1 курс Право (2011-2012)
Модератор: MidwinterSun
-
gbgdgr
- В началото бе словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
Re: 1 курс Право (2011-2012)
Извинете, някой има ли представа:
1. кога Лъчезар Дачев ще се върне от болнични и
2. дали по някакъв начин ще се "наваксва" отсъствието му с допълнителни лекции.
Благодаря предварително.
1. кога Лъчезар Дачев ще се върне от болнични и
2. дали по някакъв начин ще се "наваксва" отсъствието му с допълнителни лекции.
Благодаря предварително.
В студентския фолкор, а и не само във него, се говори, че Дачев ще отсъства целия първи семестър, а относно ИППУ-то споменаха, че може би ще го вземем втория семестър заедно с другите избираеми дисциплини 
Право - II курс, 2-ри поток
- alice.
- От дъжд на вятър
- Адрес в галерията на СУ: -
тоест и двата потока ще сме на изпит по ОТД при Вълчев?
le fu-
le fu-
Мисля, че за момента така се очертават нещата, да, но все още, както потвърди вчера Даниел Вълчев, нищо не се знае 
-
gbgdgr
- В началото бе словото
Да.
Асистент Дилян Начев каза на упражненията, че ще бъдем при Вълчев. Не знам дали е добра или лоша новина. Както и да е. Ще го избутаме. Предмета де. Не Вълчев.
Асистент Дилян Начев каза на упражненията, че ще бъдем при Вълчев. Не знам дали е добра или лоша новина. Както и да е. Ще го избутаме. Предмета де. Не Вълчев.
- white.kitty
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: white.kitty
Здравейте. Да ви попитам разработките, поместени в http://legaltheory-forums.org, достатъчни ли ще са, за да си взема изпита по ИБДП при Токушев. Да отбележа, че ми трябва взет изпит, а не отлична оценка. Задочно съм, разполагам с една седмица и имам опит с ученето за изпити. Искам само да знам качеството и обема дали ще са достатъчни. Всякакви съвети и идеи приемам 
"Човек никога не би се примирил да пълзи, ако почувства порив да лети"
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Напълно, съвършено достатъчни са, да. При това с тях спокойно се взима добра оценка.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

Да посъбудя малко темата
- по време на сесията между отделните дисциплини, по които ще се явяваме на изпит, ще има ли "стабилно" време, т.е ако примерно изпитът по ИБДП е на 1-ви, изпитът по ОУД ще е на 14-ти, или всеки път е различно?
- Валкирия
- В началото бе словото
Не е задължително да има време между тях, макар че се съобразяват и обикновено има. Ако има два изпита в рамките на 2 или 3 дни, то поне единият ще бъде избираем. Особено в първи курс. Но все пак си я има вероятността да ги изпраскат както им е удобно.
Когато детството умре, неговите трупове се наричат Възрастни, и те формират Обществото, едно от по-учтивите имена на Ада.
Ок. Благодаря за поста. Абсолютно съм сигурен, че може да ни натряскат изпитите както им е удобно, това е СУ все пак. Много бързо навлязохме в атмосферата на ЮФ на СУ - говоря за по - голямата част от първокурсниците, като си и мисля, че още нищо не съм видял 
- what_is_love
- Драскач
- Курс: трети
Миналата година как бяха изпитите ни:
24-25 януари по МО ( проф. Пантев ще ви раздели на номера за изпита)
Следаващата седмица 2ри поток бяха по ОТД при проф. Дачев. На ден май минаваха по 2 групи. (31.01- 06.02)
1ви поток бяхме май на 8 февруари по ОТД на изпит (т.е. датата ни беше по-късна, спрямо тази на 2ри поток). Доцент Вълчев ни раздели на групи ... 1-4 да кажем от 9 часа, а 5-8 от 11 часа.
Пред тази седмица 2ри поток (7-13 февруари) бяха на изпит по ИБДП, а уикендът по ППУ (това е за целия курс дата).
1ви поток бяхме последната седмица по ИБДП на изпит (14-20 февруари).
В общи линии беше тала (може би бъркам датите, за което се извинявам, но все пак мина цяла година от тогава).
24-25 януари по МО ( проф. Пантев ще ви раздели на номера за изпита)
Следаващата седмица 2ри поток бяха по ОТД при проф. Дачев. На ден май минаваха по 2 групи. (31.01- 06.02)
1ви поток бяхме май на 8 февруари по ОТД на изпит (т.е. датата ни беше по-късна, спрямо тази на 2ри поток). Доцент Вълчев ни раздели на групи ... 1-4 да кажем от 9 часа, а 5-8 от 11 часа.
Пред тази седмица 2ри поток (7-13 февруари) бяха на изпит по ИБДП, а уикендът по ППУ (това е за целия курс дата).
1ви поток бяхме последната седмица по ИБДП на изпит (14-20 февруари).
В общи линии беше тала (може би бъркам датите, за което се извинявам, но все пак мина цяла година от тогава).
Най-трудното нещо на този свят е да живееш в него!
ПРАВО- 1-ви поток,3-та група
ПРАВО- 1-ви поток,3-та група
- Teri.Al
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Скоро е първото контр по ИБДП.При Цекова е моята група.Интересувам се какво точно представлява теста.Казаха ми,че има разни забиващи въпроси,но срещам известни трудности с научаването на вскеки титул,всеки отг за какво е от тези на папа Николай 1.Също така се затруднявам с научаването на обществено-полит устройство през ВБД и най-вече с финансовите длъжности като перпераки и др.; видовете данъци; такси; глоби и т.н...
А на мене ми се струва, че и една седмица учене преди съответните изпити по конкретните дисциплини, ще бъде достатъчна за изкарването на задоволителна оценка предвид сложността им. Друг е въпросът, че от повечето предмети от първия семестър, да не кажа всички, няма реална практическа полза лично за мене. Отново друг е въпросът, че програмата е правена от лица, доста по - вещи и с по - голям опит от нас, студентите, което от своя страна прави нелепа критиката по програмата за 1 - ви курс
. Благодаря на what_is_love за коментара, а на Тери. Аl ще кажа - изчакай да мине тестът при групите, които по - напред ще го правят, и се информирай от тях. Те могат да ти дадат най - достоверна информация.
- Teri.Al
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Ние сме сред първите.Има една група преди нас,но нали знаеш,че няма как да ни кажат.Затова питах тук..
Мда, видях програмата. Сигурно си от 14 - та група. Действително ще бъде трудно обменянето на сведения между двете групи
. Относно теста, струва ми се, че няма да има толкова излишни подробности от типа на - в кой титул е регламентиран договорът "дарение"? - или пък, в кой отговор се съдържат сведения за "заклеването върху меч"
. Ако има нещо от този род, това ще бъде проява на нехуманно отношение от страна на гл. ас. Сн. Цекова към нас
И аз съм при нея.