Размисли и Страсти '12: Мила Юхууу!!!

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Заключено
Аватар
Mushmul
Флъдзила
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: завършил

Re: Размисли и Страсти '12: Мила Юхууу!!!

Мнение от Mushmul »

Миленоо, какво стана с шофьорските ти курсове? Все си представях как с теб си купуваме едно Мини и си се возим из Банишора и отвъд...
These are crazy days...

http://www.freerice.com
Изображение
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Офф, Милооо, много трудно ти мисля въпроси нещо.

Да предположим, че когато се запознахме, го нямаше фактора на господин-изчанчен-никнейм и мразя-това-име. Дали първоначалните ти чувства към мен щяха да са същите? Или различни и ако да, по какъв начин?

Кое е по-лошото - да живееш в разхвърляна стая, но да водиш подреден живот или да имаш пореден дом и разхвърлян живот?

Разкажи ми за различни предмети от ежедневието си, на които си намерила необичайни приложения, които тотално не съответстват на употребата, за която въпросните неща са били предназначени. Аз например използвам резервното дистанционно за книгоразделител. :lol:

Ако ти предложат да зарежеш всичко и да напуснеш - града, държавата, континента, направо цялата планета; да изоставиш всичко зад себе си, всичките си притежания, всички хора, да изоставиш дори собственото си тяло заедно с всички ограничения, които някога са съществували за теб - и да се пренесеш някъде другаде, да започнеш да съществуваш някъде другаде, под друга форма, но същата личност:
1. Би ли го направила?
2. Какво съществуване би си избрала? Като имаш пълната свобода да проектираш този друг живот и друг свят и можеш да съществуваш под каквато си искаш форма в него.

Музата ми се изчерпа. Достатъчно я изнасилих за тази вечер. :albino:
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие
Специалност: Физика

Мнение от Dr Dulcamara »

Здравей Мила,
Намислил съм си няколко групи от въпроси :D , но част от тях ще оставя за утре.
Мила написа:... Dr Dulcamara - Ерик (Фантомът) от "Фантомът и операта" ...
Търсих тази кига, но не я намерих. Вероятно става дума за "Фантомът от операта". Ако е така, не съм я чел. :oops: Преди около година-две прочетох "Маскарад" от Тери Прачет. Доколкото разбирам, там е вмъкната историята от "Фантомът от операта".

Издатели, автори, права:
1. Смяташ ли за приемливо (не става дума за законите) издателите да си препродават правата върху определено произведение, дори след смъртта на автора?
2. Как преценяваш клаузата в договор между издател и автор, задължаваща последния да не публикува поне десет годии по същата тема при друг издател?
3. Възмутително ли е от твоя гледна точка, ако автор откаже на издател да напише произведение заради неизгодна за него клауза в проекта за договор?
4. Възможно ли развитие на отношенията между издател и автор, при които авторът да поиска от издателя само редакторската работа, оставяйки самото издаване за себе си?
5. Възможно ли е авторите да започнат постепенно да се отказват от съдействието на издателя и да започнат да правят всичко сами?
6. Влизат ли в противоречие следните неща: издателски права, авторски права, библиотека, копиране на книга на хартия и "изтегляне" на книга от интернет?
Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от Lord »

Добре позна, че няма да си харесам отрицателния герой. Можеш ли да пробваш пак, ама със истински (а не престорен) злодей? Хайде, светът изобилства с анимационни несретници. Между другото, влкът отрицателен герой ли е?

Опиши FightForFreedom с някой особено отрицателен герой. :mrgreen:

А сега изброй пет неща, които те правят щастлива.

О, и стихчето... стихчето е великолепно.
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Какво мислиш за 8-ми март? Празнуваш ли? Поздравяваш ли празнуващите? Черпиш ли? Черпят ли те? Някой подари ли ти цвете? А нещо друго?

Или.. не си имала време дори да се сетиш за праника, понеже си изкарала тежък 14-часов (или повече са станали?) работен ден?

