ПРЕХВЪРЛЯНЕ от Английска филология

Тук може да задавате помежду си въпросите, които са актуални в процеса на вашето следване в Софийския университет

Модератор: sientelo

Todor K
В началото бе словото
Специалност: Английска филология
Курс: първи

ПРЕХВЪРЛЯНЕ от Английска филология

Мнение от Todor K »

Здравейте.
Първокурсник съм по английска филология във ФКНФ и се чудя има ли начин да се прехвърля във факултета по журналистика. Например в специалността книгоиздаване? Или просто ще трябва да се пробвам на кандидатстудентските изпити през лятото?
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Re: ПРЕХВЪРЛЯНЕ от Английска филология

Мнение от MidwinterSun »

Общото правило при прехвърлянето е, че трябва да имаш успешно положени КС изпити за специалността, в която искаш да се прехвърлиш. За книгоиздаване се кандидатства с изпит по журналистика -> трябва да си се явявал на него и да си изкарал поне 3.

Оттам нататък следиш на сайта на университета кога ще излезе по-конкретна информация. Молби за прехвърляне се подават август месец, трябва да внимаваш кога ще обявят сроковете. Също така, отделни факултети и отделни специалности поставят допълнителни изисквания - миналата година за да участваш в класирането за прехвърляне в специалност във ФЖМК е било нужно да имаш успех над 5.

Оттам нататък си има квоти - специалността може да поеме определена бройка хора и ако за нея има повече желаещи да се преместят, влизат тези с най-висок академичен успех. Също така трябва да имаш предвид, че прехвърлиш ли се, започваш от първи курс.

Винаги можеш освен това да се пробваш И на изпитите през лятото. Това, че вече си студент в СУ, по никакъв начин не е пречка да участваш в общите класирания. В случай, че те приемат, просто си изтегляш дипломата от своя факултет и я депозираш във ФЖМК.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

По мое време (т.е. до 2008) беше възможно само вътрешно прехвърляне (от някоя от 3-те специалности във ФЖМК в някоя от другите). Не се допускаше нито записването на някоя от тях като втора специалност, нито прехвърляне от друг факултет.
За по-сигурно отиди в стая 9 във ФЖМК между 9:30-12:00 и питай лично. Може да са малко серт, но поне ще си проверил.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

До колкото съм наясно с вътрешната политика в нашия факултет - местенето е доста тегаво, да не кажа невъзможно. Въпреки това ако имаш желание начини винаги има - най-сигурният наистина е с нови КСИ :)
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”