og_i_gog написа: ps. за това Шопов колко е говорил..http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1053166
2 курс Право (2011-2012)
Модератор: MidwinterSun
- Валкирия
- В началото бе словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
Re: 2 курс Право (2011-2012)
Когато детството умре, неговите трупове се наричат Възрастни, и те формират Обществото, едно от по-учтивите имена на Ада.
Хайде малко да пораздвижа темата...Някой от по-горните курсове може ли да ми даде пример за това какви въпроси задава Сивков на изпита по АП,тъй като нали изпитът е устен и има възможност и допълнителни въпроси да ни пита. 
И последна молба:Някой може ли да ми каже тук(или на ушенце-ЛС)
как минава изпитът по Правна Психология?
-
Faith_no_more
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Колега, да не би да си задочно, защото редовното нямаме лекции по правна психология този семестър?Vodolei написа:И последна молба:Някой може ли да ми каже тук(или на ушенце-ЛС)![]()
Vanity, definitely my favorite sin...
There is a fire inside of this heart in a riot about to explode into flames...
Вяра чете... и от време на време пише...
Да,задочно съм.Faith_no_more написа:Колега, да не би да си задочно, защото редовното нямаме лекции по правна психология този семестър?Vodolei написа:И последна молба:Някой може ли да ми каже тук(или на ушенце-ЛС)![]()
-
Faith_no_more
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Значи е ясно, а преподавателят да е казвал нещо защо редовното нямаме лекции?
Vanity, definitely my favorite sin...
Не знам,то и аз мисля,че и ние трябва да имаме втория семестър Правна психология,тъй като така е изнесено в сайта на ЮФ,ама за съжаление ни е още този семестър.Faith_no_more написа:Значи е ясно, а преподавателят да е казвал нещо защо редовното нямаме лекции?
- what_is_love
- Драскач
- Курс: трети
Може сега да диктува лекциите, изпитът да е 2-рия семестър, защото според графикът на ЮФ за изпити на студентите от задочнот обучение, не е включена правната психология... (освен ако преподавателят не е казал друго)
(
Дано да имаме 2-рия семестър, че с тези избираеми предмети, станали вече задължителни, и това ВИДП :х
Дано да имаме 2-рия семестър, че с тези избираеми предмети, станали вече задължителни, и това ВИДП :х
Най-трудното нещо на този свят е да живееш в него!
ПРАВО- 1-ви поток,3-та група
ПРАВО- 1-ви поток,3-та група
Колегите от по-горните курсове могат ли да кажат на какво е по-добре да се явя по информационно право след месец-на тест-а или темата?

- Lioness
- В началото бе словото
- Курс: трети
Колеги, проф. Дончо Хрусанов спомена за 8 отпадащи въпроса. Някой да знае със сигурност кои точно са те?
- og_i_gog
- От дъжд на вятър
- Специалност: право
- Курс: втори
Аз знам за 37 41 42 45
За МПП знам за 3, 4 , 32, 34 и 73
За МПП знам за 3, 4 , 32, 34 и 73
Колегите от по-горните курсове могат ли да споделят по ПЕС откъде е най-добре да четем за изпита и разработките по КП в legaltheory дали стават за изпита при Киселова? 
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
По ПЕС четете Жаке + актуалната нормативна уредба (освен ако някой вече не е написал книга, която да е съобразена с нея.) Жаке се слави сред студентите като сложен и неразбираем, но не е така, много си е хубав учебникът.
И ходете редовно на упражненията при Христев! Той праща материали по имейл и разяснява как функционира самата логика на ЕС, което е трудното в тази материя. Посещавайте редовно упражненията, гответе се за тях качествено и накрая изпитът ви ще е песен.
ПЕС-а не бива да се подминава с лека ръка, защото като страна-членка на ЕС, неговото право е приложимо в нашето вътрешно право, неговото право е и наше право. С тази разлика, че в правото на ЕС е много по-трудно да се ореантира човек сам, отколкото в нашето си, ако няма нужната предварителна подготовка. Така че очите на 4 с този изпит!
По КП са достатъчни, да. Хубаво са написани нещата в ЛТ.
