Прекъсване- отписване

Тук може да задавате помежду си въпросите, които са актуални в процеса на вашето следване в Софийския университет

Модератор: sientelo

Аватар
inass
В началото бе словото

Прекъсване- отписване

Мнение от inass »

Здравейте колеги,
Уча в СУ във Факултета по класически и нови филологии.
Искам да попитам каква е процедурата да се отпиша?
Не желая да продължавам да уча нещото, което в момента уча.
Разрових се и четох, че трябвало да подавам някаква молба до ректора.
Има ли вариант ректора да не ми одобри молбата и да не мога да се отпиша?
И също исках да попитам при отписването спират ли се студентските права или се запазват както е при прекъсването или и двете неща са еднакви (отписване и прекъсване) ?

Ще съм Ви благодарна, ако ми отговорите!
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Re: Прекъсване- отписване

Мнение от MidwinterSun »

Отписването става с просто изтегляне на дипломата от отдел студенти. Всички студентски права се прекъсват.
Прекъсването е друго. През годината, в която се водиш прекъснал, си плащаш семестриалните такси и запазваш студентския си статут.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
inass
В началото бе словото

Мнение от inass »

MidwinterSun написа:Отписването става с просто изтегляне на дипломата от отдел студенти. Всички студентски права се прекъсват.
Прекъсването е друго. През годината, в която се водиш прекъснал, си плащаш семестриалните такси и запазваш студентския си статут.
Да де, но четох из форума, че някакви молби се подават при отписването, за да не ми искат после пари за семестриални такси?
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Никакви молби не се подават. За да се иска да се подаде молба се предполага, че някой трябва да ти разреши да се отпишеш, което е абсурдно. Най-много да те накарат да подпишеш някакъв документ, в който заявяваш волята си да се отпишеш. Нищо повече.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
inass
В началото бе словото

Мнение от inass »

MidwinterSun написа:Никакви молби не се подават. За да се иска да се подаде молба се предполага, че някой трябва да ти разреши да се отпишеш, което е абсурдно. Най-много да те накарат да подпишеш някакъв документ, в който заявяваш волята си да се отпишеш. Нищо повече.

Много много ти благодаря MidwinterSun за отговора. Това ме интересуваше и на мен също ми беше странно с тия молби.
Благодаря много! :)
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”