2 курс Право (2011-2012)

Подфорум към Юридическия факултет

Модератор: MidwinterSun

Аватар
Валкирия
В началото бе словото
Специалност: Право
Курс: първи

Re: 2 курс Право (2011-2012)

Мнение от Валкирия »

og_i_gog написа: ps. за това Шопов колко е говорил..http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1053166 :D
:lol:
Когато детството умре, неговите трупове се наричат Възрастни, и те формират Обществото, едно от по-учтивите имена на Ада.
Vodolei
От дъжд на вятър

Мнение от Vodolei »

Хайде малко да пораздвижа темата...Някой от по-горните курсове може ли да ми даде пример за това какви въпроси задава Сивков на изпита по АП,тъй като нали изпитът е устен и има възможност и допълнителни въпроси да ни пита. :)
Vodolei
От дъжд на вятър

Мнение от Vodolei »

И последна молба:Някой може ли да ми каже тук(или на ушенце-ЛС) :lol: :lol: как минава изпитът по Правна Психология?
Faith_no_more
Легендарен флуудър
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Faith_no_more »

Vodolei написа:И последна молба:Някой може ли да ми каже тук(или на ушенце-ЛС) :lol: :lol: как минава изпитът по Правна Психология?
Колега, да не би да си задочно, защото редовното нямаме лекции по правна психология този семестър?
Vodolei
От дъжд на вятър

Мнение от Vodolei »

Faith_no_more написа:
Vodolei написа:И последна молба:Някой може ли да ми каже тук(или на ушенце-ЛС) :lol: :lol: как минава изпитът по Правна Психология?
Колега, да не би да си задочно, защото редовното нямаме лекции по правна психология този семестър?
Да,задочно съм. :)
Faith_no_more
Легендарен флуудър
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Faith_no_more »

Значи е ясно, а преподавателят да е казвал нещо защо редовното нямаме лекции?
Vodolei
От дъжд на вятър

Мнение от Vodolei »

Faith_no_more написа:Значи е ясно, а преподавателят да е казвал нещо защо редовното нямаме лекции?
Не знам,то и аз мисля,че и ние трябва да имаме втория семестър Правна психология,тъй като така е изнесено в сайта на ЮФ,ама за съжаление ни е още този семестър. :bounce:
Аватар
what_is_love
Драскач
Курс: трети

Мнение от what_is_love »

Може сега да диктува лекциите, изпитът да е 2-рия семестър, защото според графикът на ЮФ за изпити на студентите от задочнот обучение, не е включена правната психология... (освен ако преподавателят не е казал друго) :((
Дано да имаме 2-рия семестър, че с тези избираеми предмети, станали вече задължителни, и това ВИДП :х
Най-трудното нещо на този свят е да живееш в него!

ПРАВО- 1-ви поток,3-та група
Vodolei
От дъжд на вятър

Мнение от Vodolei »

Колегите от по-горните курсове могат ли да кажат на какво е по-добре да се явя по информационно право след месец-на тест-а или темата? :lol: :) :scratch:
Аватар
Моридин
В началото бе словото
Курс: втори

Мнение от Моридин »

Поствам ей така, inb4 темата да стане хипер активна :D
Аватар
Lioness
В началото бе словото
Курс: трети

Мнение от Lioness »

Колеги, проф. Дончо Хрусанов спомена за 8 отпадащи въпроса. Някой да знае със сигурност кои точно са те?
Аватар
og_i_gog
От дъжд на вятър
Специалност: право
Курс: втори

Мнение от og_i_gog »

Аз знам за 37 41 42 45
За МПП знам за 3, 4 , 32, 34 и 73
Vodolei
От дъжд на вятър

Мнение от Vodolei »

Колегите от по-горните курсове могат ли да споделят по ПЕС откъде е най-добре да четем за изпита и разработките по КП в legaltheory дали стават за изпита при Киселова? :)
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

По ПЕС четете Жаке + актуалната нормативна уредба (освен ако някой вече не е написал книга, която да е съобразена с нея.) Жаке се слави сред студентите като сложен и неразбираем, но не е така, много си е хубав учебникът.
И ходете редовно на упражненията при Христев! Той праща материали по имейл и разяснява как функционира самата логика на ЕС, което е трудното в тази материя. Посещавайте редовно упражненията, гответе се за тях качествено и накрая изпитът ви ще е песен.

