[КСК 2012] История

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
KrayzieBone
В началото бе словото
Курс: друг

Re: [КСК 2012] История

Мнение от KrayzieBone »

Аз дори го сънувах. :D
"Поука вместо омраза, усмивка вместо презрение."
Епикур

Ако спориш с идиот, вероятно точно същото прави и той.

"Никога не пропускайте шанса да млъкнете."
malkataaa
В началото бе словото

Мнение от malkataaa »

На мен най-труден ми е Симеон, не знам как да го науча този човечец : :D :) А и падане на България под византийска власт. :? :|
Аватар
KrayzieBone
В началото бе словото

Мнение от KrayzieBone »

Много е неприятна темата за византийското владичество. Да се надяваме, че няма да се налага да пишем по нея. Ако се падне на предварителния, тогава да се молим на редовния да не е сред избраните, че често взеха да се теглят едни и същи теми на двете сесии. :D
Епикур

firequeen
От дъжд на вятър
Специалност: Английска филология
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от firequeen »

някой да иска да му се падне Иван Асен 2 ?
malkataaa
В началото бе словото

Мнение от malkataaa »

АЗ искам ! :)
firequeen
От дъжд на вятър
Специалност: Английска филология
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от firequeen »

ее станахме 2 повечето казват , че не го харесват и не желаят да се падне
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

KrayzieBone написа:Много е неприятна темата за византийското владичество. Да се надяваме, че няма да се налага да пишем по нея. Ако се падне на предварителния, тогава да се молим на редовния да не е сред избраните, че често взеха да се теглят едни и същи теми на двете сесии. :D
Темата за виантийското владичество е само една точка към темата за Петър, Асен и Калоян, така че се преживява : )
Facebook
Изображение
malkataaa
В началото бе словото

Мнение от malkataaa »

Ох, аз мислех, че Калоян се пада самостоятелно.. а то... :( Много малко ми се вижда времето за тримата + падане под виз. власт...
grenadier
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от grenadier »

Наистина е доста дълга за 4-ри часа.Чудя се,защо са намалили времето от 5 часа както е било преди,на 4-ри часа.Поне някои теми като тази за Асеневци и Калоян и 1-та да бяха ги разделили,не всички могат да се вместят в 4-ри часа с такива огромни теми,но нямаме избор.Затова пишете и тренирайте бързо писано доколкото можете и да се надяваме,че ще се падне кратка тема :)
Аватар
KrayzieBone
В началото бе словото

Мнение от KrayzieBone »

svetlio.varna написа:
KrayzieBone написа:Много е неприятна темата за византийското владичество. Да се надяваме, че няма да се налага да пишем по нея. Ако се падне на предварителния, тогава да се молим на редовния да не е сред избраните, че често взеха да се теглят едни и същи теми на двете сесии. :D
Темата за виантийското владичество е само една точка към темата за Петър, Асен и Калоян, така че се преживява : )
А не е ли към Петър и Самуил? Асен, Петър, Калоян и Иван Асен II не са ли в една тема? Или аз нещо съм се объркала. :?
Епикур

svetlio.varna
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Три теми са:
1) Петър, Борис II, Самуил и падане под византийска власт
2) византийско владичество, Петър, Асен, Калоян
3) Борил и Иван Асен II
Facebook
Изображение
Аватар
KrayzieBone
В началото бе словото

Мнение от KrayzieBone »

Ама и аз съм една... Не съм се изразила правилно, защото говорех за падането под византийска власт. :lol: Моя грешка. Мерси за информацията. От толкова много учебници, а и в конспекта е мазало, в главата ми стана каша. Имам разработени теми, които са точно както ти казваш, че трябва да са, но понеже ползвам и учебното помагало на доц. д-р Милияна Каймакамова, а там са по друг начин написани, и се обърквам.
Епикур

alminatora
В началото бе словото

Мнение от alminatora »

Хахаха ей сега приключих с третото минаване на Възраждането и викам да започна пето на Средновековие и почвам, нали, с темата за Крум. Разписах точно половината от първия път, без дори да я преговоря, а като имате предвид, че последният ми прочит на нея е от средата на декември м.г. мисля, че си е постижение :lol:

Дано не се пада тази тема, че вероятно всеки като мен я знае така добре :|
grenadier написа:Наистина е доста дълга за 4-ри часа.Чудя се,защо са намалили времето от 5 часа както е било преди,на 4-ри часа.Поне някои теми като тази за Асеневци и Калоян и 1-та да бяха ги разделили,не всички могат да се вместят в 4-ри часа с такива огромни теми,но нямаме избор.Затова пишете и тренирайте бързо писано доколкото можете и да се надяваме,че ще се падне кратка тема :)
Ами това доста зависи и от темите, които учителката при която се готвиш ти е дала. Моите са средно по 6-7, рядко 8 страници печатан текст, като е изхвърлено всичко второстепенно, написани са на доста хубав стил и са много лесни за учене. Други даскалици от моето даскало обаче, при които се готвят някои мои познати, пишат некви адски дългите теми, следвайки принципа "да има какво да се изпусне" :lol: . Не знам как има хора, които си дават парите на такива жени. Темите им започват от 10-11 страници, които е физически невъзможно да бъдат изписани за 4 часа.

П.С. Под "второстепенни неща" имам предвид следното :
Например, в темата пише, че Крум превзема Сердика през 809 година, но не пише, че впоследствие Никифор си я възвръща и чак доста по-късно българите установяват траен контрол над крепостта. Или пък, че византийците отхвърлят желанието за мир на Крум след битката при Върбишкия проход, но не се отбелязани техните мотиви - несъгласието им с клаузата за взаимна размяна на политическите бегълци в договора от 716 година.
grenadier
В началото бе словото

Мнение от grenadier »

Доста от темите,които имам са написани без "второстепенните неща" .Даже точно тези примери от Крумовата тема са по същия начин интерпретирани в моята тема.При мен голяма част от темите са по 9-11 страници.Също така в тях има и неща,които могат да се напишат вместо в рамките на половин страница,в рамките на 5-10 изречения,важен е смисъла да е същия.Аз в момента съм на Средновекови още,но пък пиша всяка една от темите,надявам се да не се падат църковни теми,темите за просветата и след Освобождението,но всичко е възможно.А бе,да учим сега повече,дал Бог да изкараме високи оценки,че лично на мен не ми се ходи юли месец да се потя,че и от 8 часа е изпита тогава,не знам защо трябва толкова рано да ,при положение,че след него няма друг изпит,но няма значение,ще станем :D
Аватар
KrayzieBone
В началото бе словото

Мнение от KrayzieBone »

Ставането да ни беше проблемът. :lol: Съмнявам се, че има мераклии за изпита през юли. :D Учене трябва, учене.
Епикур

Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”