Размисли и Страсти '12: Dr Dulcamara

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re: Размисли и Страсти '12: Dr Dulcamara

Мнение от Търговецът на кристал »

Аз само исках да ти благодаря за участието - някога беше казал, че вероятно ще има доста въпроси, на които няма да отговориш (не би искал да отговориш), но сега виждам, че май така и не ти зададоха такива. И, в този смисъл - какво очакваше да те питат и на какви въпроси не би отговорил?
И едно наблюдение (свързано с операта и форума), което обаче ще ти споделя лично - само ми напомни, моля те.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие
Специалност: Физика
Курс: завършил

Мнение от Dr Dulcamara »

thegirl

Здравейте :)
Здравейте :) :)

И аз ще се включа към края на разпита.
На Ваше разположение съм!

1. Какво е чувството да те разпитват по време на сесия :Р
Чувствам се като измамен от съдбата. :D Цял семестър очаквам момента, когато ще дойде моят ред да питам, а ето какво се случи ... :)
От друга страна през сесията е добре да се избират преподаватели по две причини поне:
- студентите са много по-заети;
- преподавателите да "видят", какво е и да не се самозабравят с въпросите си. :D

2. Изненада ли се, че си на разпит и имаше ли момент на колебание дали да отговаряш в темата?
Изненадах се, когато за първи път видях името си в списъка на предложените. Колебах се съвсем малко. Реших, че щом чета и пиша във форума, трябва да приeмам всички "несгоди" наравно с другите.

3. Липсва ли ти морето?
Липсва ми и морето и атмосферата на града, и граченето на гларусите. Ако сега някой от най-близките ми хора прочете предишното изречение, веднага ще ме обяви за голям лъжец. Причината е, че още от студентските години аз не обичам да ходя и почти не ходя на плаж. :oops: Това обаче не ми пречи да обичам морето, да го гледам, да се разхождам с голямо удоволствие по брега. А когато се наканя да се изкъпя, наистина го правя с удоволствие.

4. Ако не физика, то...?
Най-вероятно щеше да бъде инженерство, свързано с електрониката. Тогава нямаше компютри (имаше изчислителни центрове и изчислителни машини), а информатиката беше съвсем непопулярна. Другите природни науки не ме влечаха. Струваха ми се твърде "ограничени" - естествено, неправилно схващане.

5. Обичаш баница. А каква?
Такава, каквато я правеше майка ми, а сега я прави жена ми. :)
След кратка консултация: навита баница, със средно тънки кори, с яйца и сирене. Обичам и със спанак, а също и тиквеник (не обичам "тиквениците" :D ).

6. А любимо ястие?
Пържен патладжан, залят с доматен сос и чесънчета. :D
Печени чушки, заляти с доматен сос и чесънчета, тук-там магданоз. :D

7. Ако ти предложат безплатен едномесечен престой в 3 произволни страни по света, кои ще избереш?
1. Италия.
2. Шотландия.
3. Франция.

8. Любим/и български филм/и.
Много отдавна не съм ходил на кино, а и малко гледам телевизия. Затова ще спомена само два стари български филма:
- "Козият рог" - сериозния избор;
- "Златния зъб" - криминално-шпионски филм, гледан в детството и оставил дълбоки впечатления - най-вероятно нищо особено.
Обичам и български исторически филми, представящи българските царе.

9. Ако можеш да избираш, в коя епоха би живял и защо?
Много съм си фантазирл на тази тема. Не мога да избера една епоха. Бих искал да бъда в:
- древния Египет;
- древна Гърция;
- древния Рим;
- Византия;
- средновековна България;
- по-късното средновековие в западно-европейските страни;
- по времето на ренесанса в Италия и по-късно във Франция;
- северна америка, преди нашествието на европейците;
- възрожденска Бългаия, преди Освобождението.
Разбирам, че това не са епохи, но заедно с епохата аз винаги съм си представял и мястото.
Защо ли? И аз не знам. Най-вероятно под влияние на прочетените книги.

10. Сподели нещо, което не знаем за теб?
С голямо удоволствие и редовно си поспивам следобед в почивните дни. Правя го още от студентските години. :D

11. Кой теми от форума следиш, но не пишеш в тях?
- искам, искам, ама няма... - любима :) ;
- Какво ви подразни/вбеси днес?
- Какво ви направи щастливи днес?

Dr Dulcamara написа:
fak...
- Комфортно ли се чувствате тук?
Да, в повечето случаи.....

Тогава не се притеснявайте да пишете и да изказвате мнение и в други теми. ;)
Благодаря за поканата! Ще опитам ...
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие

Мнение от Dr Dulcamara »

Търговецът на кристал

Аз само исках да ти благодаря за участието
Удоволствието беше мое.

- някога беше казал, че вероятно ще има доста въпроси, на които няма да отговориш (не би искал да отговориш), но сега виждам, че май така и не ти зададоха такива.
За което съм благодарен на всички! Е, аз така и не отговорих на всички въпроси, както би трябвало ... :oops:

И, в този смисъл - какво очакваше да те питат и на какви въпроси не би отговорил?
В общи линии очакванията ми се оправдаха. Не очаквах толкова тежко "оперно" разпитване. Очаквах, че ще ме попитат дали "късам", дали съм "дбър", или съм "лош". :D
Не бих отговарял на въпроси, злепоставящи конкретни хора от форума, групи от хора и т.н. За всички други "неудобни" въпроси щях да изклинчвам, както го направих вече, както го правя май и в момента. :oops: :wink:

И едно наблюдение (свързано с операта и форума), което обаче ще ти споделя лично - само ми напомни, моля те.
Не се съмнявай, любопитен съм. :D
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие

Мнение от Dr Dulcamara »

Виждам, че вече е известен новият разпитван - Pisobella.

Благодаря на всички за вниманието! Беше ми много интересно!

Успехи на Pisobella!
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

И ние благодарим! Лично аз четох темата със силен интерес и много от отговрите повдигнаха в мен още повече въпроси, но.. рано или късно идва ред на следващия : )

Ключ.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”