Академия на МВР?

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

likecrazy
В началото бе словото

Академия на МВР?

Мнение от likecrazy »

Здравейте. Намерих една тема за Академията на МВР, но е заключена и не знам къде другаде да попитам. Извинявам се, ако това не е правилното място.
Момиче съм, 11 клас и мисля другата година да кандидатствам в АМВР, но има много неща, които не можах да намеря в интернет. Ако мога да задам няколко въпроса, а който може да ми отговори.
1.Физическия изпит от какво се състои?
2. Каква е таксата за семестър ? ( Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред )
3. Полагат ли се изпити? Мисля че от 2години се влиза само с диплома и матура, защото дипломата ми е отлична(ако не я разваля в 12клас) и ако е така ще ми бъде голям плюс
4.След като завърша АМВР, направо ми намират работа по специалността, така ли? И съм длъжна да служа 10г. в България? (което ми харесва, ако е така, не го казвам в лош смисъл)
Много ще се радвам, ако някой отговори поне на един въпрос. Или ако има някой, които е учил там и може да ми обясни как е било при него.Благодаря много.
Nafarforii
В началото бе словото
Специалност: Политология
Курс: втори

Re: Академия на МВР?

Мнение от Nafarforii »

Баща ми я е завършил. Мога със сигурност да ти кажа, че си избрала нещо много интересно и предизвикателно, но няма да изкарваш много пари от него, поне в началото със сигурност. Виж дали това няма да ти е от полза:
http://www.academy.mvr.bg/NR/rdonlyres/ ... m20111.pdf
.... THIS SHIT !
likecrazy
В началото бе словото

Мнение от likecrazy »

Мерси,много ми помогна!
А някъде бях чела,че образованието било безплатно, но не мисля, че е вярно? На друго място четох, че таксата била към 1000лв. на семестър. Може ли нещо ориентировъчно,ако някой знае :)
plamenka
В началото бе словото
Специалност: Логопедия
Курс: първи

Мнение от plamenka »

безплатно е доколкото знам, а при откзване плащаш някаква неустойка..
KaloS
В началото бе словото

Мнение от KaloS »

Аз ще кандидатствам в академията тази година. Някой има ли представа какъв е бил минималният бал за прием миналата година във факултет "Полиция" ?
saviiinceto
Пишете, о, братя
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от saviiinceto »

Това,което знам аз е,че със сигурност ви се поема спането и храната(за храната не съм на 100 % сигурна)-нещо като безплатно общежитие и се плаща нещо като символична заплата всеки месец :D
Колкото повече планираш нещата, толкова по-често те среща случайността.
Аватар
white.kitty
В началото бе словото

Мнение от white.kitty »

нито спането, нито храната са безплатни, а "заплатите" зависят от успеха, който изкараш през сесията.
"Човек никога не би се примирил да пълзи, ако почувства порив да лети"
saviiinceto
Пишете, о, братя
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от saviiinceto »

white.kitty написа:нито спането, нито храната са безплатни, а "заплатите" зависят от успеха, който изкараш през сесията.
Не е вярно,може би зависи от специалността в такъв случай,мой бивш съученик е там 1 курс и са му безплатни тези неща и заплата получава,а няма как да има успех за 1 семестър,това не е стипендия!
Колкото повече планираш нещата, толкова по-често те среща случайността.
Аватар
Wrath
От дъжд на вятър

Мнение от Wrath »

Явно за пореден път, аз ще се явя като гид на АМВР.
Да видим какво мога да направя с въпросите от първия пост.
1. Физическия изпит представлява бягане, съответно 30 и 800м, лицеви опори, коремни преси и скок дължина. Самите критерии, като време, брой и т.н., наистина могат да се намерят в сайта на Академията.
2. Такса за семестър няма, ако влезеш като курсант. Ако си студент, вече говорим за около 700лв на семестър. Курсантите са държавна поръчка, което значи, че както някой бе споменал, при прекъсване, дисциплинарно наказание - изгонване, или каквото и да било напускане на АМВР, се плаща неустойка.
3. Изпити, които се полагат са само медицински тест, физически изпит и психо -тест. Балът се сформира от матурите.
4. При записване в АМВР се подписва договор, който е именно за 10 години. И да, осигурява ти работа, и да, длъжна си да служиш на майка България, да не престъпваш конституционните принципи на републиката, да браниш правата и интересите на гражданите, да спазваш етичния кодекс, и какво ли още не, зададено в клетвата за постъпване на държавна служба в МВР.