И ходете редовно на упражненията при Христев! Той праща материали по имейл и разяснява как функционира самата логика на ЕС, което е трудното в тази материя. Посещавайте редовно упражненията, гответе се за тях качествено и накрая изпитът ви ще е песен.
ПЕС-а не бива да се подминава с лека ръка, защото като страна-членка на ЕС, неговото право е приложимо в нашето вътрешно право, неговото право е и наше право. С тази разлика, че в правото на ЕС е много по-трудно да се ореантира човек сам, отколкото в нашето си, ако няма нужната предварителна подготовка. Така че очите на 4 с този изпит!
По КП са достатъчни, да. Хубаво са написани нещата в ЛТ.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

- iodine
- Драскач
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: iodine
Аз имам друга формула, която е по-малко обемна като заглавия, но по-малка като количество, но пък също толкова ефективна:
1. "Какво трябва да знаем за ЕС", на доц. Семов - това е една малка книжка, която асистентите ще ви кажат, че не става, не е вярно, някои минаха само с нея и лекции. Самият Семов ще ви каже някои въпр., да ги четете от нея. Аз се готвих от нея за принципите на ПЕС, източници на ЕС, историческата яаст от конспекта и някои други дреболии. - задължително четиво!!!
2. Лекции - също незаменими, допълват книжката от горе, особено частта от конспекта за институциите - изцяло от там. - задължително четиво!!!
3. Договорите с коментар - това е едно издание с твърди корици, доц. Семов ще ви го покаже, в него са всички договори и др. актове, които ви трябват, без Харатата обаче, а също и доста голям и хубав коментар. Договорите ги четете стабилно, стабилно, четете и коментара, но не изцяло, а само каквото влиза в конспекта и ви трябва, някои работи в коментара са ненужни. - задължително четиво!!!
4. "Актове на СЕС" на д-р Станислав Костов - той може да ви е асистент, това е дисертацията му, излязла миналата година. Той може да ви каже да не я четете, че била сложна. Не го слушайте, намерете си я. Трябват ви около 110-120 страници от нея за съдебната система на ЕС. Не губите и да прочетете цялата. Аз имах 2 отворени въпроса (от 4), които знаех от тази книга. - задължително четиво!!!
5. Материали от упражненията - каквото ви диктурат, споделят и т.н. асистентите. И двамата са много начетени. Аз бях при д-р Костов, който е голямо разцъкване - мн въпроси и отговори. Но имах човек, от който взех и всичко на ас. Христев (май вече и той е д-р?). - от задължително до препоръчително, зависи от материала.
6. "Записки по ПЕС" - Христев ще ви го препоръча, не ви трябва цялото, а само частта с историята. Христев ще ви го препоръча. Това е сборник с лекции на френски преподаватели по ПЕС. - задължително, според мен!!!
7. Имаше една студия на доц. Семов за гражданството на ЕС, не помня точно името и. Той ще ви я каже или направо го питайте, тя е мн хубава за тази част от конспекта. И все пак за гражданство ще имате мн хубави лекции, така че... незадължително е това четиво.
8. Таблици на ас. Христев - ще ви ги праща по пощата, внимателно ги изчитайте. - зависи от материала.
9. Решения на СЕС - ще ви препоръчат определени, като легендарните Коста вс. ЕНЕЛ, Мартинез, Франкович и още 5-6, ако искате има една книжка 55 важни решения на СЕС - тя е само за особено любознателните, четете само каквото изрично ви кажат. - незадължително, но препоръчително.
Не съм чел Ж. Попова, чел съм само малко Жаке, но и без него проблем нямаше да има. Жаке е добър но мн стар... Източниците, които ви изброих горе са по-кратки общо и по-леки от колкото двата учебника. И да можете да научите всичко каквото ви трябва от тях. И не давайте пари за книгата на доц. Семов за съда, вземете си на д-р Костов, 100 пъти по-добра, кратка и интересна е, поне по мое мнение.
Иначе има мълва, че Христев ще излиза с монография тая година, ако вече не е излязла. Но за това ще видим... аз лично бих я прочел щом е Христев...
