Право - всички курсове 2
Модератор: MidwinterSun
- iodine
- Драскач
- Специалност: Право
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: iodine
Re: Право - всички курсове 2
Явно няма да се разберат и Русчев ще дава свои си мнения, а Сарафов... свои си... единия предпочита Боянов, другия Венедиков.................................... става ми много...
В името на потока! Втория!
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Що бе, аз лично не съм фен на университетите, където по всяка дисциплина се чете само по една книжка 
- iodine
- Драскач
Е... аз за две години втори поток, може да се каже че това ни е вероюто в ученето на нас... мисля не сме имали един автор да четем от... ИБДП? Както и да е. Забавно е да се търсиш до едно време, научаваш и разни щуротии, но пък е досадно да напасваш разсните мнения от всеки автор според предпочитания и липси и имания в конспекта. Много досадно.
- Scorpion
- Легендарен флуудър
Не си в гимназията вече, това е висше образование все пак. А щом ти е досадно, явно си се объркал при кандидатстването още (което пък сигурно също е било много досадно...).iodine написа:... но пък е досадно да напасваш разсните мнения от всеки автор според предпочитания и липси и имания в конспекта. Много досадно.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- Моридин
- В началото бе словото
- Курс: втори
Абе досадно си е, колкото и да се опитваш да замажеш нещата с липсата ни на интерес.
- iodine
- Драскач
Досадното е процесът на редене на пъзел по конспекта и следц това изразяване предпочтани мнения пред преподавателите, обикновенно чисто безсмислени и теоритични.Scorpion написа:Не си в гимназията вече, това е висше образование все пак. А щом ти е досадно, явно си се объркал при кандидатстването още (което пък сигурно също е било много досадно...).iodine написа:... но пък е досадно да напасваш разсните мнения от всеки автор според предпочитания и липси и имания в конспекта. Много досадно.
- Гуньо Простия
- Пишете, о, братя
Представете си,че сте в книжарницата на "Нова звезда" на Иван Асен.Качвате стълбището и влизате във фоайенцето.На 1 часа е вратата за самата книжарница.На 9 часа има рафт с надпис "безплатни закони".На 10 часа има нещо като коридорче или складче.На 11 часа има по-голям рафт,върху който рехаво са подредени някакви книжни изделия.Та въпросът ми е за този последния рафт-нещата,оставени върху него,безплатни ли са?
"Демокрацията трябваше да ни донесе справедливост,но вместо това ни донесе правова държава."

- iodine
- Драскач
Да. Но всичко в тия рафтове е старо и престаряло... не винаги де. Аз си взех безплатен ТЗ от там и имаше само два изменени текста, като даже вътре бяха сложени новите им варианти на ксерокскопие и втъкнати вътре...
Комунизъм строят в тая Нова звезда!!!
Става дума за онзи стилаж, нали?
Комунизъм строят в тая Нова звезда!!!
Става дума за онзи стилаж, нали?
- Гуньо Простия
- Пишете, о, братя
Из АПК,Закона за администрацията или друг закон,уреждащ този кръг обществени отношения,има ли някаква формулирана оборима презумпция,че всеки властнически акт е законосъобразен?
"Демокрацията трябваше да ни донесе справедливост,но вместо това ни донесе правова държава."

- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Аам... силно ме съмнява... или поне аз нямам спомен някъде из тези актове да има подобен текст.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

- Моридин
- В началото бе словото
Конкретната презумпция е по-скоро логически извод от това, че всеки административен акт се извършва на базата и в съгласие със закона и не вярвам да го има изрично формулирано някъде.Гуньо Простия написа:Из АПК,Закона за администрацията или друг закон,уреждащ този кръг обществени отношения,има ли някаква формулирана оборима презумпция,че всеки властнически акт е законосъобразен?
- jenesais
- Постоянно присъствие
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Имам въпрос за стипендиите - за първи семестър на първи курс дават ли се и какъв успех е нужен (а също и къде, как, в какъв срок се подават документи
)? И относно евростипендиите - бях чула, че вече няма или че от тази година ще ги махат за специалност право. Как стоят нещата де факто и отново - какъв успех трябва и каква е процедурата за кандидатстване?
Благодаря
Благодаря
she'd started smoking poetry
- og_i_gog
- От дъжд на вятър
- Специалност: право
първи курс, първи семестър няма стипендия. за летен, ако имате отличен успех - има стипендия
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
А за европейските ти трябва поне 30 стотни по-висок успех и споко - няма да ги махат за нашата специалност ; )
- jenesais
- Постоянно присъствие
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Понеже наскоро бяха изкарали в сайта на факултета възможните университети по Еразъм, се сетих да питам - може ли от първи семестър на втори курс да кандидатстваме по програмата, така че при късмет, да изкараме втория семестър навън и горе-долу какъв успех трябва да имаме? Освен това - вярно ли е, че изпитите, които държим в чужбина не се признават тук и септември пак трябва да си държим нашите изпити? И въобще - има ли смисъл да си мечтая за малко Еразъм догодина или само усложнява следването.
Благодаря
Благодаря
she'd started smoking poetry