На въпросите - толкова...относно всичко останало...

Общежитие - плаща се...
Храна - плаща се...
Така че, нещо информацията ви или е стара, или измислена, или се е отнасяла за един малкоооо по - различен период, а не точно обучението за бакалавърски курс. Така или иначе, стипендия, освен европейския и вариант, не се получава... Така че въпрос на гледна точка, на израз, ако искате, си го наричайте стипендия, заплата, подарък, реверанс от страна на държавата. Факт е, че се получава от всеки. Първият семестър всички получават едни и същи пари... от втория нататък е на база успех.
Надявам се страстите вече да са сравнително охладени... а смутът, от липсата на информация относно АМВР, да е поизчезнал...
Аватар
white.kitty
В началото бе словото

Мнение от white.kitty »

saviiinceto написа:
white.kitty написа:нито спането, нито храната са безплатни, а "заплатите" зависят от успеха, който изкараш през сесията.
Не е вярно,може би зависи от специалността в такъв случай,мой бивш съученик е там 1 курс и са му безплатни тези неща и заплата получава,а няма как да има успех за 1 семестър,това не е стипендия!
Твоят съученик нещо яко те е метнал в тиквите. Кое точно не е вярно - за храната или спането? Или и за тока, защото ще те уведомя, мила, че пожарният факултет плащат дори него! И не съм казала, че се получава стипендия за един семестър. Повтарям, че зависят от успеха, който си постигнал през сесията, а се получава всеки месец до следващата сесия, в това число и ваканциите. Преди да ми се репчиш, провери нещата, защото съм малко по-наясно от теб за тези неща.
"Човек никога не би се примирил да пълзи, ако почувства порив да лети"
Аватар
Wrath
От дъжд на вятър

Мнение от Wrath »

Айде вкарайте се още малко във филми... :)
http://tv7.bg/news/society/5101992.html
likecrazy
В началото бе словото

Мнение от likecrazy »

След завършване на академията къде получавам назначение- където МВР ми каже или където аз си избера? Примерно аз съм от София, но трябва в Русе и ме пращат там или чакам докато се освободи място в София и тогава получавам назначение? Надявам се да не съм задалa прекалено тъпо въпроса :)
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

вероятно ще си в Сф но има вероятност да останеш изненадан от това което ще ти предложат .. Вчера пътувах с един съученик от гимназията .. като завършил национална сигурност в академията му предложили работа .. в КАТ :roll: теглил им 1 майна и сега се занимава с нещо което няма нищо общо с образованието му и съжалява за загубените години :)
Изображение
stefaniemelin
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от stefaniemelin »

интересува ме, кои документи за приема, къде се подават, казаха ми, че част от тях се подават в районното, а друга в Академията, но никъде в Наредбата не пише, кои, къде..
много ще съм благодарна, ако някой ми обясни
Аватар
Wrath
От дъжд на вятър

Мнение от Wrath »

Технически, ако успехът през четирите години на обучение ти е висок, няма да има причина да чакаш предложения... ще избираш ти, и то сред доста примамливи и нови отдели и дирекции. Естествено, късметът също трябва да е на твоя страна. Причината за това е, за дадената година да се изпита нужда от кадри в дадена структура. Ако си от София, най - вероятно ще си останеш там. Освен, ако разбира се, някое работно място в Полски Тръмбеш не те е накарало да зарежеш всичко. Естествено е от подбора да има разочаровани, както има и изключително доволни. Въпрос на статистика.

Относно другия въпрос с документите... Кандидатствате вероятно за полицаи, бъдете наблюдателни, четете всичко, най - вече шрифта, който се различава по цвят от останалия текст.
"КАНДИДАТИТЕ за курсанти, за придобиване на образователно-квалификационна степен „БАКАЛАВЪР“ в редовна форма на обучение подават следните документи- които не са служители на МВР - в областните дирекции на МВР и районните управления при Столичната дирекция на вътрешните работи по местоживеене;"

Източник: http://www.academy.mvr.bg/Reception/2012_Dokumenti.htm
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”