Въпроси относно общежитията !!!!, vol. 2

Тук можете да задавате всичките си въпроси, които се отнасят да общежитията на СУ и Студентски град, както и за квартири в София.

Модератори: peterdi, thegirl

Заключено
Аватар
rebel_
В началото бе словото

Re: Въпроси относно общежитията !!!!, vol. 2

Мнение от rebel_ »

Знае, естествено ;) нали като си попълваш адресната карта пишеш, че идваш от еди кой си блок и стая.. обходен лист се иска само на тези, които се местят от един блок и стая в друг и е задължителен.. пише си го на вратата на домакинката при другите задължителни документи
master_man
В началото бе словото

Мнение от master_man »

rebel_ написа:Знае, естествено ;) нали като си попълваш адресната карта пишеш, че идваш от еди кой си блок и стая.. обходен лист се иска само на тези, които се местят от един блок и стая в друг и е задължителен.. пише си го на вратата на домакинката при другите задължителни документи
Именно, ти си попълваш адресната карта и ако искаш може да пишеш, че не си бил до сега на общежитие и тя няма как да знае дали е вярно или не :) Не е ли така?
Аватар
rebel_
В началото бе словото

Мнение от rebel_ »

Ама ако те хванат и ако това го пише и другаде примерно на настанителната ти заповед ще ти стъжнят живота ;р и заради единия обходен лист да си загубиш правото на общежитие за една година не си струва ;)
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

Домакинките имат компютри, та вероятно това се проверява бързо и лесно.
Нямам идея дали го правят де, но наистина е задължителен документ, ако си пребивавал на общежитие по-рано.
Изображение
Аватар
d_a_h_l_i_a
В началото бе словото
Специалност: Журналистика
Курс: втори

Мнение от d_a_h_l_i_a »

През миналата учебна година живях в 18-ти блок, но не си запазих стаята и след като си платих всички задължения, се изнесох по установения ред. Сега съм 2-ри курс и отново съм класирана в 18-ти блок, в същата стая.
Горещо моля някой да ми каже какви документи са ми необходими и кои са стъпките, които трябва да следвам, за да се настаня в понеделник. Чета различни информации и съм меко казано объркана, защото те са половинчати. Трябва ли ми настанителна заповед, ще плащам ли пак депозит и т.н..?

Благодаря предварително!:)
..."Страданието и болката винаги са задължителни за високото съзнание и за дълбоко чувстващото сърце.."
loserrrr
От дъжд на вятър

Мнение от loserrrr »

Отиваш при домакинката(която не е същата както миналата година,а е една от портиерките дето беше),носиш си регистрационният формуляр,който си попълвала миналата година(временната ти адресна регистрация,жълт лист),1-2 снимки за пропуска,също както и 8те лева,които ще ти поиска.Адресната регистрация мисля,че ще се наложи да ти я сменят(нови 3,50 лв) понеже се сещам,че тези които попълвахме миналата година имаха поле ,в което пишехме ,колко месеца ще останем в стаята.Предполагам,че си писала "до 1 Година",която може би е изтекла,макар и лятото да не си била в там...питай домакинката все пак.Другото ,което е ще трябва да платиш 1 наем на касите и да покажеш касовата бележка на домакинакта ,понеже така се случват плащанията...смисъл виж си бележките как си плащала и преди : всеки месец плащаш намеът за текущият месец и консумативите за предният,в случая ти нямаш консумативи за предния,така че плащаш само наем.Носиш си личната карта,студентската книжка..ако си си платила семестъра и си получила печат в книжката-СУПЕР ,можеш да си ги занесеш за да не се разкарваш после пак,така или иначе тя ще ти го иска това да го види в 20-дневен срок ,така че...Не на последно място ще ти трябва търпение,защото нещата при новата домакинка на 18 се случват бааавно и така...
Аватар
d_a_h_l_i_a
В началото бе словото

