Работех преди известно време в офис, вече не, тоест - отдавна не =)FloWersOfEviL написа:Странно. Бях останала с впечатлението, че работиш в офис : )
Размисли и Страсти `11: allshallpеrish
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Re: Размисли и Страсти `11: allshallpеrish
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Щом темата е в този форум, да те питам неща свързани с него...
1. Защо се регистрира тук?
2. Какви ти бяха първите впечатления?
3. Ходила ли си по срещи и какво ти е искреното мнение за тях?
4. Има ли хора (без имена, за да е наистина искрен отговора), които истински ненавиждаш и са ти адски противни... от форума?
5. Харесвала ли си някой от тук... той разбирал ли е?
6. Хората, с които се сприятели в началото, сега още ли са ти близки?
7. Мислиш ли, че нещо полезно си взела от времето прекарано тук?
---
4. Има ли хора (без имена, за да е наистина искрен отговора), които истински ненавиждаш и са ти адски противни... от форума?
---
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
- allshallperish
- Легендарен флуудър
1. Понеже си мислех, че е пи*овско да си регистриран тук. И в началото ми се стори доста яко, докато се мъчех да събирам голям брой мнения, както всички останалиБавария написа:Щом темата е в този форум, да те питам неща свързани с него...
---
2. Първите ми впечатления бяха добри, понеже още не бях навлязла във "форумното общество", което до известна степен ме разочарова. Спомням си лафовете с Кристо, най-вече.
3. Ходила съм, разбира се. Дори на една среща бяхме заедно с тебе, но теб паметта ти е доста краткотрайна понякога
4. Да ненавиждам? Точно мене ли питаш дали ненавиждам някого хахаха. Еми, не. Но противни хора имам със сигурност и то са такива, с които съм имала възможност да съм в добри, че дори приятелски отношения, но в един момент съм разбирала, че не си заслужават.
5. Нямам спомени да съм си харесвала някого от тук. Но е доста възможно, понеже аз съм доста влюбчива. Но не смятам, че човекът е разбрал.
6. Не. По-скоро с малкото хора, с които се сприятелих - пътищата ни се разминаха, или просто спряхме да общуваме по една или друга причина. А и знаеш, че много от хората тук са изградили някакво мнение за мен, до къде оправдано, до къде - не, така че не смятам, че мога и че имам желание да създам още приятелства тук.
7. Мисля, че срещнах итнересни хора. Научих се да изказвам мнението си, колкото и да не се харесва на другите, колкото и тъпо да изглежда в очите им. Срещнах прекрасен човек, за когото в началото имах лошо изградена представа. Човек, който е близко до сърцето ми и за който определено ме е грижа, човек, с когото надявам се, ще поддържаме винаги добри взаимоотношения.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Защо понякога толкова ме кефиш, но през повечето време не можем да се разберем?
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Плюс едно към въпроса на Мила.
И какво правиш в Полша? Еразъм, или ще оставаш за по-дълго? Сори, ако са те питали, но нещо не видях такъв въпрос - явно всички знаят, само аз пак съм назад с информацията.
И какво правиш в Полша? Еразъм, или ще оставаш за по-дълго? Сори, ако са те питали, но нещо не видях такъв въпрос - явно всички знаят, само аз пак съм назад с информацията.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Може би не се разбираме понякога, защото говоря неща, които не винаги мисля. Понякога пиша по-бързо, от колкото мисля, други пъти пък ми се струва, че моето мнение е най-правилно и се мъча да си го наложа, не защото обичам хората да имат мнение като моето, а просто защото искам да е ясно какво ми е становището. Не сме имали възможност да разговаряме като хората очи в очи, за да се разбере ставам ли или не, но така или иначе всеки си изгради някакво мнение за мен преди да ме е видял и общувал с мен, което в крайна сметка е и моя вина, но не само. От друга страна може би се различаваме прекалено много в разбиранията си. От трета страна може би пък си приличаме прекалено много в някои отношения. Осъзнавам, че имам леко нарцистична натура някъде дълбоко в себе си, която се опитвам да превъзмогна/прикрия, обаче това няма как да стане във форум, понеже както вече казах - пиша по-бързо понякога, от колкото мисля.Мила написа:Защо понякога толкова ме кефиш, но през повечето време не можем да се разберем?
А колкото до първата част на въпроса - не съм останала изобщо с впечатление, че те кефя по каквато и да е линия =).
- allshallperish
- Легендарен флуудър
В Полша съм от месец вече, доста ме кефи. Иначе съм по Еразъм (както тук го наричат - Оргазмус). Общо 5 месеца ще съм тук - в Лудж. После ще съм, живот и здраве, още 5 в Краков (вече нямам търпение). Времето ми минава адски бързо, имам чувството, че дойдох вчера, което е малко неприятно, понеже ми харесва да не съм в България. Мисля, че със сигурност не искам да се върна да уча там и изобщо да живея в България. Тук е толкова по-интересно (и не само заради Еразъм), има толкова повече неща (в същото време ги има и същите цигании като в БГ), така че нищо не ми липсва, освен конкретни хора и животни. Първият ден като дойдох тук - първото нещо, което ми направи впечатление е - трамваите. Някакъв пълен шок, понеже карат като ненормални и спират по същия ненормален начин, което в БГ е недопустимо за пътниците, почва се едно псуване "Абе келеш, картофи ли караш, бе!", което беше и моята реакция като цяло, без да я изказвам на глас, разбира се... Но тук е нормално, хората не ги е грижа дори да падат на пода. Уважението към възрастните е доста на ниво. А другото, което ми направи впечатление - младите хора, поляците, гледат на тебе като на извънземно стане ли въпрос, че си чужденец. Притеснителни ли са, английски ли не говорят, не са общителни ли, не знам, обаче е доста стряскащо. Имам чувството, че от както дойдох тук (един месец...) започнах да се чувствам като студентка. Преди по-скоро се чувствах като в изолатор, заради България ли, заради личните ми драми ли - не знам, но определено имах нужда от нещо подобно и съм много доволна.Търговецът на кристал написа:Плюс едно към въпроса на Мила.