Честит празник, Милш : ) Не ме интересува дали го считаш за такъв. Смятам, че само жените с ниско самочувствие не го, защото който си знае.. знае. Но съм убедена, че ти знаеш : )

:*
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

FloWersOfEviL написа: Намери подходящ/о/а за поне десетина форумеца:
- филм
Мързи ме да търся линкове, камо ли трейлъри... ако искате да се информирате, използвайте гугъл.
Започвам пак със себе си, защото съм себична и егоцентрична, а и искам да отговоря на ето този въпрос на Иво
Jamesmagno написа:
Мила написа:най-красивият и силен филм, който съм гледала е европейски, испански, педроалмодоварски :)
Кой?
"Счупени прегръдки"

Lord - "Предай нататък"
FloWersOfEvil - "Вики, Кристина, Барселона" заради изпълненото със значения мълчание
Ангел - "4 сватби и едно погребение"
Вяра - "Corpse Bride "
Плазмодий - "Ние не сме ангели" 3
Търговецът на кристал - "Огледало с две лица" :)
Bagatur - "Едуард Ножиците"
Crippled Alice - първоначално написах "Хубава жена", но искам да се поправя на "Сабрина" - не сериала за вещицата, а филмът с Харисън Форд
Ники - "Когато порастна ще стана кенгуру"
fak - "Черният лебед"
fluffy cloud - "Приказка без край"
inc - "Опасни връзки"
Jamesmagno - "Полунощ в Париж"
lunatic_moon - "Невероятната съдба на Амели Пулен", защото й се случват невероятни неща
MidwinterSun - "500 days of Summer", макар че понякога ме изненадва и се държи като "Трансофрмърс"
Mushmul - "Рататуи"
Smoking Mirror - чудех се дали да не се измъкна с "Властелинът", но после се сетих за нещо по-яко:
The Imaginarium of Doctor Parnassus
Bibito - "Шантав петък"
thegirl - "Принцесата лебед"
Lithium - "Капан за родители"
DasErste - "Американски прелести"
Boleyn - "London"
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Човек, не съм го гледала, даже не съм го чувала, но само заради описанието ти това ще е следващият филм, който ще изтегля и изгледам, заклЕам се..
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Angel_N написа:Коя е най-абсурдната реплика, която са ти пускали :) :) :)
В какъв смисъл абсурдна?
Mushmul написа:Миленоо, какво стана с шофьорските ти курсове? Все си представях как с теб си купуваме едно Мини и си се возим из Банишора и отвъд...
Шшш, тихо не ме излагай тука, ще ми развалиш репутацията.

MidwinterSun написа:Офф, Милооо, много трудно ти мисля въпроси нещо.
Посъветвай се с котките за вдъхновение

Да предположим, че когато се запознахме, го нямаше фактора на господин-изчанчен-никнейм и мразя-това-име. Дали първоначалните ти чувства към мен щяха да са същите? Или различни и ако да, по какъв начин?
Ми ти си висока, властна, а тогава беше и руса. Сигурно пак нямаше да те харесам :mrgreen:
Кое е по-лошото - да живееш в разхвърляна стая, но да водиш подреден живот или да имаш пореден дом и разхвърлян живот?
:| Начи с Поли сте си наумили много да ме изложите. Истината е, че аз съм по средата - нито стаята ми е съвсем оправена, нито живота.
Разкажи ми за различни предмети от ежедневието си, на които си намерила необичайни приложения, които тотално не съответстват на употребата, за която въпросните неща са били предназначени. Аз например използвам резервното дистанционно за книгоразделител. :lol:
Аз използвам за разделител... всичко, включително игла и шишенце лак за нокти. Иначе не съм сигурна, че има такива... имам едни големи торби от плат, които съм купувала от фантастико, но са ми неудобни за пазаруване. За сметка на това се оказват идеални, за да ги напълниш с книги, които да занесеш до театър Алма Алтер, когато има представяне там, а няма места за паркиране наблизо. Имам една празна бутилка от сайдер, която пълня със стотинки по 1 и 2 без абсолютно никаква идея защо и какво ще ги правя после. Държа си гримовете в кутия от обувки, пригодила съм едно рафтче за обувки за съдове в кухнята и едно ... оф, стелажче на което идваха едни гумени гривни си го ползвам да си окачам обеците на него... това е май.
Ако ти предложат да зарежеш всичко и да напуснеш - града, държавата, континента, направо цялата планета; да изоставиш всичко зад себе си, всичките си притежания, всички хора, да изоставиш дори собственото си тяло заедно с всички ограничения, които някога са съществували за теб - и да се пренесеш някъде другаде, да започнеш да съществуваш някъде другаде, под друга форма, но същата личност:
1. Би ли го направила?

