За да сме красиви (само за момичета)

Място за дискусии на протребителите на форума на СУ

Модератор: Плазмодий

Публикувай отговор

Грижите ли се за тялото и външния си вид!

Да, направо съм обсебена от това! По цял ден съм с маски на лицето и тялото...
15
6%
Да, но в нормални граници. Старая се да изглеждам и се чувствам добре...
150
63%
Не, обикновенно не се занимавам толкова с външния си вид!
14
6%
Напълно съм се занемарила!
15
6%
На моменти отделям доста време за себе си, на моменти дори се занемарявам!
43
18%

Общо гласове: 237

Аватар
menina.do.mar
Плиний Стари
Курс: завършил

Re: НАЙ-НАЙ-НОВОТО Кошче за душевни отпадъци

Мнение от menina.do.mar »

MidwinterSun написа:Това не е въпрос на качество, а на име и на престиж.
Мда, човек си купува името, не чантата.
Честно казано, дори да извират пари в двора ми, никога не бих дала и 1/10 от тази сума за чанта.
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

MidwinterSun написа: Това не е въпрос на качество, а на име и на престиж.
абсолютно, Силви.. аз искрено се учудих защо Милена изтъква причината за такава разлика в цената именно в качеството.
аз също мисля, че това са грешни пари..
la douleur exquise
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Re: За да сме красиви (само за момичета)

Мнение от Etiainen »

Аз над 20лв за чанта не давам :D
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Само за раница! :mrgreen:
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
menina.do.mar
Плиний Стари

Моята най-скъпа чанта е 60 лв и това е таванът, който бих дала за нещо, което след тежък ден запращам на дивана, понякога придружено и от ритник. :lol:
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

fak написа:
абсолютно, Силви.. аз искрено се учудих защо Милена изтъква причината за такава разлика в цената именно в качеството.
Абе то понякога и до качество опира... Но с каквото и качество да си имаш работа, честотата на употреба на чантата е по-съществен фактор за износването й. Аз напоследък се разкарвам с две, едната на Сисли, другата - Бенетон, и двете хубави, здрави, скъпи, качествени чанти. Но в рамките на 2-3 години кожата се захабява, почва да се прокъсва и т.н. По-скоро бих казала, че при по-евтините чанти подплатата сдава багажа първо. Не се сещам обаче за чанта, която да може да издържи интензивна употреба повече от 3-4 години.

А колко са грешни парите зависи от човека, който ги дава. Бъркин е символ на престиж, на успех. Носейки тази чанта демонстрираш, че си успяла, самостоятелна жена, която може да си позволи подобен лукс. Нещо като диамантения годежен пръстен, демонстриращ с колко добра партия мъж си се уредила. Плюс това, доколкото ми е известно, тези чанти се изработват изцяло ръчно и по поръчка на определени бройки (освен ако не съм назад с информацията и вече не са автоматизирали процеса поне в някаква степен.)
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Не, че Бъркина не можеш да го платиш от неговата сметка...
Аз бих си купила. По простата причина, че ако имам достатъчно пари за това искам да си ги харча - не да ми стоят и да въшлясват в някоя тъпа банкова сметка.
Но не ми е приоритет.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
menina.do.mar
Плиний Стари

MidwinterSun написа:А колко са грешни парите зависи от човека, който ги дава. Бъркин е символ на престиж, на успех. Носейки тази чанта демонстрираш, че си успяла, самостоятелна жена, която може да си позволи подобен лукс.
Но не смяташ ли, че има много по-добри начини една жена да изглежда успяла от този да си купи една прескъпа чанта? Всеки си има мнение, разбира се, но за мен това наистина са грешни пари.
Нещата, за които си заслужава да се дават повечко пари, са обувки, парфюми и козметика.
Евтините обувки са боклучави, рискуваш да те оставят бос насред пътя, долнокачествените парфюми винаги се усещат, а козметиката е въпрос на грижа, така че там пари не бива да се пестят.
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Ако си стигнал до това да си купуваш Бъркин, едва ли се мажеш с Арома...
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Тук не опира до това просто да изглеждаш успяла - това се постига с комбинация от много неща, като се започне от прическата и се стигне до обувките.
Бъркин е очевидната демонстрация на това. ОчевАдната, направо. Тази, дето я навираш в лицето на останалите. Това не е нещо, което се води от разума. Затова казвам, че дали парите са грешни или не, зависи от човека. Жената, която желае тази демонстрация, плаща за нея, не просто за чантата. Ако цената не беше толкова висока, демонстрацията нямаше да е толкова явна.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Въпрос: как така тази анкета е събрала 191 гласа, а анкети за вероизповеданията, полова принадлежност, международна политика, икономика, "дали бог съществува" и т.н. не минават 100?

И последвалия въпрос: В какъв свят живеем, щом това е така?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
menina.do.mar
Плиний Стари

MidwinterSun написа:Тук не опира до това просто да изглеждаш успяла - това се постига с комбинация от много неща, като се започне от прическата и се стигне до обувките.
Бъркин е очевидната демонстрация на това. ОчевАдната, направо. Тази, дето я навираш в лицето на останалите. Това не е нещо, което се води от разума. Затова казвам, че дали парите са грешни или не, зависи от човека. Жената, която желае тази демонстрация, плаща за нея, не просто за чантата. Ако цената не беше толкова висока, демонстрацията нямаше да е толкова явна.
Разбирам това, което казваш. Но просто аз съм такава, че никога няма да се впечатля от нечия маркова чанта, а от цялостното излъчване и стил на човек. Скъпи вещи се купуват, но стил - не.
Покрай тази тема се присетих за това: "От вещи затрупан, минаващ под строй, животът е глупав! Поетът - и той..."
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Kristo написа:Въпрос: как така тази анкета е събрала 191 гласа, а анкети за вероизповеданията, полова принадлежност, международна политика, икономика, "дали бог съществува" и т.н. не минават 100?

И последвалия въпрос: В какъв свят живеем, щом това е така?
Тая тема е на 100тина години и в по-посещаван раздел
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Мнение от Crippled Alice »

fak написа:
защото разликата е И в качеството. Много ясно, че плащаш 80% за името на Бъркин, както плащаш за "ВерсачИ", Долче и каквото и да е друго голямо име да се сетиш.
Аз не бих дала толкова пари за чанта и поводът да спомена, че ми харесва бе именно фактът, че бях абсолютно втрещена от цената й. Виждала съм всякакви чанти на всякакви цени, но това просто ме хвърли в недоумение. Въпреки че като му разгледах някои от чантите на човека, нямаше и една слаба, но да дадеш 27 хиляди долара за нещо, в което да си сложиш гримчетата и носните кърпички си е направо прахосничество. Обаче на всяка жена ще й е кеф да носи такава чанта, причините Силвия ги изтъкна, а аз добавям, че изглеждат изключително стилни и красиви.

Но няма да успеете да ме убедите, че е все тая дали носиш евтина или скъпа чанта
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

ok.. всяка жена се кефи безумно много, когато си купи нова чанта и тя е достатъчно скъпа..Самочувствието се вдига.. Нооо мене примерно ми е в пъти по-приятно да изляза с любимата си чанта, която е на Н години и скъсана по ръбчетата, и лакът по металните части е олющен.. И се съмнявам да съм единствената..
Просто хората станахме твърде меркантилни и следим цените на всичко, като се стремим към най-скъпото..
la douleur exquise
Публикувай отговор

Обратно към “Потребители”