Е, като цяло не е нужно да ми следиш живота, къде ходя, какво правя, в смисъл - не си назад
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Благодаря ти за отговора, а колкото до това, че не е нужно да те следя - да, така е. Ама ти си от редовните форумци, дето обикновено ако четеш достатъчно често форума, си в течение на важните събития в живота им, без да обръщаш специално внимание. Та затова.
Радвам се, че ти харесва там - и, само една вметка: когато аз бях по Еразъм в чужбина, също заминах след период на много сериозни лични драми и прочее и ти обещавам, че престоя в Полша ще ти се отрази много благотворно и ще ти светне пред очите, каквото и да е ставало. Откъсването от средата действа положително, говоря от опит.
И - понеже се сетих - едно последно въпросче: кой ти е любимият филм и защо? Ако се колебаеш между няколко, давай ги всички.
Интересно ми е.
Радвам се, че ти харесва там - и, само една вметка: когато аз бях по Еразъм в чужбина, също заминах след период на много сериозни лични драми и прочее и ти обещавам, че престоя в Полша ще ти се отрази много благотворно и ще ти светне пред очите, каквото и да е ставало. Откъсването от средата действа положително, говоря от опит.
И - понеже се сетих - едно последно въпросче: кой ти е любимият филм и защо? Ако се колебаеш между няколко, давай ги всички.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Ами аз имах подозрения, че ще ми се отрази добре, имах някакви опасения, че може и да не е хубаво, но след един месец тук, се изпариха.Търговецът на кристал написа:Благодаря ти за отговора, а колкото до това, че не е нужно да те следя - да, така е. Ама ти си от редовните форумци, дето обикновено ако четеш достатъчно често форума, си в течение на важните събития в живота им, без да обръщаш специално внимание. Та затова.
И - понеже се сетих - едно последно въпросче: кой ти е любимият филм и защо? Ако се колебаеш между няколко, давай ги всички.Интересно ми е.
Любимият ми филм е "Пианистът". Много красив филм, направен с чувство. Да- брутален, но все пак красив по някакъв начин. Особено добре ми се е набила музиката на Шопен и винаги, когато чуя Шопен по някаква линия, си спомням за този филм. Наистина ме докосна доста и събуди още повече интереса ми към Втората Св.война, към отделните личности, взели участие в нея и към масата също. Много, много го харесвам.
Другият е "Списъкът на Шиндлер" - по същата причина. Много реалистичен филм.
Имагинериумът на Д-р.Парнасъс е сред любимите ми филми също. Много е как да кажа... футуристичен, авангарден? Детайлите те карат да се замислиш за доста по-големи неща, които те глождят или са те глождели (вече не съм сигурна в правилното изписване на някои думи понеже тук се говори само на полски или английски - няма НИТО един друг българин).
Имам и други любими по различни причини, но като цяло - нямам любим филм екшън, комедия, или нещо от рода. Мисля, че това е някакъв плюс към "портфолиото" ми тук хаха
-
rogertaylor
- Летописец Виртуоз
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
Като стана дума за любим филм - коя е любимата ти книга? А автор? Защо?
Любим актьор? Защо?
Любима актриса? Защо?
Любим алкохол? Защо?
Алкохол, който не ти понася? Случка с него?
Мешала ли си? Интересни инциденти от мешане?
How I met your mother или House M.D. ? Защо?
Любим актьор? Защо?
Любима актриса? Защо?
Любим алкохол? Защо?
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Темата остава отключена само за отговорите 
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Lol, любим актьор... де да знам, аз не съм по филмите, но може би Джони Деп е един от най-любимите ми, понеже съм го гледала в много различни филми и той някакси успява да изиграе всяка роля, каквато и да е!...rogertaylor написа:Като стана дума за любим филм - коя е любимата ти книга? А автор? Защо?
Любим актьор? Защо?
Любима актриса? Защо?
Любим алкохол? Защо?
Нямам, понеже тая много женска злоба. Хахаха. Не, сериозно. Мисля, мисля, и нищо не ми идва на ум.
Хм. По принцип пия бири, или водки. Не съм сигурна, че може да се каже, че това ми е любимият алкохол, понеже не съм сигурна, че изобщо обичам алкохол. Но нека кажем, хм................. полска жубрувка.
Еми не ми понася...ВИНО :Д. На една Нова година изпих ПРЕКАЛЕНО много и след това сигурно една седмица бях махмурлийче. Не ми понася и Малибу, по същата причина.
Е,да. Пих веднъж малибу с водка и джин с ром + афтър шок и още някви неща вътре. Мноооого бях зле. Не можах ад спя от ужасни болки в корема и гледах исторически филм в 6АМ по Канал 1! Гледах любимия си филм!
Хаус ме кефи доста, но предпочитам да не го гледам, понеже повечето от историите не ми понасят психически. Бих го гледала само заради гл. актьор. Хау Ай мет йор мадър.... започнах наскоро да го гледам и то не го гледам много сериозно, но не е лош. Вчера гледах Слап Бет, а преди това Слапсгивинг. Не е лошо, но много повече се хиля на Миранда и Фемили гай.