ПЕС-а не бива да се подминава с лека ръка, защото като страна-членка на ЕС, неговото право е приложимо в нашето вътрешно право, неговото право е и наше право. С тази разлика, че в правото на ЕС е много по-трудно да се ореантира човек сам, отколкото в нашето си, ако няма нужната предварителна подготовка. Така че очите на 4 с този изпит!

По КП са достатъчни, да. Хубаво са написани нещата в ЛТ.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
iodine
Драскач
Курс: първи

Мнение от iodine »

Аз имам друга формула, която е по-малко обемна като заглавия, но по-малка като количество, но пък също толкова ефективна:

1. "Какво трябва да знаем за ЕС", на доц. Семов - това е една малка книжка, която асистентите ще ви кажат, че не става, не е вярно, някои минаха само с нея и лекции. Самият Семов ще ви каже някои въпр., да ги четете от нея. Аз се готвих от нея за принципите на ПЕС, източници на ЕС, историческата яаст от конспекта и някои други дреболии. - задължително четиво!!!
2. Лекции - също незаменими, допълват книжката от горе, особено частта от конспекта за институциите - изцяло от там. - задължително четиво!!!
3. Договорите с коментар - това е едно издание с твърди корици, доц. Семов ще ви го покаже, в него са всички договори и др. актове, които ви трябват, без Харатата обаче, а също и доста голям и хубав коментар. Договорите ги четете стабилно, стабилно, четете и коментара, но не изцяло, а само каквото влиза в конспекта и ви трябва, някои работи в коментара са ненужни. - задължително четиво!!!
4. "Актове на СЕС" на д-р Станислав Костов - той може да ви е асистент, това е дисертацията му, излязла миналата година. Той може да ви каже да не я четете, че била сложна. Не го слушайте, намерете си я. Трябват ви около 110-120 страници от нея за съдебната система на ЕС. Не губите и да прочетете цялата. Аз имах 2 отворени въпроса (от 4), които знаех от тази книга. - задължително четиво!!!
5. Материали от упражненията - каквото ви диктурат, споделят и т.н. асистентите. И двамата са много начетени. Аз бях при д-р Костов, който е голямо разцъкване - мн въпроси и отговори. Но имах човек, от който взех и всичко на ас. Христев (май вече и той е д-р?). - от задължително до препоръчително, зависи от материала.
6. "Записки по ПЕС" - Христев ще ви го препоръча, не ви трябва цялото, а само частта с историята. Христев ще ви го препоръча. Това е сборник с лекции на френски преподаватели по ПЕС. - задължително, според мен!!!
7. Имаше една студия на доц. Семов за гражданството на ЕС, не помня точно името и. Той ще ви я каже или направо го питайте, тя е мн хубава за тази част от конспекта. И все пак за гражданство ще имате мн хубави лекции, така че... незадължително е това четиво.
8. Таблици на ас. Христев - ще ви ги праща по пощата, внимателно ги изчитайте. - зависи от материала.
9. Решения на СЕС - ще ви препоръчат определени, като легендарните Коста вс. ЕНЕЛ, Мартинез, Франкович и още 5-6, ако искате има една книжка 55 важни решения на СЕС - тя е само за особено любознателните, четете само каквото изрично ви кажат. - незадължително, но препоръчително.

Не съм чел Ж. Попова, чел съм само малко Жаке, но и без него проблем нямаше да има. Жаке е добър но мн стар... Източниците, които ви изброих горе са по-кратки общо и по-леки от колкото двата учебника. И да можете да научите всичко каквото ви трябва от тях. И не давайте пари за книгата на доц. Семов за съда, вземете си на д-р Костов, 100 пъти по-добра, кратка и интересна е, поне по мое мнение.

Иначе има мълва, че Христев ще излиза с монография тая година, ако вече не е излязла. Но за това ще видим... аз лично бих я прочел щом е Христев...

Ако го сравним с ГП, ПЕС-а си е развлечение..., но аз нямам влечение към гражданскоправните дисциплини поне за сега, за някои може да е обратното.

По КП, ако си при проф. Близнашки ( 8) ), препоръчвам особено много лекциите му, и всякакви негови книги и статии. Каквото няма в тях, чете се от някоя от тухлите, която сте си избрали (Друмева/Стойчев). Стига ако учите и само втория семестър, макар аз примерно да не направих така точно по КП, но пък много други направиха и успяха. Легал тиури, може да ви помогне съшо, да. Иначе аз точно не харесах там разработките по КП, но всеки си има индивидуални мнения за тия работи...
В името на потока! Втория!
Публикувай отговор

Обратно към “ЮФ”