Няма да съм тази личност, ако не съм в тази си форма. Освен това не си падам по сценарии тип "ами ако" и "какво ако". Човек може да прекара целия си живот в чудене и разсъждения и съжаления и в един момент да осъзнае, че всъщност изобщо не е живял.
2. Какво съществуване би си избрала? Като имаш пълната свобода да проектираш този друг живот и друг свят и можеш да съществуваш под каквато си искаш форма в него.
Вероятно бих си избрала да съм жмуда. Или малък зелен каменояд.

Музата ми се изчерпа. Достатъчно я изнасилих за тази вечер. :albino:
Знаеш ли какво различава обикновения секс от изнасилването? Количеството изпит алкохол... If you know what I mean.
FloWersOfEviL написа:Човек, не съм го гледала, даже не съм го чувала, но само заради описанието ти това ще е следващият филм, който ще изтегля и изгледам, заклЕам се..
На Уди Алън е, не съм сигурна дали ще ти хареса, обаче.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

FloWersOfEviL написа:Какво мислиш за 8-ми март? Празнуваш ли? Поздравяваш ли празнуващите? Черпиш ли? Черпят ли те? Някой подари ли ти цвете? А нещо друго?
Подариха ни общ букет с колежката в Банско днес. Сестра ми ми подари бутилка вино.
Не празнувам 8ми март - първо аз винаги съм жена, независимо дали някой се сеща за това и дали го отчита като факт и второ, 8ми март е ден на мама и празник на нея и на всички други, които са направили огромната саможертва да родят дете.

Или.. не си имала време дори да се сетиш за праника, понеже си изкарала тежък 14-часов (или повече са станали?) работен ден?
Не знам колко часов е, но 350 км ги заковахме днес. И не заспах нито един път в колата, направо съм герой.
Честит празник, Милш : ) Не ме интересува дали го считаш за такъв. Смятам, че само жените с ниско самочувствие не го, защото който си знае.. знае. Но съм убедена, че ти знаеш : )

:*

Благодаря :mrgreen:
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
inc
Плиний Стари
Специалност: Книгоиздаване

Мнение от inc »

Ха! Ама я кой бил на разпит.

По повод на въпросите сравнения - благодаря за всичките! :) Великолепни са и много ме ласкаят. Почти се чувствам виновна, че не съм достътчно испано-латино-... :lol:

Мила Мила,

1. Кога за последно някой ти подари цветя преди днес?
2. Посочи топ 3 на най-досадните/дразнещи/смущаващи въпроси от всичките издания на РиС с теб.
3. Би ли участвала активно в другите размисли (ако някой ден просъществуват пак)?
4. Разгледай колекцията си от разделители. Покажи ни 3-те най-шантави. А би ли използвала някой от тях дори с риск да го повредиш, изгубиш и т.н.?...
5. Средно по колко време прекарваш вкъщи на ден? А каква част от това време оползотворяваш активно?
6. Ще дойдеш ли на 24-ти? :mrgreen:
7. С какво усещане те остави "Страхът на мъдреца"?
8. Знаеш ли колко Миевил напомня на Геймън!?
9. Предпочитано заглавие на Пратчет?
10. Коя е типичната глезотия, която не трябва никоя жена да си спестява?
11. Коя е панацеята за теб?
12. Колко най-дълго си изкарвала без гости откакто си в тази си квартира?
13. Дай топ 5 на заведенията, които ти е най-приятно да посещаваш напоследък (колкото и да не си барманка... или пък беше баровка?)?
15. Какво притежаваш ти, което сестра ти няма? (Не говоря за материални блага.)
16. А обратното: какво има тя, което ти - не?
17. Дай топ 5 на нови форумни лица (разбирай от последната година), които са те очаровали с нещо и са те спечелили. Ако не ти идва твърде лично, можеш да посочиш и с какво/защо. :wink:
18. С кого би предпочела да си поприказваш на дълго и широко за убиване на време с ФФФ или с Кристо? :drunken:
19. Хайде да идем скоро на театър!
20. Опитвала ли си и харесваш ли шоколадите на Ераклеа?
21. Сравни разни форумци със следните корици:
Без захар
Аз, Бойко
9 зайци
Признанието
Елегантността на таралежа
Хиляди сияйни слънца
Самотата на простите числа
Някои особености на саламовидните кучета
Никога, никъде, никой
Лявата ръка на мрака
Каубои и извънземни
Трима души на бумел
Лицето ти утре
Музей на невинността
Аксолотъл прегазен на пътя
Гордост и предразсъдъци и зомбита
Тайната на семейство Рей
Ако искаш да си легнеш с мен ... сготви ми
Законът на трите отрицания
На юг от границата, на запад от слънцето

