А що няма тема за Стивън Кинг?
- white_cat
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: първи
Re: А що няма тема за Стивън Кинг?
"Историята" на Кинг как ви се стори?
- Истинските неща се виждат със сърцето, а не с очите.
- Boleyn
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Курс: завършил
"Кери" е мнооого добра. Прочетох я преди месец някъде, но още се сещам за нея веднъж дневно поне
Изключително интересна и въздействаща 

- Never
- Драскач
- Специалност: Международни отношения
- Обратна връзка:
"Безсънието" ми се стори доста предсказуема, може би не съм усетила част от чара й заради множеството връзки с Тъмната кула, до която все не стигам.
Затова пък Дългата разходка преди това адски много ми хареса. Някак тези без хорър/фантастични елементи като че ми правят по-голямо впечатление, колкото и да харесвам и останалите. (ето тук трябва да се спомене Гняв <3.)
Някак засега предпочитам разказите му, с изключения разбира се. И като че ми е малко трудно да възприема някои от по-новите неща, явно прекалено съм свикнала с изданията от библиотеката на баща ми.
Но въпреки всичко го обожавам.
Затова пък Дългата разходка преди това адски много ми хареса. Някак тези без хорър/фантастични елементи като че ми правят по-голямо впечатление, колкото и да харесвам и останалите. (ето тук трябва да се спомене Гняв <3.)
Някак засега предпочитам разказите му, с изключения разбира се. И като че ми е малко трудно да възприема някои от по-новите неща, явно прекалено съм свикнала с изданията от библиотеката на баща ми.
Но въпреки всичко го обожавам.
It's never too late
for a twist of fate.
for a twist of fate.
- originalsin
- Пишеща машина
- Специалност: Право
За (пре)верните поклонници на Краля:
От 21 септември до 31 октомври в Софийската градска библиотека може да посетите изложбата на Петър Станимиров - около 30 експоната – картини, вдъхновени от творчеството на Стивън Кинг.
http://www.dnes.bg/izlojbi/2011/09/21/k ... ing.129263
Има и още:
Всеки четвъртък от месец октомври чрез безплатни прожекции на екранизации по произведения на Краля всеки посетител на изложбата има възможност да пусне страхът от кошмарните съновидения да впие кралските си пръсти в очните ябълки (
) . Ако ви се иска § стиска:
"Мизъри" (1990) - 6 октомври 2011, 18:00 часа
"Стой до мен" (1986) - 13 октомври 2011, 18:00 часа
"Зеленият път" (1999) - 20 октомври 2011, 18:00 часа
"Сиянието" (1980) - 27 октомври 201, 18:00 часа
http://www.tialoto.bg/a/36-izlozhbi-i-a ... na-kralia/
И още:
За рождения ден на Кинг издателство "Изток-Запад" сервира на читателите си едно двойно § с(т)илно: уникален двуезичен албум с картини “Вдъхновен от Стивън Кинг” с почер(п)ка на художника Петър Станимиров. Respect-ивно албумът е king-sized, както по форма (50x35cm), така и по съдържание (ярки инкарнации на страшилищата от „То”, „Томичукалата”, „Сияние”, „Кери”, „Мъглата”, „Подпалвачката”, „Гробище за домашни любимци”, „Сейлъм’с Лот”, „Сблъсък” etc.).
http://www.knigolandia.info/2011/09/blog-post_21.html

От 21 септември до 31 октомври в Софийската градска библиотека може да посетите изложбата на Петър Станимиров - около 30 експоната – картини, вдъхновени от творчеството на Стивън Кинг.
http://www.dnes.bg/izlojbi/2011/09/21/k ... ing.129263
Има и още:
Всеки четвъртък от месец октомври чрез безплатни прожекции на екранизации по произведения на Краля всеки посетител на изложбата има възможност да пусне страхът от кошмарните съновидения да впие кралските си пръсти в очните ябълки (
"Мизъри" (1990) - 6 октомври 2011, 18:00 часа
"Стой до мен" (1986) - 13 октомври 2011, 18:00 часа
"Зеленият път" (1999) - 20 октомври 2011, 18:00 часа
"Сиянието" (1980) - 27 октомври 201, 18:00 часа
http://www.tialoto.bg/a/36-izlozhbi-i-a ... na-kralia/
И още:
За рождения ден на Кинг издателство "Изток-Запад" сервира на читателите си едно двойно § с(т)илно: уникален двуезичен албум с картини “Вдъхновен от Стивън Кинг” с почер(п)ка на художника Петър Станимиров. Respect-ивно албумът е king-sized, както по форма (50x35cm), така и по съдържание (ярки инкарнации на страшилищата от „То”, „Томичукалата”, „Сияние”, „Кери”, „Мъглата”, „Подпалвачката”, „Гробище за домашни любимци”, „Сейлъм’с Лот”, „Сблъсък” etc.).
http://www.knigolandia.info/2011/09/blog-post_21.html
"Ах, чувствам, че на човек е нужно нещастие или беднота, или болест. Иначе, току-виж, си се забравил..."
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
На изложба и прожекции твърде ми се ходи, хайде да организираме нещо групово за 13 октомври, например

Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
- jenesais
- Постоянно присъствие
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Стивън Кинг винаги ме е радвал по особен начин. Не толкова с ужасите, колкото с начина, по който толкова простичко и реалистично описва героите си и действията им.
Любима ми е "Дългата разходка", веднага след нея "Сиянието".
"Сейлъмс лот" и "Гробище за домашни любимци" пък са единствените книги, които някога са ми носили кошмари.
Любима ми е "Дългата разходка", веднага след нея "Сиянието".
"Сейлъмс лот" и "Гробище за домашни любимци" пък са единствените книги, които някога са ми носили кошмари.
she'd started smoking poetry
- originalsin
- Пишеща машина
Аз четох Гробището за домашни любимци докато бях в сесия (=> изолирана в мазето). Признавам - то ме държеше будна до 2-3 а.m - кошмарно силно кафе. 
Е, кой ще идва на прожекция? 'Що се отнася до Кинг, аз съм навита (по-скоро гърчеща се) пружинка... ;D
Е, кой ще идва на прожекция? 'Що се отнася до Кинг, аз съм навита (по-скоро гърчеща се) пружинка... ;D
"Ах, чувствам, че на човек е нужно нещастие или беднота, или болест. Иначе, току-виж, си се забравил..."
- jenesais
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Аз също съм навита за тая изложба и всичко Кинг-овско (нищо, че грам не се познаваме
).
she'd started smoking poetry
- Звездица
- Пишете, о, братя
На мен същоjenesais написа: "Сейлъмс лот" и "Гробище за домашни любимци" пък са единствените книги, които някога са ми носили кошмари.
+ "То", но това не променя факта, че много ми харесаха ((: А "Дългата разходка" ми е любима!
Аз прочетох "Бягащия човек" преди няколко седмици и всъщност след първите 30тина страници ме грабна, идеята е супер добра! Краят обаче малко ме разочарова - струва ми се, че Кинг е допуснал някои неточности, заради които препрочетох последните страници по няколко пъти, от което още повече си проличаха пропуските и това малко уби ефекта от финала. Иначе идеята наистина е много добра.
"Човек без правда е като трън в полето. Който и вятър да духне, все ще го отвее."
В. Петлешков
В. Петлешков
- The_Viper
- Легендарен флуудър
Какви неточности? Питам - защото на мен ми се стори логичен края... тъй като той нямаше вече за какво да живее..беше ок да се самоубие и да убие онези, които мрази.Звездица написа:Аз прочетох "Бягащия човек" преди няколко седмици и всъщност след първите 30тина страници ме грабна, идеята е супер добра! Краят обаче малко ме разочарова - струва ми се, че Кинг е допуснал някои неточности, заради които препрочетох последните страници по няколко пъти, от което още повече си проличаха пропуските и това малко уби ефекта от финала. Иначе идеята наистина е много добра.
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
And the voices pass with time
And I keep...
- Звездица
- Пишете, о, братя
Да, да, това си беше логично и всъщност много се изкефих на
По принцип подробностите не са най-важното, но понякога, когато забележи човек нещо, което не се връзва напълно с нещо друго, споменато по-рано, започва да се чуди, да препрочита - дали не е изпуснал нещо. Иначе действието е динамично, държи под напрежение и идеята е оригинална.
ПС: А пък може и наистина да съм изпуснала нещо.
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER:
разбиването на самолета в телевизионната кула. Честно казано приемам го като хепи енд. (: Само, че някакви подробности около главното действие не бяха изпипани. Например знае се, че има подслушващи устройства в самолета, знае се, че има микрофони - чрез тях той си говореше с 'голямата клечка' от екрана. Как така след като сключиха сделка и той се съгласи да стане новия водач на ловците, не чуха и не разбраха какво направи - пускането жената и избиването на всички вдига голям шум. Няма логика изведнъж да изключат микрофоните, ей това не ми стана ясно. Мисля, че имаше още нещо, но сега не се сещам. А и прекалено дълго вървеше с дупка в корема и влачещи се черва, че дори да си ги настъпва и събира обратно е доста нереалистично. А един от най-ефектните способи в писането на Кинг е реализма, с който описва всичко.
ПС: А пък може и наистина да съм изпуснала нещо.
"Човек без правда е като трън в полето. Който и вятър да духне, все ще го отвее."
В. Петлешков
В. Петлешков
- Lithium
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
От вчера това. До този момент добре, но нищо особено, което да ме накара да надзъртам с половин око към прозореца
Here come the bass, thunder in the guts
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand
Rock out!
Rock out!
Rock out!
-
Ер Малка
- Вазов
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: втори
Оо, Кинг. Записвам се във фен клуба :р
Фаворити: "Гробище за домашни любимци" и "То". Разказите от "Малко след залеза" също са много добри, има страхотни попадения. В момента съм на "Сияние", че два пъти я спирах, защото с моя навик да започвам да чета по няколко книги едновременно, все я пренебрегвам...
Фаворити: "Гробище за домашни любимци" и "То". Разказите от "Малко след залеза" също са много добри, има страхотни попадения. В момента съм на "Сияние", че два пъти я спирах, защото с моя навик да започвам да чета по няколко книги едновременно, все я пренебрегвам...
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
- Boleyn
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Курс: завършил
И на мен много ми харесаха! Особено "Н."Ер Малка написа: Разказите от "Малко след залеза" също са много добри, има страхотни попадения.

- sleazzze
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Номер 1 за мен определено е "The Green Mile". И книгата, и филмът, са разтърсващи. Определено едно от най-силните произведения, които съм чел. Нататък: "Misery". Единственият реалистичен роман, без паранормални истории, на Кинг, който съм чел, изцяло психологически, за това докъде може да стигне един психично болен човек. Не мога да пропусна също "Salem's Lot" и "Pet Sematary", класики в хорър жанра. Препоръчвам и "1408", макар че лично според мен филмът е далеч по-добър (с Джон Кюсак и Самюел Джаксън).
))))))