Записване и заверяване на семестър

Тук може да задавате помежду си въпросите, които са актуални в процеса на вашето следване в Софийския университет

Модератор: sientelo

Публикувай отговор
gerchooo
В началото бе словото

Re: Записване и заверяване на семестър

Мнение от gerchooo »

Искам да питам(понеже ме скъсаха на един изпит) :( обаче не ми писаха оценката в книжата нито ми се подписаха там където на изпита се подписва доц. в книжката нз заверка ли се води точно дали е проблем или тр да търся преподавателя да си ми я нанесе :salute:
Аватар
absolutelymagic
В началото бе словото
Специалност: Славянска филология СУ
Курс: първи

Мнение от absolutelymagic »

Не би трябвало да има значение дали оценката е нанесена в книжката, или не. Важното е преподавателят да ти я е нанесъл в протокола. Аз съм заверявала семестър с три от пет нанесени оценки ( защото на няколко изпита си забравих книжката :) ) и нямаше никакъв проблем. Просто после, като почна новият семестър, си издирих преподавателите и ми ги нанесоха, но никой от администрацията не ме е питал защо имам само три оценки в книжката. А теб след като са те скъсали, най-вероятно не са искали да ти напишат 2, а ще ти попълнят оценка, когато си вземеш изпита. Много хора го правят, за да не ти загрозяват страницата :)
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Точно, много преподаватели не пишат 2 в книжката.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

1. Единственото място, на което трябва да фигурира оценка, за да се счита даден изпит за взет, е протоколът от изпита. Книжката е... бонус, така да се каже. В определени ситуации е хубаво да имаш оценка с подпис от преподавател вътре в нея, но действителната полза от това рядко се проявява.

2. Когато те скъсат на изпит, се счита направо за чиста злоба от страна на преподавателя да ти напише двойката. Оценка се въвежда, когато си вземеш изпита със съответната тройка или нагоре.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Cliff Burton
Паисий
Специалност: География и Биология
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Cliff Burton »

Mдам, ама питай преподавателите от ГГФ - там пишат 2ки, особено един, който не искам публично да коментирам. :roll: :angry7:
When you walk through a storm,
hold your head up high!
Walk on through the wind!
Walk on through the rain!
Though your dreams be tossed and blown…
Walk on, walk on with hope in your heart … and You'll Never Walk Alone!!
You'll never walk alone!
mimikrmvr
В началото бе словото
Специалност: Софтуерно инженерство

Мнение от mimikrmvr »

Здравейте! Искам да попитам: с платежното за внесена такса трябва да отида в касата на ФМИ, за да ми ударят печата и след това в отдел "Студенти" за самото записване, нали? И трябва ли да мина през касата в същия ден, когато е графикът за специалността ми, или може когато ми е удобно и на съответната дата да чакам само през 111та :D
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Да, минаваш през касата да ти сложат печат за платена такса.
След това в 111 с книжката и бележката.
Може и до 111 да отидеш, когато ти е удобно, по принцип не връщат.
Графикът е, за да не се образуват опашки.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Аватар
Snow-White
От дъжд на вятър
Специалност: География и биология
Курс: втори

Мнение от Snow-White »

Имам един въпрос относно записването за летен семестър - пише, че трябва да представим студентска книжка, бележка за платена такса и още някакъв формуляр за избираеми дисциплини. Дали става въпрос за формуляра, който миналия семестър попълнихме и заверихме?
ИзображениеИзображение
Аватар
FlameOfMoria
В началото бе словото
Специалност: Културология

Мнение от FlameOfMoria »

Някой с железни нерви би ли ми обяснил следното:
Първи курс съм във Философския факултет, в чийто сайт пише следното:
Записване за нов семестър:
записването на семестър става след заплащане на семестриална такса и се извършва от груповите отговорници на курса след приключване на изпитната сесия, не по-късно от началото на семестъра.
И тъй като сесията приключва на 17.02, а вторият семестър започва на 20.02 излиза, че човек има 2 дена да се запише, които се падат съответно събота и неделя и през които никой не работи.
И второ, от стотината теми, които изчетох, останах с впечатлението, че всеки студент си плаща таксата и отива да се запише в отдел "Студенти" самостоятелно. В крайна сметка сами ли се записваме или несъществуващите ни отговорници трябва да съберат книжките на всички?
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

1. Под край на изпитната сесия не се има предвид официалния й край, а последният ви изпит - на практика тогава ви приключва на вас сесията.
2. Някои факултети имат практика отговорниците на групата да събират книжките на всички и да ходят да ги заверяват наведнъж - по-лесно и по-бързо е.
3. Това, че вашият отговорник не съществува, е ваша грешка. Задача на групата е да избере човек, който да поеме тази дейност. Никой от факултетната администрация няма да се занимава с такива глупости като назначаването на отговорник за всяка група.
4. Ако човек отиде сам да си завери, няма да го върнат. Това е направено за улеснение на студентите, за канцеларията обемът работа е един и същ.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
gerchooo
В началото бе словото

Мнение от gerchooo »

Добре де опитах се да платя онлайн ама като си въведа данните не ми излиза таксата :cyclopsani:
Aneto
Пишете, о, братя

Мнение от Aneto »

Здравейте! Бърка ли се ако отида в отдел студенти за записването но втория семестър и в кинжката имам внесени само две оценки. Останалите още не са излезли, и вероятнощ ег и нанасят по-късно. птиам , поради това , че утреимма възможнос да отида да си платя таксата и да се запиша, в осналите дни съм заета.
vdimiter
В началото бе словото
Специалност: Политология; Икономика
Курс: друг

Мнение от vdimiter »

Не мисля, че има каквото и да било значение колко оценки имаш внесени в книжката си. Те не гледат вече миналия семестър, а новия - празната страница в книжката.
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

Оценките нямат отношение към записването. Не пречи, че не са нанесени.
Snow-White написа:Имам един въпрос относно записването за летен семестър - пише, че трябва да представим студентска книжка, бележка за платена такса и още някакъв формуляр за избираеми дисциплини. Дали става въпрос за формуляра, който миналия семестър попълнихме и заверихме?
Да, за него. Тоест, ако сте предали там на който ви ги събира, няма какво да го мислиш при записването на семестъра.
I wanna fall from the stars straight into your arms
Аватар
Анелия Димитрова
В началото бе словото
Специалност: Логопедия
Курс: кандидат-студент

Мнение от Анелия Димитрова »

Крайният срок за плащане на семестъра съвпада ли с крайния срок, в който трябва да заверя? Т.е. трябва ли да съм заверила семестъра до 29.02?
Изображение

Your voice is the most beautiful that I’d ever hear. I’ll miss this. The world will miss.

1983 - 2011

http://carmenqueasy.tumblr.com/
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”