Аз само исках да ти благодаря за участието - някога беше казал, че вероятно ще има доста въпроси, на които няма да отговориш (не би искал да отговориш), но сега виждам, че май така и не ти зададоха такива. И, в този смисъл - какво очакваше да те питат и на какви въпроси не би отговорил?
И едно наблюдение (свързано с операта и форума), което обаче ще ти споделя лично - само ми напомни, моля те.
Размисли и Страсти '12: Dr Dulcamara
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Re: Размисли и Страсти '12: Dr Dulcamara
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
- Специалност: Физика
- Курс: завършил
thegirl
Здравейте
Здравейте
И аз ще се включа към края на разпита.
На Ваше разположение съм!
1. Какво е чувството да те разпитват по време на сесия :Р
Чувствам се като измамен от съдбата.
Цял семестър очаквам момента, когато ще дойде моят ред да питам, а ето какво се случи ...
От друга страна през сесията е добре да се избират преподаватели по две причини поне:
- студентите са много по-заети;
- преподавателите да "видят", какво е и да не се самозабравят с въпросите си.
2. Изненада ли се, че си на разпит и имаше ли момент на колебание дали да отговаряш в темата?
Изненадах се, когато за първи път видях името си в списъка на предложените. Колебах се съвсем малко. Реших, че щом чета и пиша във форума, трябва да приeмам всички "несгоди" наравно с другите.
3. Липсва ли ти морето?
Липсва ми и морето и атмосферата на града, и граченето на гларусите. Ако сега някой от най-близките ми хора прочете предишното изречение, веднага ще ме обяви за голям лъжец. Причината е, че още от студентските години аз не обичам да ходя и почти не ходя на плаж.
Това обаче не ми пречи да обичам морето, да го гледам, да се разхождам с голямо удоволствие по брега. А когато се наканя да се изкъпя, наистина го правя с удоволствие.
4. Ако не физика, то...?
Най-вероятно щеше да бъде инженерство, свързано с електрониката. Тогава нямаше компютри (имаше изчислителни центрове и изчислителни машини), а информатиката беше съвсем непопулярна. Другите природни науки не ме влечаха. Струваха ми се твърде "ограничени" - естествено, неправилно схващане.
5. Обичаш баница. А каква?
Такава, каквато я правеше майка ми, а сега я прави жена ми.
След кратка консултация: навита баница, със средно тънки кори, с яйца и сирене. Обичам и със спанак, а също и тиквеник (не обичам "тиквениците"
).
6. А любимо ястие?
Пържен патладжан, залят с доматен сос и чесънчета.
Печени чушки, заляти с доматен сос и чесънчета, тук-там магданоз.
7. Ако ти предложат безплатен едномесечен престой в 3 произволни страни по света, кои ще избереш?
1. Италия.
2. Шотландия.
3. Франция.
8. Любим/и български филм/и.
Много отдавна не съм ходил на кино, а и малко гледам телевизия. Затова ще спомена само два стари български филма:
- "Козият рог" - сериозния избор;
- "Златния зъб" - криминално-шпионски филм, гледан в детството и оставил дълбоки впечатления - най-вероятно нищо особено.
Обичам и български исторически филми, представящи българските царе.
9. Ако можеш да избираш, в коя епоха би живял и защо?
Много съм си фантазирл на тази тема. Не мога да избера една епоха. Бих искал да бъда в:
- древния Египет;
- древна Гърция;
- древния Рим;
- Византия;
- средновековна България;
- по-късното средновековие в западно-европейските страни;
- по времето на ренесанса в Италия и по-късно във Франция;
- северна америка, преди нашествието на европейците;
- възрожденска Бългаия, преди Освобождението.
Разбирам, че това не са епохи, но заедно с епохата аз винаги съм си представял и мястото.
Защо ли? И аз не знам. Най-вероятно под влияние на прочетените книги.
10. Сподели нещо, което не знаем за теб?
С голямо удоволствие и редовно си поспивам следобед в почивните дни. Правя го още от студентските години.
11. Кой теми от форума следиш, но не пишеш в тях?
- искам, искам, ама няма... - любима
;
- Какво ви подразни/вбеси днес?
- Какво ви направи щастливи днес?
Dr Dulcamara написа:
fak...
- Комфортно ли се чувствате тук?
Да, в повечето случаи.....
Тогава не се притеснявайте да пишете и да изказвате мнение и в други теми.
Благодаря за поканата! Ще опитам ...
Здравейте
Здравейте
И аз ще се включа към края на разпита.
На Ваше разположение съм!
1. Какво е чувството да те разпитват по време на сесия :Р
Чувствам се като измамен от съдбата.
От друга страна през сесията е добре да се избират преподаватели по две причини поне:
- студентите са много по-заети;
- преподавателите да "видят", какво е и да не се самозабравят с въпросите си.
2. Изненада ли се, че си на разпит и имаше ли момент на колебание дали да отговаряш в темата?
Изненадах се, когато за първи път видях името си в списъка на предложените. Колебах се съвсем малко. Реших, че щом чета и пиша във форума, трябва да приeмам всички "несгоди" наравно с другите.
3. Липсва ли ти морето?