И тъй като няма как да съм сигурно кое си чела и кое не - за тези, които си прелиствала, моля, кажи защо точно. И изобщо, постарай се да асоциираш книгите с хората първосигнално и колкото е възможно по-визуално и абстрактно. :wink:
Creating memories...
Nankuranaisa.
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Dr Dulcamara написа:Здравей Мила,
Намислил съм си няколко групи от въпроси :D , но част от тях ще оставя за утре.
Мила написа:... Dr Dulcamara - Ерик (Фантомът) от "Фантомът и операта" ...
Търсих тази кига, но не я намерих. Вероятно става дума за "Фантомът от операта". Ако е така, не съм я чел. :oops: Преди около година-две прочетох "Маскарад" от Тери Прачет. Доколкото разбирам, там е вмъкната историята от "Фантомът от операта".
Моя грешка, "Фантомът от операта" е. Ето тук можете да я купите, но мисля, че не е голяма загуба. Ели е доста разочарована, а аз колкото съм чела оттук-оттам също не съм възхитена.

Издатели, автори, права:
Не съм точния човек за тези въпроси, аз имам 3 по милост на изпита по Авторско право. Мога да отговарям по усет и убеждение, но не и съгласно буквата на закона.

1. Смяташ ли за приемливо (не става дума за законите) издателите да си препродават правата върху определено произведение, дори след смъртта на автора?
Да смятам, докато издателят спазва клаузите на издателския договр и изплаща полагаемите се хонорари и проценти от продажба на законните наследници.
2. Как преценяваш клаузата в договор между издател и автор, задължаваща последния да не публикува поне десет годии по същата тема при друг издател?
Досега не съм попадала на такава клауза, може би става дума за научни публикации? Ако е така има някаква логика, особено с оглед на това, че научните публикации често се случват през университет или друга институция.
3. Възмутително ли е от твоя гледна точка, ако автор откаже на издател да напише произведение заради неизгодна за него клауза в проекта за договор?
Не. Всеки трябва сам да пази правата си. Не харесвам хора, които се отнасят печелбарски към работата, таланата и заложбите си, но отвеяните и отявлени будали също доста ме дразнят.
4. Възможно ли развитие на отношенията между издател и автор, при които авторът да поиска от издателя само редакторската работа, оставяйки самото издаване за себе си?
Не и в България. А и честно казано не виждам логика в подобно начинание. Редкатори под път и над път, всичко може да се уреди като между приятели. На редкатор в издателското каре не пише името на издателя, а на човек - примерно на поетична книга най-често е друг поет. Какво пречи на младият поет Х да поиска известният и утвърден поет У, издаван от издателство С, да му редактира стихосбирката (независимо дали се намесват приятелски отношения или хонорари) и да си я издаде сам или с издателство В?
5. Възможно ли е авторите да започнат постепенно да се отказват от съдействието на издателя и да започнат да правят всичко сами?
Да, това е една от тенденциите. Особено Сет Годин й е голям застъпник, но според мен това няма да се случи напълно никога, защото Сет Годин пропуска факта, че не всички писатели са Сет Годин и имат неговия търговски и бизнес нюх. Но цялостната концепция за издателска работа търпи сериозни промени.
6. Влизат ли в противоречие следните неща: издателски права, авторски права, библиотека, копиране на книга на хартия и "изтегляне" на книга от интернет?
Не. Издателят урежда авторските права с автора, правата, задълженията и отговорностите на библиотеките са уредени от закона. Законът за авторско право предвижда отчисления от продажбите на копирна техника, които трябва да се разпределят точно между писателите, а "изтеглянето" е разтегливо понятие не много регламентирано засега.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Angel_N
Форумно зомби
Специалност: Право

