fak написа: такова нещо като 'бързо и безболезнено колене' няма.
Напротив. Животното въобще не се мъчи. На някои дори директно им теглят куршума в главата. То нищо не разбира. Не изпитва страх, не изпитва болка, нито стрес, не се гърчи в агония. А и най-малко има някакъв смисъл - ти ще се нахраниш. А какъв е смисълът в тая гавра с кучетата? Некви селяни да се хилят и да се наливат с ракия докато животното изживява най-големия ужас в живота си.
fak написа:Оправдано ли е по тая логика да си отглеждам специално куче, за да го изям в последствие..
Ми да, ако го отглеждаш, за да си го изпапкаш и винаги си с нагласата, че това не е домашен любимец, а вечеря. Не става въпрос за това дали е куче или не. И теле да размятаха и давеха, мнението ми пак би било същото.
ше пусна на варварите от тва село процедурно предложение след акта на въртене на кучетата, да ги колят и да провеждат успоредно фестивал на Виетнамците в България, че да оползотворят месото
иначе.. препоръчвам на хората, които искат да останат със заблуждението, че коленето е безболезнено, да НЕ кликат на линковете с тричането по-горе.
Тричайте ги, ..... им...
Почвам да си мисля за метъл фестивал - нещо като дет или траш с тричане.... Ще е доста тематично и яко!
И всеки, който си мисли, че отношението към песовете трябва да е също както към хората, не е зле да бъде леко изтричан...
alter ego написа:Кристо ми даде идея - ще заведа племенника на едно тричане и съм абсолютно сигрен, че ще се накефи на макс. Просто още е достатъчно малък, радва се на новото и не е облъчен с простотиите на "Криворазбраната цивилизация"...
Пази Боже да съм още в България когато племенника ти гради капитализма.
The true balance sheet of US Investment banks:
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
Българите са много интересни. Всъщност може би и други народи са така, но като българка имам най-големи впечатления от нас самите... Една голяма част от българите се прехласват и дивят на древните традиции на японци, китайци, индийци, италианци и какви ли не други народи. Лошо няма да се интересуваш от други народи. Обаче когато дойде ред да се спрат и да се вгледат в собствената си култура започват да говорят колко сме назадничави, диви, анти-хуманни и анти-природни, как сме били живели още в 19в. или някой друг отминал вече век, колко ни е лош манталитета и всякакви други зле звучащи определения. Казвам "зле звучащи" защото за мен те нямат никаква стойност. Традициите, във всяко едно отношение, на всеки един народ се градят в продължение на векове и хилядолетия, от момента на неговото образуване до настоящия момент и след него. Те се развиват според нуждите и начина на живот на хората. Ако има нещо, което съществува и с времето отмре то става по естествен път, а не с помощта на закони, медийна пропаганда и пищящи чужденци (голяма заслуга за врявата около тричането имат разни чужденци, които пишеха из интернет мнения какви варварски обичаи имаме и понеже българите в мнозинството си са комплексари на национално ниво се впрегнаха много жестоко). Ще дам за пример декрета на Папата от 17в. за премахване на обичая курбан сред католиците в Чипровци. Еми - очевидно не е пожънал успех. Така че при положение, че "варварските" ни обичаи съществуват, значи народът ни изпитва нужда да ги практикува и те по никакъв начин не пречат на живота на хората, които ги практикуват, а напротив. И кучета си тричим, и курбани си правим. Както се вижда и преди векове е имало хора дето са ни се чудили на обичаите и са се опитвали да се борят с тях и да налагат насилствено собствените си виждания. Със сигурност е имало и българи, които не са харесвали същността си и са вървели по гайдата на "европейците". Но българите са си българи - имаме си собствен манталитет, собствени традиции. И понеже нашата същност се е формирала хилядолетия наред, както споменах вече, не смятам че е редно да се срамуваме и да се борим със себе си. Време е българите да разберат, че да си българин не е нещо лошо и че няма нужда да гоним разни необясними идеали под формата на непрестанно повтаряни лозунги.
По твоята логика, скоро време взимането на наркотици, проституцията и подкупите ще станат част от българските традиции, с които да се гордеем. Тези неща сега ги има в обществото, назадничави са, но болшинството българи си ги харесват и няма закон, който да ги спре. И също така колкото и някои хора да твърдят, че тези неща не са "европейски", ние си ги правим и не ни дреме, защото това ни е в природата и ни кефи.
Бих казал и друго - всеки човек избира дали да живее като човек или като животно. Когато цял народ избере второто е проблем, а не lifestyle избор...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Тричането не вреди на никой, както казах, за това е оцеляло дълго време. Наркотиците, които не може да бъдат определени като традиция, нямат подобни шансове, тъй като те вредят и обществото доброволно се стреми към тяхното отхвърляне.
Не съм чул някой наркодилър да се оплаква, че бизнесът му го прави нещастен или беден или се чувства зле постоянно. Каква по-голяма вреда имат наркотиците от тричането на куче? В първия случаи дилърите печелят, а зависимите се гърчат. Във втория хората се кефят, кучетата страдат. Къде е тука разликата?
Да не говорим, че българите дотолкова са привикнали на наркотици и проституция, че чак са ни традициии вече. Да, някой ще каже, че не го кефят, ама и мен не ме кефи тричането и кво от тва? Като ще сме нецивилизовани, да сме нецивилизовани докрай, а не само за определени неща...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!