което ме интересува?
Сега ще се наложи да избирам между Теорията на струните и презентацията в обсерваторията.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
- Специалност: Физика
- Курс: завършил
Не го правим за да Ви създаваме проблеми!MidwinterSun написа:... защо винаги програмата е направена така, че да е практически невъзможно да посетя всичко, което ме интересува?...
Искаме от една страна да покажем максимален брой неща, а от друга - не е възможно всичко да бъде последователно, защото ще се проточи много дълго.
MidwinterSun написа:... Сега ще се наложи да избирам между Теорията на струните и презентацията в обсерваторията.
Ето тук http://phys.uni-sofia.bg/doors_open_day/PROGRAMA.pdf виждам, че демонстрациите в Борисовата градина започват от 10:00 и продължават до 17:00 часа. Струва ми се, че има време и за двете.
Ако не успеете да видите всичко, ще можете всяка година да намирате по нещо интересно.
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
- Курс: трети
Преподавателката ми в гимназията всяка година организираше ходене до Физически факултет и беше страшно интересно, защото ни обясняваше разни неща и ги свързваше с материала, който изучавахме. Не съм ходила отдавна, но ми се иска да се поправя тази година
Страхотно е, че го организирате този ден.
- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
Благодаря Ви за ласкавите отзиви, Crippled Alice! Добре дошли сте и тази година!
Бихте ли споделили, кои са най-впечатляващите за Вас неща?
Има ли и нещо, което бихте искали да видите, но до момента не сте откривали при демонстрациите?
Има ли и нещо, което бихте искали да видите, но до момента не сте откривали при демонстрациите?
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
О това звучи доста интересно, смятам да посетя ако не друго, то демонстрациите в Борисовата. Добре, че го видях овреме...
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
Dr Dulcamara написа:Благодаря Ви за ласкавите отзиви, Crippled Alice! Добре дошли сте и тази година!
Бих споделила, ако си спомнях. Ходих много отдавна и не мога да се сетя какво точно гледахме, защото на мен физиката ми е малко далечна и трудно разбираема
- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
Добре дошли, Плазмодий! И във факултета ще има интересни неща ... има и биофизици.Плазмодий написа:О това звучи доста интересно, смятам да посетя ако не друго, то демонстрациите в Борисовата. Добре, че го видях овреме...
Последното го написах, защото почти винаги думата "плазмодий" ми създава асоциации с биологията. А биофизици има наистина.
С това много внимавайте, Crippled Alice!Crippled Alice написа:... не разбирам от физика, но ми е интересно
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
Няма, второто го карам сега, надали трето ще има
но съм решила да посетя тази година събитието 
- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
Да не избързваме.Crippled Alice написа:Няма, второто го карам сега, надали трето ще има...
Дал сте програмата от миналата годинаDr Dulcamara написа: Ето тук http://phys.uni-sofia.bg/doors_open_day/PROGRAMA.pdf виждам, че демонстрациите в Борисовата градина започват от 10:00 и продължават до 17:00 часа. Струва ми се, че има време и за двете.
Ако не успеете да видите всичко, ще можете всяка година да намирате по нещо интересно.![]()
http://phys.uni-sofia.bg/doors_open_day/Programa.pdf <- това е програмата за тази година
- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
Благодаря Ви Много, amd!
Голям срам за мен!!!
Моля всички за извинение! Правилен е линкът на amd.
Все пак първоначалният линк http://phys.uni-sofia.bg/doors_open_day/ е верен, ако това изобщо може да бъде успокоение.
Специално за MidwinterSun и Плазмодий, които проявиха интерес към Астрономическа обсерватория в Борисовата градина, обръщам внимане, че MidwinterSun беше права. Дневните демонстрации продължават до 15:00 часа.
"11 – 15 ч. Дневни наблюдения на Слънцето (при ясно време), Астрономическа обсерватория в Борисовата градина (съвместно с Астрономическа асоциация - София)"
За сметка на това ще има и нощни:
"20.30 – 22 ч. Нощни наблюдения на интересни астрономически обекти (планети, звезди, планетарни мъглявини, звездни купове, галактики и др.) Астрономическа обсерватория в Борисовата градина, (съвместно с Астрономическа асоциация – София)"
Голям срам за мен!!!
Моля всички за извинение! Правилен е линкът на amd.
Все пак първоначалният линк http://phys.uni-sofia.bg/doors_open_day/ е верен, ако това изобщо може да бъде успокоение.
Специално за MidwinterSun и Плазмодий, които проявиха интерес към Астрономическа обсерватория в Борисовата градина, обръщам внимане, че MidwinterSun беше права. Дневните демонстрации продължават до 15:00 часа.
"11 – 15 ч. Дневни наблюдения на Слънцето (при ясно време), Астрономическа обсерватория в Борисовата градина (съвместно с Астрономическа асоциация - София)"
За сметка на това ще има и нощни:
"20.30 – 22 ч. Нощни наблюдения на интересни астрономически обекти (планети, звезди, планетарни мъглявини, звездни купове, галактики и др.) Астрономическа обсерватория в Борисовата градина, (съвместно с Астрономическа асоциация – София)"
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
На този линк може и да няма актуална програма, но има постер, който вече е актуален, аз оттам си гледах нещата 
Обърнах внимание на прогнозата за времето в събота - дават предимно облачно време. Пък аз се бях ореантирала към демонстрациите и лекцията в обсерваторията. За последната е ясно, но какво се случва, ако няма условия за наблюдение?
Обърнах внимание на прогнозата за времето в събота - дават предимно облачно време. Пък аз се бях ореантирала към демонстрациите и лекцията в обсерваторията. За последната е ясно, но какво се случва, ако няма условия за наблюдение?
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

-
kvg
- В началото бе словото
- Курс: втори
Еми.. Няма наблюдение
Сигурно хората ще са там, надявайки се да се изясни времето. Или ще ви разправят нещо, или ще покажат нещо, ще измислят как да ви „забавляват“ 
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ами аз всъщност се надявам да се окаже, че обсерваторията е отворена за граждани и наблюдения и в други дни освен тези на отворените врати 

-
kvg
- В началото бе словото
- Курс: втори
Не вярвам да ти откажат.. Особено ако помолиш предварително