Мнение от Angel_N »

Какво ти е мнението за децата и родителството?
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Lord написа:Добре позна, че няма да си харесам отрицателния герой. Можеш ли да пробваш пак, ама със истински (а не престорен) злодей? Хайде, светът изобилства с анимационни несретници. Между другото, влкът отрицателен герой ли е?
Другите неща не каза дали са ти харесали... за Снейп си знаех, наистина не е най-подходящия. Днес обаче се сетих за
" жестокият пети прокуратор на Иудея, конникът Пилат Понтийски."
Опиши FightForFreedom с някой особено отрицателен герой. :mrgreen:
Кумчо Вълчо? Лашър от "Вещиците" на Анн Райс
А сега изброй пет неща, които те правят щастлива.
Sms, който не съм очаквала, хубаво стихотворение, когато ме оценяват по достойнство, когато направя нещо за първи път и то се получи хубаво, приятелите ми.
О, и стихчето... стихчето е великолепно.
:salute:
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Обаче, Мила, трябва да ти кажа, че тая седмица влизайки във форума, първо проверявам за нови отговори тази тема.
От филмите съм гледала малко над 2/3 и трябва да ти кажа, че си право в десятката с всяко едно заглавие, което съм гледала и с което си асоциирала даден форумец. Като личност, като енергия/аура/бла-бла-бла. Просто не мога да не го отбележа. Не знам дали съм разправяла тук, но "Огледало с две лица" е филм, който много обичам. И на моменти съм се чувствала точно като героинята на Барбра, а нея пък колко я обичам...

Само един цитат от него, че не можах да се сдържа, много ми е любим:

Rose: - l have dreamt about this moment from the first day we met. l've played out what you'd say and what you'd think a million times. But you were better in my head. [...] lt's not you, it's me. l don't feel anything. lsn't that great? l didn't think l was good enough.
Alex: - Oh, but you are!
Rose: - l know! But Alex, you're not good enough for me.

Мда. Филмът е страхотен и тоооолкова се радвам, че си се сетила за него във връзка с мен (и накрая завършва с "Nessun dorma"). Няма да досаждам с въпроси сега, че ти и без това си имаш, само да вметна, че "Фантомът..." наистина беше голямо разочарование. Много постно и наивно разказана история със смотан и захаросан финал. Като цяло просто те оставя много индиферентен. :?
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие
Специалност: Физика

Мнение от Dr Dulcamara »

Мила написа: ...
Досега не съм попадала на такава клауза, може би става дума за научни публикации? Ако е така има някаква логика, особено с оглед на това, че научните публикации често се случват през университет или друга институция. ...
Ставаше дума за учебници, а издателство беше частно, голямо и известно. След неколкократни "сблъсащи" се отказах да им сътруднича. Не разбирам, защо би имало лгика за подобни изискания.

Стари книги:
Тук навярно ще навляза в друга територия, но мисля, че и издателите могат да играят важна роля. Убеден съм в ценността на старите книги както по отношение на художествената, така и на техническата и на научна литература. Много хора притежават големи билиотеки с такива книги, те заемат заемат огромни пространства и много често се похабяват. Малка част от тях са им много скъпи, но по-голямата - просто ценят и биха се разделели с нея, ако имаха алтернатива да ги четат.
1. Може ли да се очаква, че издателите ще проявят интерес към старите книги, ще ги сканират, ще създадат файлове в подходящ (векторен) формат и ще ги предложат за разпространение?
2. Ако горното се развие, очаква ли се издателите да претендират за "нови" авторски права?
3. Интересуват ли се издателите от стари книги, които нямат "собственик" от гледна точка на авторските права?
4. Правено ли е нещо подобно тук или в чужбина?

П.П.
Нали в моите "Р&С" преминахме на "ти"? Как ще я караме нататък?
Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”