Липсва ми и морето и атмосферата на града, и граченето на гларусите. Ако сега някой от най-близките ми хора прочете предишното изречение, веднага ще ме обяви за голям лъжец. Причината е, че още от студентските години аз не обичам да ходя и почти не ходя на плаж.
4. Ако не физика, то...?
Най-вероятно щеше да бъде инженерство, свързано с електрониката. Тогава нямаше компютри (имаше изчислителни центрове и изчислителни машини), а информатиката беше съвсем непопулярна. Другите природни науки не ме влечаха. Струваха ми се твърде "ограничени" - естествено, неправилно схващане.
5. Обичаш баница. А каква?
Такава, каквато я правеше майка ми, а сега я прави жена ми.
След кратка консултация: навита баница, със средно тънки кори, с яйца и сирене. Обичам и със спанак, а също и тиквеник (не обичам "тиквениците"
6. А любимо ястие?
Пържен патладжан, залят с доматен сос и чесънчета.
Печени чушки, заляти с доматен сос и чесънчета, тук-там магданоз.
7. Ако ти предложат безплатен едномесечен престой в 3 произволни страни по света, кои ще избереш?
1. Италия.
2. Шотландия.
3. Франция.
8. Любим/и български филм/и.
Много отдавна не съм ходил на кино, а и малко гледам телевизия. Затова ще спомена само два стари български филма:
- "Козият рог" - сериозния избор;
- "Златния зъб" - криминално-шпионски филм, гледан в детството и оставил дълбоки впечатления - най-вероятно нищо особено.
Обичам и български исторически филми, представящи българските царе.
9. Ако можеш да избираш, в коя епоха би живял и защо?
Много съм си фантазирл на тази тема. Не мога да избера една епоха. Бих искал да бъда в:
- древния Египет;
- древна Гърция;
- древния Рим;
- Византия;
- средновековна България;
- по-късното средновековие в западно-европейските страни;
- по времето на ренесанса в Италия и по-късно във Франция;
- северна америка, преди нашествието на европейците;
- възрожденска Бългаия, преди Освобождението.
Разбирам, че това не са епохи, но заедно с епохата аз винаги съм си представял и мястото.
Защо ли? И аз не знам. Най-вероятно под влияние на прочетените книги.
10. Сподели нещо, което не знаем за теб?
С голямо удоволствие и редовно си поспивам следобед в почивните дни. Правя го още от студентските години.
11. Кой теми от форума следиш, но не пишеш в тях?
- искам, искам, ама няма... - любима
- Какво ви подразни/вбеси днес?
- Какво ви направи щастливи днес?
Dr Dulcamara написа:
fak...
- Комфортно ли се чувствате тук?
Да, в повечето случаи.....
Тогава не се притеснявайте да пишете и да изказвате мнение и в други теми.
Благодаря за поканата! Ще опитам ...
- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
Търговецът на кристал
Аз само исках да ти благодаря за участието
Удоволствието беше мое.
- някога беше казал, че вероятно ще има доста въпроси, на които няма да отговориш (не би искал да отговориш), но сега виждам, че май така и не ти зададоха такива.
За което съм благодарен на всички! Е, аз така и не отговорих на всички въпроси, както би трябвало ...
И, в този смисъл - какво очакваше да те питат и на какви въпроси не би отговорил?
В общи линии очакванията ми се оправдаха. Не очаквах толкова тежко "оперно" разпитване. Очаквах, че ще ме попитат дали "късам", дали съм "дбър", или съм "лош".
Не бих отговарял на въпроси, злепоставящи конкретни хора от форума, групи от хора и т.н. За всички други "неудобни" въпроси щях да изклинчвам, както го направих вече, както го правя май и в момента.
И едно наблюдение (свързано с операта и форума), което обаче ще ти споделя лично - само ми напомни, моля те.
Не се съмнявай, любопитен съм.
Аз само исках да ти благодаря за участието
Удоволствието беше мое.
- някога беше казал, че вероятно ще има доста въпроси, на които няма да отговориш (не би искал да отговориш), но сега виждам, че май така и не ти зададоха такива.
За което съм благодарен на всички! Е, аз така и не отговорих на всички въпроси, както би трябвало ...
И, в този смисъл - какво очакваше да те питат и на какви въпроси не би отговорил?
В общи линии очакванията ми се оправдаха. Не очаквах толкова тежко "оперно" разпитване. Очаквах, че ще ме попитат дали "късам", дали съм "дбър", или съм "лош".
Не бих отговарял на въпроси, злепоставящи конкретни хора от форума, групи от хора и т.н. За всички други "неудобни" въпроси щях да изклинчвам, както го направих вече, както го правя май и в момента.
Не се съмнявай, любопитен съм.
- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
Виждам, че вече е известен новият разпитван - Pisobella.
Благодаря на всички за вниманието! Беше ми много интересно!
Успехи на Pisobella!
Благодаря на всички за вниманието! Беше ми много интересно!
Успехи на Pisobella!
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
И ние благодарим! Лично аз четох темата със силен интерес и много от отговрите повдигнаха в мен още повече въпроси, но.. рано или късно идва ред на следващия : )
Ключ.
Ключ.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.