Мда, човек си купува името, не чантата.MidwinterSun написа:Това не е въпрос на качество, а на име и на престиж.
Честно казано, дори да извират пари в двора ми, никога не бих дала и 1/10 от тази сума за чанта.
Модератор: Плазмодий
Мда, човек си купува името, не чантата.MidwinterSun написа:Това не е въпрос на качество, а на име и на престиж.
абсолютно, Силви.. аз искрено се учудих защо Милена изтъква причината за такава разлика в цената именно в качеството.MidwinterSun написа: Това не е въпрос на качество, а на име и на престиж.
Абе то понякога и до качество опира... Но с каквото и качество да си имаш работа, честотата на употреба на чантата е по-съществен фактор за износването й. Аз напоследък се разкарвам с две, едната на Сисли, другата - Бенетон, и двете хубави, здрави, скъпи, качествени чанти. Но в рамките на 2-3 години кожата се захабява, почва да се прокъсва и т.н. По-скоро бих казала, че при по-евтините чанти подплатата сдава багажа първо. Не се сещам обаче за чанта, която да може да издържи интензивна употреба повече от 3-4 години.fak написа:абсолютно, Силви.. аз искрено се учудих защо Милена изтъква причината за такава разлика в цената именно в качеството.MidwinterSun написа: Това не е въпрос на качество, а на име и на престиж.
аз също мисля, че това са грешни пари..

Но не смяташ ли, че има много по-добри начини една жена да изглежда успяла от този да си купи една прескъпа чанта? Всеки си има мнение, разбира се, но за мен това наистина са грешни пари.MidwinterSun написа:А колко са грешни парите зависи от човека, който ги дава. Бъркин е символ на престиж, на успех. Носейки тази чанта демонстрираш, че си успяла, самостоятелна жена, която може да си позволи подобен лукс.

Разбирам това, което казваш. Но просто аз съм такава, че никога няма да се впечатля от нечия маркова чанта, а от цялостното излъчване и стил на човек. Скъпи вещи се купуват, но стил - не.MidwinterSun написа:Тук не опира до това просто да изглеждаш успяла - това се постига с комбинация от много неща, като се започне от прическата и се стигне до обувките.
Бъркин е очевидната демонстрация на това. ОчевАдната, направо. Тази, дето я навираш в лицето на останалите. Това не е нещо, което се води от разума. Затова казвам, че дали парите са грешни или не, зависи от човека. Жената, която желае тази демонстрация, плаща за нея, не просто за чантата. Ако цената не беше толкова висока, демонстрацията нямаше да е толкова явна.
Тая тема е на 100тина години и в по-посещаван разделKristo написа:Въпрос: как така тази анкета е събрала 191 гласа, а анкети за вероизповеданията, полова принадлежност, международна политика, икономика, "дали бог съществува" и т.н. не минават 100?
И последвалия въпрос: В какъв свят живеем, щом това е така?
защото разликата е И в качеството. Много ясно, че плащаш 80% за името на Бъркин, както плащаш за "ВерсачИ", Долче и каквото и да е друго голямо име да се сетиш.fak написа:абсолютно, Силви.. аз искрено се учудих защо Милена изтъква причината за такава разлика в цената именно в качеството.MidwinterSun написа: Това не е въпрос на качество, а на име и на престиж.
аз също мисля, че това са грешни пари..