ПРЕДИ и ПО ВРЕМЕ НА изпита - всичко за кандидатстването
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: ПРЕДИ и ПО ВРЕМЕ НА изпита - всичко за кандидатстването
Отпадаш от участие в кандидатстудентската кампания.
-
ivanangelov
- В началото бе словото
При всеки опит да мамиш на изпита,директно те изхвърлят и губиш кандидатстуденсткото си право..така че по-добре не рискувай 
- SugarWithSpice
- От дъжд на вятър
- Специалност: Журналистика
- Курс: първи
Здравейте! Искам да попитам къде мога да проверя минималния бал за специалностите. Интересува ме за Европеистика и Политология най-вече и горе долу колко трябва да изкарам по История, за да вляза Европеистика? 
"Най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите."
Екзюпери
Екзюпери
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 58&t=20050
Тук е минималният бал за първо класиране, но инфото не е пълно.
Тук е минималният бал за първо класиране, но инфото не е пълно.
- SugarWithSpice
- От дъжд на вятър
- Специалност: Журналистика
Благодаря! 
"Най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите."
Екзюпери
Екзюпери
Здравейте, имам въпрос за платеното обучение!
Прегледах някои теми, които излязоха като резултати за платено обучение и разбрах, че такова има само за хора, които вече имат едно висше образование... правилно ли съм разбрала и това значи ли, че след средно образование не може да се кандидатства за такова?
Прегледах някои теми, които излязоха като резултати за платено обучение и разбрах, че такова има само за хора, които вече имат едно висше образование... правилно ли съм разбрала и това значи ли, че след средно образование не може да се кандидатства за такова?
- Enna
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Здравейте
искам да попитам дали някой е ходил на езиковите курсове в СУ..? Видях в сайта, че има доста курсове по френски и понеже ще кандидатствам с него и ще се явявам на изпит, въпреки че ходя на уроци, мисля, че ще има полза..
Πέφτει η βροχή και παίρνει μαζί κάθε στιγμή...
-
perlichka
- В началото бе словото
Здравейте, искам да попитам за предварителните изпити мога ли да се запиша чрез Интернет или трябва да отида до университета ? Ако мога - как точно да го направя? Благодаря.
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Да.
Ето тук: http://www.ebg.bg/su-admissions/page/index.faces
Ето тук: http://www.ebg.bg/su-admissions/page/index.faces
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
-
perlichka
- В началото бе словото
thegirl направо си ми идол вече! Много ,много благодаря
- driplio
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Компютърни науки
та...може ли някой да ми обясни как става точно това плащане през интернет и какво трябва да правя след това,че от всичките постове, които изчетох нищо не разбрах(звънях и на 2-та телефона от сайта, но никой не дига).
п.с. има ли начин и след 16 да се запиша направо в ректората или това си е крайният срок?
EDIT: Вече се записах онлайн. За тези, които се чудят как става:
1)попълвате си личните данни ;
2)избирате съответно предмета/ите, на кой/ито ще се явите ;
3)Плащате таксата през EBG( трябва да имате кредитна карта , позволяваща онлайн разплащания-напр. Vpay) ;
4) принтирате си картончето с входящия номер и готово
ДС - 
-
AsyaM
- В началото бе словото
"Картонче" принтирано във формат А4... Представям си го доста по-малко в оригинал, но предполагам няма да има проблем при различни размери, все пак ще има доста хора, които са се регистрирали онлайн. Нали?
И още нещо - видях, че по принцип има различни входящи номера за различните сесии, но на моето принтирано "картонче" ги има всички изпити и един входящ номер. С един ли ще си остана? Нямам познат, който да се е записал за изпитите в университета, за да видя как изглеждат картончетата, които им дават там...
Иначе записването онлайн определено е голямо облекчение. Дори с допълнителните причини за съмнения и притеснения, които ми даде
Ох, веднъж да си взема изпитите и да мога веднъж да направя нещо приятно, без да си мисля как губя време, в което мога да уча и да спрат да ми се въртят в главата въпроси, които вероятно се струват много глупави на тези, които вече са студенти...
И още нещо - видях, че по принцип има различни входящи номера за различните сесии, но на моето принтирано "картонче" ги има всички изпити и един входящ номер. С един ли ще си остана? Нямам познат, който да се е записал за изпитите в университета, за да видя как изглеждат картончетата, които им дават там...
Иначе записването онлайн определено е голямо облекчение. Дори с допълнителните причини за съмнения и притеснения, които ми даде
Ох, веднъж да си взема изпитите и да мога веднъж да направя нещо приятно, без да си мисля как губя време, в което мога да уча и да спрат да ми се въртят в главата въпроси, които вероятно се струват много глупави на тези, които вече са студенти...
- MonySim
- В началото бе словото
- Специалност: Геология
Виж, картончето на всички ни е лист А4, и аз очаквах да е "картонче" ама не, така че спокойно и да - имаш си един номерAsyaM написа:"Картонче" принтирано във формат А4... Представям си го доста по-малко в оригинал, но предполагам няма да има проблем при различни размери, все пак ще има доста хора, които са се регистрирали онлайн. Нали?
Puhu äänellä, jonka kuulen,
sanoilla jotka ymmärrän,
runoilla jotka käsitän...
sanoilla jotka ymmärrän,
runoilla jotka käsitän...
- Eärwen
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Аз имам подобно питане-регистрирах се в кандидатстудентско бюро,като си платих изпитите и от двете сесии,обаче имам само едно номерче,а пише,че трябва да са две...
Сега за втората сесия да трябва ли да да си искам второто?
Сега за втората сесия да трябва ли да да си искам второто?
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
НЕ, ходиш си със същия.
Възможно е да са 2 номера, когато се регистрираш по различно време за двете сесии, но тогава също може да си е старият ти номер.
Възможно е да са 2 номера, когато се регистрираш по различно време за двете сесии, но тогава също може да си е старият ти номер.
Бъди себе си, има достатъчно други хора.