Първо искам да се обърна към модераторите, знам, че има цял отделен форум, свързан с AIESEC, но понеже там има точно 7-8 теми и не повече от 5 мнения, реших да пусна темичката тук. Надявам се да проявите разбиране и да оставите темата, може в някой по-късен етап от развитието на темата да не коментираме само AIESEC, а повечето студентски НПО-та.
Сега обръщение към останалите драги съфорумци
Съвсем наскоро разбрах за съществуването на тази организация, явно огромната рекламна кампания, която са подхванали из всички университети е подействала щом разсеян тип като мен успя да ги забележи. С помощта най-напред на гугъл, а после и на приятели и познати реших да разуча организацията доколкото мога. В момента тече нещо като записване за членство, та ми е интересно дали наистина си заслужава?
Определено организация като AIESEC ще изглежда добре в CV-то ми, но моята идея е по-скоро дали ще успея да науча нещо полезно там. Нещата, които пишат за себе си във всичките си сайтове звучат наистина добре, организират редовно тренинги, семинари и конференции, забелязах, че и немалко световни корпорации са партньори на AIESEC. Единственото, което ме притеснява е, че в интернет не намерих мнения за организацията, които да са от независими източници. Още по-странното беше, че не намерих и негативни мнения за организацията. Прекарах няколко часа в търсене и негативните мнения за АЙСЕК, които намерих бяха не повече от 4-5. От приятели и познати също не успях да науча почти нищо. Членове на организацията мога да намеря, но те едва ли ще ми кажат нещо по-различно от написаното във всеки Айсек сайт. Идеята ми е просто да си изградя някакво що годе балансирано мнение преди да се пробвам с членство.
Мъдро е казал народът, че "много добре не е на добре", затова се обръщам към вас. Моля, споделете своето мнение, независимо дали сте бивш,настоящ, бъдещ член, или просто ги знаете като страничен наблюдател. Предполагам темата е интересна не само на мен, може дори по-късно да обсъдим и други неправителствени организации, водени от студенти.
Отново се извинявам на модераторите за неудобството, което причинявам, ако все пак решат, че мястото на темата не е тук, нека не я трият, а просто я преместят, по възможност да не е в 9-та глуха, където ще си пиша само аз

Into the endless we ride...