Тема за КС въпроси от различно естество vol.3

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Nemalp
Да живей словото
Специалност: Публична администрация
Курс: първи

Re: Тема за КС въпроси от различно естество vol.3

Мнение от Nemalp »

Аз си намерих отговор на предишните ми въпроси ...

Сега новите: ако отбележим използването на матурата винаги тя ли се взима ? Тоест възможно ли е да се нашием, ако го направим или винаги се взима по-високата оценка, която се получава спрямо коефицента ?

Някой може ли да ми даде програмата/разпределението за право ? Тоест какво се през различните курсове, кои предмети са избираеми, кои факултативни и тн ?
Защото не намирам за право, а за всички останали специалности нямам проблем ...

Още един се сетих ... Задочниците (право) имат ли предимство при прехвърлянето за редовно обучение пред останалите специалности. Въпреки че от една страна нямат конфликтни точки, защото задочниците ще продължат във втори курс, а от другите специалности ще започнат право от 1-ви ...
silverdream
От дъжд на вятър
Специалност: Българска филология

Мнение от silverdream »

brasence написа:Така... мога да ти отговоря на въпроса за матурите.

Когато си подреждаш желанията, можеш да отбележиш дали искаш да използваш изкарана матура като балообразуваща оценка със съответния коефициент.

За подреждане на желания - 30лева + документи ~ 36 лева. Успех и умната...
Т.е. ще платя чак след изпитите когато подреждам желанията, а не когато трябва да се плаща за втората изпитна сесия?
Българска филология I курс
brasence
Постоянно присъствие
Специалност: Компютърни науки
Обратна връзка:

Мнение от brasence »

silverdream написа:
brasence написа:Така... мога да ти отговоря на въпроса за матурите.

Когато си подреждаш желанията, можеш да отбележиш дали искаш да използваш изкарана матура като балообразуваща оценка със съответния коефициент.

За подреждане на желания - 30лева + документи ~ 36 лева. Успех и умната...
Т.е. ще платя чак след изпитите когато подреждам желанията, а не когато трябва да се плаща за втората изпитна сесия?
Хммм, подреждането на желанията е поначало преди втората изпитна сесия (или поне преди да си знаеш оценките) . НО ДА, плащаш ги отделно.
КН правеж

"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
silverdream
От дъжд на вятър
Специалност: Българска филология

Мнение от silverdream »

Как така е преди да си знаеш оценките :? Къде е логиката?
Кога се подреждат,можеш ли да ми кажеш дати :?
Българска филология I курс
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Мнение от Crippled Alice »

Подреждането на желанията се казва така, за да си подредиш желанията, не специалностите, които смяташ, че ще те приемат :) Става преди втората изпитна сесия и е хубаво лека-полека да започнете да се ориентирате какво ви се учи, ако все още се лутате. :)
monchenceto
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

СУ(стопанско управление с английски език) или УНСС(финанси)

Мнение от monchenceto »

Здравейте и от мен!
Да,знам има много теми с подобно съдържание,но реших и аз да направа една нова такава за 2012/2013.
Нека да започна с това,че съм много объркана.Искам да уча финанси или счетоводство или нещо такова,защото не само,че ме влече,но и обявите за работа с подобно висше образование са многократно повече от тези за стопанско управление.До колкото разбирам финанси,счетоводство и контрол са единствената хубава специалност в УНСС,но просто като цяло политиката на този университет не ми харесва ама изобщо,но какво да направа след като специалността която искам да уча е в унсс,а университета е су...
Написах в джобс бг финанси и ми излязоха около 200 обяви за работа,след това написах стопанско управление и ми излязоха 4... просто не знам как да процедирам,допитах се до много познати и непознати и само вие ми останахте и наистина много се надявам някой компетентен да ми отговори.Харесва ми СУ супер много,но след като специалността,която мога да уча там е с много по малка реализация?
и нещо друго ако един работодател иска да наеме счетоводител,той ще наеме човек завършил това,ако иска мениджър също и т.н. т.н. Т.е. стопанското управление освен управленски пост май не може по никакъв др начин или се бъркам ?
Моля Ви помогнете :(
snow_w
В началото бе словото

Мнение от snow_w »

Кога подаваме документите, за да подредим желанията?
След като получим оценката от изпитите, или?
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Мнение от Crippled Alice »

Не знам точните дати, но обикновено е към края на юни месец. Оценките ви от изпитите нямат общо с избраните от вас специалности ;)
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Re: СУ(стопанско управление с английски език) или УНСС(финан

Мнение от FloWersOfEviL »

Ми пиши се икономика, като искаш да не е мениджър, щото за шеф отраз никъде не взимали, разбираш ли.. и после магистратура финанси, колко му е..
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
suzi_q
От дъжд на вятър
Специалност: Неформално образование
Курс: втори

Мнение от suzi_q »

"Сега новите: ако отбележим използването на матурата винаги тя ли се взима ? Тоест възможно ли е да се нашием, ако го направим или винаги се взима по-високата оценка, която се получава спрямо коефициента ?"

И мен ме интересува този въпрос :P :?: :scratch:
Аватар
Bibito
Пишете, о, братя

Мнение от Bibito »

suzi_q написа:"Сега новите: ако отбележим използването на матурата винаги тя ли се взима ? Тоест възможно ли е да се нашием, ако го направим или винаги се взима по-високата оценка, която се получава спрямо коефициента ?"

И мен ме интересува този въпрос :P :?: :scratch:

Взима се по-високата оценка, която се получава спрямо коефициента.
monchenceto
В началото бе словото

Мнение от monchenceto »

е да но идва един човек от стопанския факултет в нашето у-ще и обясни,че стопанското е много по-добро,защото се влиза с много по висок бал и следователно средата била много по конкурентно способно,което те дига и теб нагоре заедно с другите :?
monchenceto
В началото бе словото

Чужбина

Мнение от monchenceto »

Здравейте искам да попитам на всякъде ли в чужбина,по-специално Англия, се признава дипломата от СУ ?
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Ъ.. специалността е по-добра, защото се влиза с по-висок бал?! Това е всичко друго, но не и аргумент.
Да не говорим, че ТОЧНО пък с английски език икономиката е по-силната специалност в нашия факултет.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
snowwy
В началото бе словото
Специалност: Биология

Мнение от snowwy »

Ако ми анулират работата и загубя кандидатстудентските си права догодина мога ли пак да кандидатствам или трябва ада чакам 2 години ?
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”