ЦИЕК - Център по източни езици и култури 2
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
Re: ЦИЕК - Център по източни езици и култури 2
Здравейте!
Дано не се приеме за спам, но днес основното предаване на новото студетко радио "Реакция" http://www.reakcia.net ще е посветено на 15 май- Международна инициатива в подкрепа на палестинския народ.
Може да се свържете с нас на скайп: reakcia.net и да изкажете мнение по проблема.
Дано не се приеме за спам, но днес основното предаване на новото студетко радио "Реакция" http://www.reakcia.net ще е посветено на 15 май- Международна инициатива в подкрепа на палестинския народ.
Може да се свържете с нас на скайп: reakcia.net и да изкажете мнение по проблема.
L'essentiel est invisible pour les yeux
Здравейте,
Може ли да ми дадете някакъв приблизителен превод на следното изречение на японски/китайски, който да звучи добре, защото знам, че точен превод няма.
The best expectation is none.
или "Най-добре е да не очакваш нищо"
Може ли да ми дадете някакъв приблизителен превод на следното изречение на японски/китайски, който да звучи добре, защото знам, че точен превод няма.
The best expectation is none.
или "Най-добре е да не очакваш нищо"
- Aleksander_Bliss
- В началото бе словото
- Специалност: Новогръцка филология
- Курс: втори
Хора, уча Новогръцка филология и съм първи курс. Голям мерак ми е да запиша арабистика втора специалност след 2рата година, тъй като от малък мнооого харесвам всичко, свързцано с арабите! Но въпросът ми е - понеже бях приет в Англия, но в последствие се отказах, не съм държал изпити, имам сам оматура по английски с успех 5.51. Много хора ми казват, че за втора специалност арабистик ане се избиват хората и ако имам отлични оценки от моята настояща специалност, нямало да има никакъв проблем. Вие какво мислите?
"Adfyd a ddwg wybodaeth, a gwybodaeth ddoethineb."
-
Tenebrvs
- В началото бе словото
- Специалност: Криво
Арабистиката се изучава интензивно- в първи курс 140 часа уводен курс през септември, а после по 27 часа на седмица. Бих те посъветвал да си избереш нещо по ларж ако държиш на втора специалност
- Aleksander_Bliss
- В началото бе словото
Ами същото е и с гръцкият, но повярвай ми, интензивното обучение на езици не ми е проблем
А човек като има желание и амбиция, за него няма невъзможни неща.
Все пак благодаря, събирам информация, за да направя най-правилния избор накрая.
Все пак благодаря, събирам информация, за да направя най-правилния избор накрая.
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Арабистиката по принцип не я предлагат като втора специалност, тъй като по принцип е много трудна и дори и като единствена специалност не всички хора изкласват...
medicate, medicate
-
Tenebrvs
- В началото бе словото
phoebe написа:Арабистиката по принцип не я предлагат като втора специалност, тъй като по принцип е много трудна и дори и като единствена специалност не всички хора изкласват...
Да не кажем почти никой
- Aleksander_Bliss
- В началото бе словото
Ок, знам, че е трудна, темата не беше баш това, т.е., въпросът ми - по-скоро - някой познава ли човек, който да учи арабистика като втора специалност. 
-
Tenebrvs
- В началото бе словото
Няма такъв. Можеш да говориш с някой от настоящите студенти по арабистика и да се информираш от тях. От сега ти казвам обаче, че никой няма да те окуражи повече от мен и колегата phoebe.
- Aleksander_Bliss
- В началото бе словото
И все пак, макар и ученето да е много, си заслужава определено, налиTenebrvs написа:Няма такъв. Можеш да говориш с някой от настоящите студенти по арабистика и да се информираш от тях. От сега ти казвам обаче, че никой няма да те окуражи повече от мен и колегата phoebe.
-
Tenebrvs
- В началото бе словото
Прекалено нахъсано го даваш. Без значение колко си нахъсан и мотивиран няма начин да учиш два езика едновременно, като това да става качествено. Да не говорим ако искаш да си вадиш хляба, с който и да е от тези два езика.Aleksander_Bliss написа:И все пак, макар и ученето да е много, си заслужава определено, налиTenebrvs написа:Няма такъв. Можеш да говориш с някой от настоящите студенти по арабистика и да се информираш от тях. От сега ти казвам обаче, че никой няма да те окуражи повече от мен и колегата phoebe.
- Aleksander_Bliss
- В началото бе словото
Не мога да разбера защо. Трудността? Астрономическото време?
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Всепоглъщащият ужас, наречен арабски език. Тези от нас, които го завършиха това нещо, не могат да се похвалят с перфектен език, но сме запазили донякъде разсъдъка си. Тези, които имат перфектен арабски, им липсват много други неща.
medicate, medicate
Спорът ви колко е трудно или не е излишен. Във ФКНФ никоя филология не се предлага като втора специалност.
- Aleksander_Bliss
- В началото бе словото
Хехе, всеки си има начин на учене
Благодаря за информацията.