1 курс Право (2011-2012)
Модератор: MidwinterSun
- MiseryChastain
- Пишете, о, братя
- Курс: кандидат-студент
- Обратна връзка:
Re: 1 курс Право (2011-2012)
А латинския? Къде трябва да питаме за него?
...
и станахме всички ветропоказатели,
еднакви по форма и еднакви по цвят.
Право, I-ви курс, 6-та група.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
На някоя от първите лекции ще дойде преподавател да уточните час на занятията.
- jenesais
- Постоянно присъствие
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Понеже съвсем скоро почваме занятия, а аз продължавам да съм си навита за френския - предлагам, който иска да си сформираме група по този език, да се организираме по някакъв начин и от следващата или по-следващата седмица да задвижим нещата, както ги е обяснила MidwinterSun няколко страници по-назад
:
MidwinterSun написа:Горният или по-горният на вас курс успя да се разбере с една преподавателка и група от тях си издействаха да учат руски с нея. Доколкото съм разбрала от постовете им във форума, учат си езика сериозно.
По-лесен начин да учите чужд език (и не ви трябват други хора, за да го осъществите) е да ходите във ФКНФ. Не забравяйте, че като студенти в този университет имате право да се възползвате от пълния му образователен капацитет - което ще рече, че ако искате, можете да изкарате курс и по атомна физика. Какво остава за един чужд език. Схемата е следната:
В началото на годината, първата седмица на октомври, на таблата пред съответните катедри по езици (френски, немски, английски, испански, прочее, които се намират в централното крило) се поставя обявление за започване на група по втори чужд език, т.е. начинаещи. Казва се, срещата с преподавателя ще се проведе еди-къде-си и еди-кога-си, обикновено пред някоя аудитория, и там ще се записвате и ще сформирате групата. Занятията са веднъж седмично по 2 или 3 часа, не помня вече. Казват ви кои са учебниците и оттам нататък си ходите редовно. На изпит може да се явите, може и да не се явите. Единственото нещо, в което не съм особено сигурна, е как точно ви се вписва тази оценка при положение, че вие в учебния си план нямате чужд език по време на цялото си обучение, следователно не е ясно как точно се получават нещата с квалификацията. Най-добре за целта да питате отдел студенти.
she'd started smoking poetry
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Милкова няма да води повече ОТП. Другият поток се поема от Даниел Вълчев.svetlio.varna написа:Тя проф. Милкова се пенсионира този месец, но не съм сигурен дали няма да продължи да води някакви лекции като гост преподавател или нещо от сорта.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

Okay. Сега предполагам, че учебника на Ташев ще се използва и за двата потока.

"Сериозните" изпити в основни линии за първи курс по ИБДП, ОТП и РП ли са?
Право - II курс, 2-ри поток
- what_is_love
- Драскач
Учебникът на Тапев учат тези, които са на лекции при него (когато бях 1ви курс, това беше 2-ри поток)
Тези, които бяхме при Д.Милкова, ако учихме по учебника на Ташев, можехме да си пишем автоматично 2-ката. (говоря за 1-ви поток). В университета ще разберете за какво става въпрос.
Но мисля, че при нас Д.Милкова преподаваше за последна година. На един изпит Г.Бойчев спомена, че от догодина май той щял да води лекциите по ОТП...
Ноо има време, ще разберете 
Тези, които бяхме при Д.Милкова, ако учихме по учебника на Ташев, можехме да си пишем автоматично 2-ката. (говоря за 1-ви поток). В университета ще разберете за какво става въпрос.
Но мисля, че при нас Д.Милкова преподаваше за последна година. На един изпит Г.Бойчев спомена, че от догодина май той щял да води лекциите по ОТП...
Най-трудното нещо на този свят е да живееш в него!
ПРАВО- 1-ви поток,3-та група
- what_is_love
- Драскач
MidwinterSun написа:Милкова няма да води повече ОТП. Другият поток се поема от Даниел Вълчев.svetlio.varna написа:Тя проф. Милкова се пенсионира този месец, но не съм сигурен дали няма да продължи да води някакви лекции като гост преподавател или нещо от сорта.
Извинявам се за по-горния ми пост, не съм видяла какво сте публикували за Даниел Вълчев.
Той по принцип качва лекциите в сайта си и от там си ги набавята. Също така от там си научавате и оценките и полезна за вас информация.
- Mackle
- Пишете, о, братя
Без да се впускаме в подробности според мен да, като може да добавиш и ОУД-то на Дачев, ако си при него. Поне според мен не е за подценяване, а и си имаше скъсани миналата година.nanozetka написа:"Сериозните" изпити в основни линии за първи курс по ИБДП, ОТП и РП ли са?
- MiseryChastain
- Пишете, о, братя
- Курс: кандидат-студент
- Обратна връзка:
А кога ще разберем нещо за реториката, понеже искам да я посещавам, а в програмата нищо няма.
...
- Моридин
- В началото бе словото
- Курс: втори
ОМГ, как им завидяхMidwinterSun написа:Милкова няма да води повече ОТП. Другият поток се поема от Даниел Вълчев.svetlio.varna написа:Тя проф. Милкова се пенсионира този месец, но не съм сигурен дали няма да продължи да води някакви лекции като гост преподавател или нещо от сорта.
Пантев и Дачев ли са светилата тази година? 
Право - II курс, 2-ри поток
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
+ 1111Моридин написа:ОМГ, как им завидяхMidwinterSun написа:Милкова няма да води повече ОТП. Другият поток се поема от Даниел Вълчев.svetlio.varna написа:Тя проф. Милкова се пенсионира този месец, но не съм сигурен дали няма да продължи да води някакви лекции като гост преподавател или нещо от сорта.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- what_is_love
- Драскач
nanozetka написа:Пантев и Дачев ли са светилата тази година?
Дачев е много готин... кефи ме как водише лекциите. Пантев е един фен на САЩ, който оценя на купчинки. Но като цяло при него няма скъсани, а само пропуснати оценки в протколи.
- Impossibilities
- В началото бе словото
- Курс: втори
Имате ли представа за какво ще иде реч в Език и право при доц. Дечева? Предметът не е упоменат в сайта на ЮФ, но го има в програмата.
Предполагам, че се въвежда за първи път и че е избираем?