Мнение от d_a_h_l_i_a »

loserrrr написа:Отиваш при домакинката(която не е същата както миналата година,а е една от портиерките дето беше),носиш си регистрационният формуляр,който си попълвала миналата година(временната ти адресна регистрация,жълт лист),1-2 снимки за пропуска,също както и 8те лева,които ще ти поиска.Адресната регистрация мисля,че ще се наложи да ти я сменят(нови 3,50 лв) понеже се сещам,че тези които попълвахме миналата година имаха поле ,в което пишехме ,колко месеца ще останем в стаята.Предполагам,че си писала "до 1 Година",която може би е изтекла,макар и лятото да не си била в там...питай домакинката все пак.Другото ,което е ще трябва да платиш 1 наем на касите и да покажеш касовата бележка на домакинакта ,понеже така се случват плащанията...смисъл виж си бележките как си плащала и преди : всеки месец плащаш намеът за текущият месец и консумативите за предният,в случая ти нямаш консумативи за предния,така че плащаш само наем.Носиш си личната карта,студентската книжка..ако си си платила семестъра и си получила печат в книжката-СУПЕР ,можеш да си ги занесеш за да не се разкарваш после пак,така или иначе тя ще ти го иска това да го види в 20-дневен срок ,така че...Не на последно място ще ти трябва търпение,защото нещата при новата домакинка на 18 се случват бааавно и така...

Да, помня, че когато се нанасях, домакинката ми каза, че жълтият лист е важен и трябва да го пазя. Глупаво е, но успях да опазя този на съквартирантката ми, а моя не знам къде изчезна. Ще ме върне ли, ако отида без такъв, без значение, че най-вероятно ще ми се издава нов тогава?
И още нещо - миналата година първоначално платих такса, равняваща се на 3 наема. И сега ли ще бъде така? И когато отивам да платя, трябва ли да обясня на човека на касата моето положение; че се нанасям, че не съм била в общежитието през лятото и т.н?
..."Страданието и болката винаги са задължителни за високото съзнание и за дълбоко чувстващото сърце.."
loserrrr
От дъжд на вятър

Мнение от loserrrr »

d_a_h_l_i_a написа:
loserrrr написа:Отиваш при домакинката(която не е същата както миналата година,а е една от портиерките дето беше),носиш си регистрационният формуляр,който си попълвала миналата година(временната ти адресна регистрация,жълт лист),1-2 снимки за пропуска,също както и 8те лева,които ще ти поиска.Адресната регистрация мисля,че ще се наложи да ти я сменят(нови 3,50 лв) понеже се сещам,че тези които попълвахме миналата година имаха поле ,в което пишехме ,колко месеца ще останем в стаята.Предполагам,че си писала "до 1 Година",която може би е изтекла,макар и лятото да не си била в там...питай домакинката все пак.Другото ,което е ще трябва да платиш 1 наем на касите и да покажеш касовата бележка на домакинакта ,понеже така се случват плащанията...смисъл виж си бележките как си плащала и преди : всеки месец плащаш намеът за текущият месец и консумативите за предният,в случая ти нямаш консумативи за предния,така че плащаш само наем.Носиш си личната карта,студентската книжка..ако си си платила семестъра и си получила печат в книжката-СУПЕР ,можеш да си ги занесеш за да не се разкарваш после пак,така или иначе тя ще ти го иска това да го види в 20-дневен срок ,така че...Не на последно място ще ти трябва търпение,защото нещата при новата домакинка на 18 се случват бааавно и така...

Да, помня, че когато се нанасях, домакинката ми каза, че жълтият лист е важен и трябва да го пазя. Глупаво е, но успях да опазя този на съквартирантката ми, а моя не знам къде изчезна. Ще ме върне ли, ако отида без такъв, без значение, че най-вероятно ще ми се издава нов тогава?
И още нещо - миналата година първоначално платих такса, равняваща се на 3 наема. И сега ли ще бъде така? И когато отивам да платя, трябва ли да обясня на човека на касата моето положение; че се нанасям, че не съм била в общежитието през лятото и т.н?
За въпорсният ЖЪЛТ ЛИСТ не мисля,че ще ти направи някакъв голям проблем,да важен е,но опитай да й обясниш нещата и ако е разбрана ще ти влезе в положението,а и със сигурност ти помни физиономията,странно как те запомнят на всички живеещи в блока ,т.ч. не се шашкай...Другият вариант като се замисля е следният:Ако се заяде за тоя лист,ти можеш да отидош дооо бюрото за адресни регистрации,което се намира около спирката на 94 там до технически,тя ще ти оябсни къде е.По принцип ,когато се извършва каквато и да е регистрация ти попълваш формуляр ,който е под индиго и единият формуляр остава там в офиса и предполагам,че от там можеш да го вземеш и да го преснимаш и така...смисъл не е кой знае кво,но по-добре да не ти се налага да го правиш

Не се налага да внасяш 3 наема ОТНОВО,понеже не си новоприета и не се нанасяш за първи път.Този депозит се оставя ЕДНОКРАТНО и ти го връщат като престанеш да живееш на общежитие,когато и да е това.
Всичко нужно съм ти го написал в предният пост.