Ако го сравним с ГП, ПЕС-а си е развлечение..., но аз нямам влечение към гражданскоправните дисциплини поне за сега, за някои може да е обратното.
По КП, ако си при проф. Близнашки (
), препоръчвам особено много лекциите му, и всякакви негови книги и статии. Каквото няма в тях, чете се от някоя от тухлите, която сте си избрали (Друмева/Стойчев). Стига ако учите и само втория семестър, макар аз примерно да не направих така точно по КП, но пък много други направиха и успяха. Легал тиури, може да ви помогне съшо, да. Иначе аз точно не харесах там разработките по КП, но всеки си има индивидуални мнения за тия работи...
1. "Какво трябва да знаем за ЕС", на доц. Семов - това е една малка книжка, която асистентите ще ви кажат, че не става, не е вярно, някои минаха само с нея и лекции. Самият Семов ще ви каже някои въпр., да ги четете от нея. Аз се готвих от нея за принципите на ПЕС, източници на ЕС, историческата яаст от конспекта и някои други дреболии. - задължително четиво!!!
2. Лекции - също незаменими, допълват книжката от горе, особено частта от конспекта за институциите - изцяло от там. - задължително четиво!!!
3. Договорите с коментар - това е едно издание с твърди корици, доц. Семов ще ви го покаже, в него са всички договори и др. актове, които ви трябват, без Харатата обаче, а също и доста голям и хубав коментар. Договорите ги четете стабилно, стабилно, четете и коментара, но не изцяло, а само каквото влиза в конспекта и ви трябва, някои работи в коментара са ненужни. - задължително четиво!!!
4. "Актове на СЕС" на д-р Станислав Костов - той може да ви е асистент, това е дисертацията му, излязла миналата година. Той може да ви каже да не я четете, че била сложна. Не го слушайте, намерете си я. Трябват ви около 110-120 страници от нея за съдебната система на ЕС. Не губите и да прочетете цялата. Аз имах 2 отворени въпроса (от 4), които знаех от тази книга. - задължително четиво!!!
5. Материали от упражненията - каквото ви диктурат, споделят и т.н. асистентите. И двамата са много начетени. Аз бях при д-р Костов, който е голямо разцъкване - мн въпроси и отговори. Но имах човек, от който взех и всичко на ас. Христев (май вече и той е д-р?). - от задължително до препоръчително, зависи от материала.
6. "Записки по ПЕС" - Христев ще ви го препоръча, не ви трябва цялото, а само частта с историята. Христев ще ви го препоръча. Това е сборник с лекции на френски преподаватели по ПЕС. - задължително, според мен!!!
7. Имаше една студия на доц. Семов за гражданството на ЕС, не помня точно името и. Той ще ви я каже или направо го питайте, тя е мн хубава за тази част от конспекта. И все пак за гражданство ще имате мн хубави лекции, така че... незадължително е това четиво.
8. Таблици на ас. Христев - ще ви ги праща по пощата, внимателно ги изчитайте. - зависи от материала.
9. Решения на СЕС - ще ви препоръчат определени, като легендарните Коста вс. ЕНЕЛ, Мартинез, Франкович и още 5-6, ако искате има една книжка 55 важни решения на СЕС - тя е само за особено любознателните, четете само каквото изрично ви кажат. - незадължително, но препоръчително.
Не съм чел Ж. Попова, чел съм само малко Жаке, но и без него проблем нямаше да има. Жаке е добър но мн стар... Източниците, които ви изброих горе са по-кратки общо и по-леки от колкото двата учебника. И да можете да научите всичко каквото ви трябва от тях. И не давайте пари за книгата на доц. Семов за съда, вземете си на д-р Костов, 100 пъти по-добра, кратка и интересна е, поне по мое мнение.
Иначе има мълва, че Христев ще излиза с монография тая година, ако вече не е излязла. Но за това ще видим... аз лично бих я прочел щом е Христев...
Ако го сравним с ГП, ПЕС-а си е развлечение..., но аз нямам влечение към гражданскоправните дисциплини поне за сега, за някои може да е обратното.
По КП, ако си при проф. Близнашки (
В името на потока! Втория!