Немска филология 3
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- Circle Line
- Постоянно присъствие
- Специалност: Korean Language, Hanguk University of Foreign Studies, Seoul
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Немска филология 3
Пускам отново тема за немската филология (предишната такава беше преди около 5-6 месеца и вече не е актуална); надявам се тук да пиашат хора, които са вече в края на първи курс (е и от по-горните курсове също де) и да споделят впечатленията си от специалността
- slavena
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Re: Немска филология 3
Е не ми казвай, че си решил да се прехвърляш?Circle Line написа:Пускам отново тема за немската филология (предишната такава беше преди около 5-6 месеца и вече не е актуална); надявам се тук да пиашат хора, които са вече в края на първи курс (е и от по-горните курсове също де) и да споделят впечатленията си от специалността![]()
![]()
![]()
Don`t eat yellow snow!
- Circle Line
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
хайде сега пак само аз ще пиша в темата, но нищо
аз съм вече на края на първи курс и събрах първите си впечатления...
ами...хм... нещо съм разочарована само че не съм сигурна дали от университета или от специалността или от двете
има преподаватели, които направо ме отказват да уча, чувствам се демотивирана
в процес на обмисляне съм дали да не се прехвърля нещо друго ...
не знам какво точно те интересува за специалността, ако имаш някакви конкретни въпроси, питай
аз съм вече на края на първи курс и събрах първите си впечатления...
ами...хм... нещо съм разочарована само че не съм сигурна дали от университета или от специалността или от двете
има преподаватели, които направо ме отказват да уча, чувствам се демотивирана
в процес на обмисляне съм дали да не се прехвърля нещо друго ...
не знам какво точно те интересува за специалността, ако имаш някакви конкретни въпроси, питай
Nicht alles Wünschenswerte ist erreichbar, nicht alles Erkennenswertе erkennbar!
- AngelicalEyes
- В началото бе словото
- Circle Line
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
е все пак нивото на знаене на езика е доста различно...според мен е нормално ,че ги учите на българскиCircle Line написа:А теоретичните дисциплини като синтаксис, морфология и т.н. на немски ли ги учите или на български, защото при нас (в кореистиката) се учат на български, което понякога е доста дразнещо.
A Mind is a terrible thing to waste!
- Circle Line
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
да, така е, обаче би било доста по-полезно според мен първите няколко години да посветим изцяло на езика, а след това вече новите дисциплини да учим на корейски, сегашната практика на преподаване на източни езици ми се струва някак смущаващаeli_girl написа:е все пак нивото на знаене на езика е доста различно...според мен е нормално ,че ги учите на българскиCircle Line написа:А теоретичните дисциплини като синтаксис, морфология и т.н. на немски ли ги учите или на български, защото при нас (в кореистиката) се учат на български, което понякога е доста дразнещо.
а знаете ли колко човека приемат всяка година?казаха ми 70,но според мен са много 70.ако някой има по-сигурна информация да каже 
- aishiii
- От дъжд на вятър
- Специалност: Стопанско управление (немски език)
- Курс: първи
50 са били местата мин година като 10 мъже и 40 жени 
Ohne Frauen geht es nicht.Das hat sogar Gott einsehen müssen.
Здравейте, малко офтопик по темата
Какво мислите за ИЧС? Някой ходил ли е наскоро там за горните нива по Немски език и какво мнение имате? В момента съм в Престиж Б2 и ми се струва много посредствено за нивото, което трябва да е. Трябва ми някой сериозен курс.
п.с. zaharinka относно подписа ти "Nicht alles Wünschenswerte ist erreichbar, nicht alles Erkennenswertе erkennbar!", граматически правилното не трябва ли да е "Nicht alle Wünschenswerten sind erreichbar, nicht alle Erkennenswerten erkennbar" (макар, че пак звучи нелогическо) или "Nicht alles Wünschenswertes ist erreichbar, nicht alles Erkennenswertеs erkennbar! , тъй като ми звучи грешно... (ако това е някаква метафора или идиом).
Какво мислите за ИЧС? Някой ходил ли е наскоро там за горните нива по Немски език и какво мнение имате? В момента съм в Престиж Б2 и ми се струва много посредствено за нивото, което трябва да е. Трябва ми някой сериозен курс.
п.с. zaharinka относно подписа ти "Nicht alles Wünschenswerte ist erreichbar, nicht alles Erkennenswertе erkennbar!", граматически правилното не трябва ли да е "Nicht alle Wünschenswerten sind erreichbar, nicht alle Erkennenswerten erkennbar" (макар, че пак звучи нелогическо) или "Nicht alles Wünschenswertes ist erreichbar, nicht alles Erkennenswertеs erkennbar! , тъй като ми звучи грешно... (ако това е някаква метафора или идиом).