п.п Мисля,че на касите ще ти искат и някакъв семестриален депозит в размер на 15 лв.
Аватар
d_a_h_l_i_a
В началото бе словото

Мнение от d_a_h_l_i_a »

loserrrr написа: За въпорсният ЖЪЛТ ЛИСТ не мисля,че ще ти направи някакъв голям проблем,да важен е,но опитай да й обясниш нещата и ако е разбрана ще ти влезе в положението,а и със сигурност ти помни физиономията,странно как те запомнят на всички живеещи в блока ,т.ч. не се шашкай...Другият вариант като се замисля е следният:Ако се заяде за тоя лист,ти можеш да отидош дооо бюрото за адресни регистрации,което се намира около спирката на 94 там до технически,тя ще ти оябсни къде е.По принцип ,когато се извършва каквато и да е регистрация ти попълваш формуляр ,който е под индиго и единият формуляр остава там в офиса и предполагам,че от там можеш да го вземеш и да го преснимаш и така...смисъл не е кой знае кво,но по-добре да не ти се налага да го правиш

Не се налага да внасяш 3 наема ОТНОВО,понеже не си новоприета и не се нанасяш за първи път.Този депозит се оставя ЕДНОКРАТНО и ти го връщат като престанеш да живееш на общежитие,когато и да е това.
Всичко нужно съм ти го написал в предният пост.

п.п Мисля,че на касите ще ти искат и някакъв семестриален депозит в размер на 15 лв.

Благодаря много!
Със сигурност в понеделник ме очакват големи премеждия. :)
Аватар
Вяра
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от Вяра »

Значи този жълт лист трябва да си остане в нас така ли?Защото аз сега съм 1-ви курс и като се настанявах домакинката ми взе всичко и касовата бележка, че съм си платила и всички там листчета :D
Всъщност, никой не може да ти каже ,че заслужаваш нещо по-добро,
защото това което заслужаваш най-много, винаги ще бъде твоят собствен избор.
georgit
В началото бе словото

Мнение от georgit »

И аз да попитам - само на мен ли при настаняването в общежитието не ми взеха такса пропуск, нито пък ми поискаха снимки? Да уточня - студент от горен курс съм, като през лятото бях напуснал заеманата от мен стая. Поздрави!
Аватар
Illuminati
В началото бе словото
Специалност: Софтуерно Инженерство

Мнение от Illuminati »

georgit написа:И аз да попитам - само на мен ли при настаняването в общежитието не ми взеха такса пропуск
Същият въпрос. Аз съм новоприет обаче и тази година съм за пръв път на общежитие. В касовата бележка нямаше такова нещо като "такса пропуск", а в касовата бележка на един колега имаше. Да не би да се плаща след като се вземе настанителната заповед?
Не бре, как ще се влиза с тройка в СУ... няма такова нещо :roll:
Facebook
Софтуерно Инженерство - 3 курс
4 year is loading... but high chance of throwing an exception
Аватар
Dessy
От дъжд на вятър
Специалност: Право
Курс: трети

Мнение от Dessy »

Illuminati написа:
georgit написа:И аз да попитам - само на мен ли при настаняването в общежитието не ми взеха такса пропуск
Същият въпрос. Аз съм новоприет обаче и тази година съм за пръв път на общежитие. В касовата бележка нямаше такова нещо като "такса пропуск", а в касовата бележка на един колега имаше. Да не би да се плаща след като се вземе настанителната заповед?
Тогава ще си я платиш, като идеш при домакинката - 8лв, плюс 2 лв за услугата по издаването на самия пропуск :wink:
georgit
В началото бе словото

Мнение от georgit »

От тази учебна година ли е такава процедурата - тези 8+2 лева да се плащат на домакинката? Преди винаги сумата се плащаше на касите, а само при изнасяне от общежитието домакинката възстановяваше сумата от 8 лева при върнат пропуск.
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

горен курс съм, не съм напускал лятото, в същата стая съм си настанен.
Въпросът ми е: докога най-късно трябва да отида при домакинката с касова бележка за наема и студентската книжка с уверение за успеха?
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Заключено

Обратно към “Студентски град и общежития, квартири”