[КСК 2012] История
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- KrayzieBone
- В началото бе словото
- Курс: друг
Re: [КСК 2012] История
Аз дори го сънувах. 
"Поука вместо омраза, усмивка вместо презрение."
Епикур
Ако спориш с идиот, вероятно точно същото прави и той.
"Никога не пропускайте шанса да млъкнете."
Епикур
На мен най-труден ми е Симеон, не знам как да го науча този човечец :
А и падане на България под византийска власт.

- KrayzieBone
- В началото бе словото
Много е неприятна темата за византийското владичество. Да се надяваме, че няма да се налага да пишем по нея. Ако се падне на предварителния, тогава да се молим на редовния да не е сред избраните, че често взеха да се теглят едни и същи теми на двете сесии. 
Епикур
Епикур
-
firequeen
- От дъжд на вятър
- Специалност: Английска филология
- Курс: първи
- Обратна връзка:
някой да иска да му се падне Иван Асен 2 ?
АЗ искам ! 
-
firequeen
- От дъжд на вятър
- Специалност: Английска филология
- Курс: първи
- Обратна връзка:
ее станахме 2 повечето казват , че не го харесват и не желаят да се падне
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Темата за виантийското владичество е само една точка към темата за Петър, Асен и Калоян, така че се преживява : )KrayzieBone написа:Много е неприятна темата за византийското владичество. Да се надяваме, че няма да се налага да пишем по нея. Ако се падне на предварителния, тогава да се молим на редовния да не е сред избраните, че често взеха да се теглят едни и същи теми на двете сесии.
Ох, аз мислех, че Калоян се пада самостоятелно.. а то...
Много малко ми се вижда времето за тримата + падане под виз. власт...
-
grenadier
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Наистина е доста дълга за 4-ри часа.Чудя се,защо са намалили времето от 5 часа както е било преди,на 4-ри часа.Поне някои теми като тази за Асеневци и Калоян и 1-та да бяха ги разделили,не всички могат да се вместят в 4-ри часа с такива огромни теми,но нямаме избор.Затова пишете и тренирайте бързо писано доколкото можете и да се надяваме,че ще се падне кратка тема 
- KrayzieBone
- В началото бе словото
А не е ли към Петър и Самуил? Асен, Петър, Калоян и Иван Асен II не са ли в една тема? Или аз нещо съм се объркала.svetlio.varna написа:Темата за виантийското владичество е само една точка към темата за Петър, Асен и Калоян, така че се преживява : )KrayzieBone написа:Много е неприятна темата за византийското владичество. Да се надяваме, че няма да се налага да пишем по нея. Ако се падне на предварителния, тогава да се молим на редовния да не е сред избраните, че често взеха да се теглят едни и същи теми на двете сесии.
Епикур
Епикур
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Три теми са:
1) Петър, Борис II, Самуил и падане под византийска власт
2) византийско владичество, Петър, Асен, Калоян
3) Борил и Иван Асен II
1) Петър, Борис II, Самуил и падане под византийска власт
2) византийско владичество, Петър, Асен, Калоян
3) Борил и Иван Асен II
- KrayzieBone
- В началото бе словото
Ама и аз съм една... Не съм се изразила правилно, защото говорех за падането под византийска власт.
Моя грешка. Мерси за информацията. От толкова много учебници, а и в конспекта е мазало, в главата ми стана каша. Имам разработени теми, които са точно както ти казваш, че трябва да са, но понеже ползвам и учебното помагало на доц. д-р Милияна Каймакамова, а там са по друг начин написани, и се обърквам.
Епикур
Епикур
-
alminatora
- В началото бе словото
Хахаха ей сега приключих с третото минаване на Възраждането и викам да започна пето на Средновековие и почвам, нали, с темата за Крум. Разписах точно половината от първия път, без дори да я преговоря, а като имате предвид, че последният ми прочит на нея е от средата на декември м.г. мисля, че си е постижение
Дано не се пада тази тема, че вероятно всеки като мен я знае така добре
. Не знам как има хора, които си дават парите на такива жени. Темите им започват от 10-11 страници, които е физически невъзможно да бъдат изписани за 4 часа.
П.С. Под "второстепенни неща" имам предвид следното :
Например, в темата пише, че Крум превзема Сердика през 809 година, но не пише, че впоследствие Никифор си я възвръща и чак доста по-късно българите установяват траен контрол над крепостта. Или пък, че византийците отхвърлят желанието за мир на Крум след битката при Върбишкия проход, но не се отбелязани техните мотиви - несъгласието им с клаузата за взаимна размяна на политическите бегълци в договора от 716 година.
Дано не се пада тази тема, че вероятно всеки като мен я знае така добре
Ами това доста зависи и от темите, които учителката при която се готвиш ти е дала. Моите са средно по 6-7, рядко 8 страници печатан текст, като е изхвърлено всичко второстепенно, написани са на доста хубав стил и са много лесни за учене. Други даскалици от моето даскало обаче, при които се готвят някои мои познати, пишат некви адски дългите теми, следвайки принципа "да има какво да се изпусне"grenadier написа:Наистина е доста дълга за 4-ри часа.Чудя се,защо са намалили времето от 5 часа както е било преди,на 4-ри часа.Поне някои теми като тази за Асеневци и Калоян и 1-та да бяха ги разделили,не всички могат да се вместят в 4-ри часа с такива огромни теми,но нямаме избор.Затова пишете и тренирайте бързо писано доколкото можете и да се надяваме,че ще се падне кратка тема
П.С. Под "второстепенни неща" имам предвид следното :
Например, в темата пише, че Крум превзема Сердика през 809 година, но не пише, че впоследствие Никифор си я възвръща и чак доста по-късно българите установяват траен контрол над крепостта. Или пък, че византийците отхвърлят желанието за мир на Крум след битката при Върбишкия проход, но не се отбелязани техните мотиви - несъгласието им с клаузата за взаимна размяна на политическите бегълци в договора от 716 година.
-
grenadier
- В началото бе словото
Доста от темите,които имам са написани без "второстепенните неща" .Даже точно тези примери от Крумовата тема са по същия начин интерпретирани в моята тема.При мен голяма част от темите са по 9-11 страници.Също така в тях има и неща,които могат да се напишат вместо в рамките на половин страница,в рамките на 5-10 изречения,важен е смисъла да е същия.Аз в момента съм на Средновекови още,но пък пиша всяка една от темите,надявам се да не се падат църковни теми,темите за просветата и след Освобождението,но всичко е възможно.А бе,да учим сега повече,дал Бог да изкараме високи оценки,че лично на мен не ми се ходи юли месец да се потя,че и от 8 часа е изпита тогава,не знам защо трябва толкова рано да ,при положение,че след него няма друг изпит,но няма значение,ще станем 
- KrayzieBone
- В началото бе словото
Ставането да ни беше проблемът.
Съмнявам се, че има мераклии за изпита през юли.
Учене трябва, учене.
Епикур
Епикур