Стипендии зимен семестър 2011/2012 - кога?

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
blueman_bg
В началото бе словото

Re: Стипендии зимен семестър 2011/2012 - кога?

Мнение от blueman_bg »

Колеги, правилно ли разбирам, че при онлайн кандидатстването трябва да си направя съвсем нова регистрация, а не да ползвам например тази от системата СУСИ или тази от европейските стипендии.
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Е толкова ли е трудно да се сети човек, че трябва нова регистрация, при условие че суси и сайта за европейските стипендии са съвсем различни сайтове и пренасянето на login информацията би било прекалено времеемко и безсмислено (и почти непостижимо за нашата администрация), още повече че не всички, които имат суси, или които са кандидатствали за европейска стипендия, ще кандидатстват за държавна тази година.
П.П отнема 2 минути.
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
kvg
В началото бе словото
Специалност: Физика
Курс: втори

Мнение от kvg »

А ти не смяташ ли, че е безсмислено да има куп половинчати системи? В моя факултет уж се ползва СУСИ, уж имаме служебни факултетни пощи, а май всяка година се кандидатства по различен начин за стипендии? Не смяташ ли, че е безсмислено това, че при записването си, съм въвеждал по няколко пъти на ръка всякакви данни за мен, включително и e-mail адрес. А накрая - слагат ми за парола в служебната поща във факултета бащиното име. Или пък си получавам паролата за СУСИ чрез мейл кореспонденция и даване на моя факултетен номер. да не говорим за това, че при всяко кандидатстване за стипендия, попълвам отново и отново лични данни. Какво излиза, СУСИ е една екстра, която като цяло не улеснява, а само създава допълнителна работа?
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от _sonrisa_ »

Ani..
В началото бе словото
Специалност: География и Биология
Курс: трети

Мнение от Ani.. »

Честито на всички!!!!!!! :))))))))))))))))
loserrrr
От дъжд на вятър

Мнение от loserrrr »

Аз искам да ви питам,в тези списъци които са излезли сега по факултети включени ли са и хората,които са подали индивидуална (хартиена) молба за държавна стипендия или включва само тези ,които са попълнили онлайн формулярът?

Аз доколкото разбирам,ще има промени по тези списъци,защото на сайтът ,в сроковете пише:
В срок от 07.11.2011г. до 17.11.2011г./до 8:00 часа/; се подават индивидуални формуляри чрез платформата – http://www.stipendii.uni-sofia.bg
В срок от 07.11.2011 г. до 18.11.2011 г. формулярите се подават в отдел’’Студенти’’ на съответния факултет за заверка на успех.
В срок до 23.11.2011 г. се извършва класирането.
В срок от 24.11.2011г. до 25.11.2011 г. могат да се извършват проверки на данните в индивидуалните формуляри и в списъците за класиране;
В срок до 28.11.2011 г. става обявяване на студентите, които ще получават стипендия със заповед на ректора, която се публикува в интернет сайта на СУ „Св. Климент Охридски”, в интернет сайта на Студентски съвет
Какво трябва да значи:
В срок от 24.11.2011г. до 25.11.2011 г. могат да се извършват проверки на данните в индивидуалните формуляри и в списъците за класиране;
?

PS Благодаря предварително за отговорът!
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Прекрасно! Пак има четворкаджии, които взимат стипендия, и отличници, които духаме супата...
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
terezastoyanova
В началото бе словото
Специалност: Българска филология

Мнение от terezastoyanova »

А някои имаме успех, но няма да вземаме стипендия,защото системата не е направена както трябва... Но какво си позволявам, сама съм си виновна... :evil:
„На най-важните житейски кръстопътища няма никакви пътни знаци.“
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

loserrrr написа:Аз искам да ви питам,в тези списъци които са излезли сега по факултети включени ли са и хората,които са подали индивидуална (хартиена) молба за държавна стипендия или включва само тези ,които са попълнили онлайн формулярът?

Аз доколкото разбирам,ще има промени по тези списъци,защото на сайтът ,в сроковете пише:
В срок от 07.11.2011г. до 17.11.2011г./до 8:00 часа/; се подават индивидуални формуляри чрез платформата – http://www.stipendii.uni-sofia.bg
В срок от 07.11.2011 г. до 18.11.2011 г. формулярите се подават в отдел’’Студенти’’ на съответния факултет за заверка на успех.
В срок до 23.11.2011 г. се извършва класирането.
В срок до 28.11.2011 г. става обявяване на студентите, които ще получават стипендия със заповед на ректора, която се публикува в интернет сайта на СУ „Св. Климент Охридски”, в интернет сайта на Студентски съвет
Какво трябва да значи:
?

PS Благодаря предварително за отговорът!

Доколкото помня на сайта на СС пишеше, че непопълнилите ел. формуляр не могат да участват в класирането..
Ти за кои стипендии се интересуваш - тези за успех или..?
loserrrr
От дъжд на вятър

Мнение от loserrrr »

@_sonrisa_

Да,за тези по успех дето са,държавните стипендии.Смисъл ,аз видях,че съм в списъка снощи,но днес гледам,че името ми се е изместило.Смисъл ,притеснява ме това дали е възможно да има редуциране на хората,които са в даденият списък,ще се добавят ли нови и т.н. ,защото явно още се работи по тези изнесени списъци

п.п А това ,че който не е подал електронна молба не може да участва сигурна(сигурен) ли си?Някак си нелогично ми се струва,защото доколкото знам можеше да се подава и индивидуално чрез хартиена молба.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Изрично беше написано на сайта, че без подадено електронно заявление не можеш да участваш в класирането. Подаването на хартишката в отдел студенти беше за заверяване и удостоверяване на успеха. Отттам нататък всичко се случва в електронната система.

А тези проверки по данните според мен са свързани с това, че няма за пръв път да има грешки при изчислението на баловете - миналата година си спомням особено добре колко много хора се чудеха защо имат успеха, а не са класирани. Така че ако ти се местиш надолу в списъка, твърде вероятно е това да е така, защото над теб биват включени хора, които са участвали, имат успех, но поради грешка в системата не са класирани.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
The Darkness Within
От дъжд на вятър
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от The Darkness Within »

С хартиен формуляр се кандидатстваше само за социална стипендия, която не е свързана с успеха. За стипендия по успех трябваше да се попълни електронния вариант, който после да се завери в отдел Студенти на съответния факултет.
lincheto
В началото бе словото
Специалност: Логопедия

Мнение от lincheto »

Аз искам да попитам това списъка с хората които 100% вземат стипендия ли е или това са хората подали молба за стипендия?
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

Това е списъкът с класираните за стипендия, т.е. тези, които ще взимат такава.. Той затова се казва " класиране" :P Подалите молба навярно са в пъти повече..
Villager_Cookie
В началото бе словото
Специалност: Психология
Курс: първи

Мнение от Villager_Cookie »

Привет, колеги
Някой знае ли кога се изплащат стипендиите?

(за първа година ще получавам, та затова нямам представа как се случват нещата)
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”