Уличните кучета?

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор

Какво ги правим?

Смърт
47
34%
Кучкарник
49
35%
Кастрация само
43
31%

Общо гласове: 139

Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Уличните кучета?

Мнение от fak »

Плазмодий написа:
Именно, а аз ако преценя, че то ме застрашава ще го неутрализирам превантивно :salute:
Мила написа:Всъщност, ако някой ме нападне и трябва да се защитя, ще го убия. Вика му се самозащита.

как ше убивате кучета, бе :lol:

не, сериозно.. как си мислите, че ше стане.. с огнестрелно оръжие ли си ходите? :mrgreen: :mrgreen:
la douleur exquise
Аватар
Dark Harvest
Пишете, о, братя
Специалност: Биотехнологии

Мнение от Dark Harvest »

Има техники, по принцип, как да се справиш с нападащо куче-кучето напада меки места-слабини, пищяли, гърло...предвидете, докато напада, на къде ще се хвърли, ако пък не се хвърли, ще ви е по-лесно-имате ръце, неутрализирайте захапката. Мускулите, които отварят устата са слаби. Даже, ако сте по-добре сложен човек, с една ръка може да държите, с другата евентуално да си помагате, например, като го притиснете на земята.
Ако пък ви е страх толкова, носете си кучегони, не са много евтини, но докато се пооправи проблема, трябва човек да се пази някак.
Изображение

Хармонизирай се със ситуацията и изкорени източника на агресията с едно движение-основен принцип на Иайдо.
Единственото нещо, което желая е ръка на приятел с меч накрая.
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

fak написа:
Плазмодий написа:
Именно, а аз ако преценя, че то ме застрашава ще го неутрализирам превантивно :salute:
Мила написа:Всъщност, ако някой ме нападне и трябва да се защитя, ще го убия. Вика му се самозащита.

как ше убивате кучета, бе :lol:

не, сериозно.. как си мислите, че ше стане.. с огнестрелно оръжие ли си ходите? :mrgreen: :mrgreen:
Не нося си пържола с отрова за мишки :salute:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
Scion of balance
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: трети

Мнение от Scion of balance »

Някъде назад из постовете имаше рецепта:хляб+кайма+антифриз
Изображение
Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Мнение от Bragi »

Dark Harvest написа:кучегони
К'во рече? :?
The more you want, the easier you are to exploit
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

Плазмодий написа:
Не нося си пържола с отрова за мишки :salute:
Scion of balance написа:Някъде назад из постовете имаше рецепта:хляб+кайма+антифриз
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

сестра ми почти уби едно наше куче с ритници по главата, щото тръгнало да я хапе..
сестра ми е педесе кила.. т.е. не е невъзможно да се справиш сам, ама не е по-силите на всеки.. аз примерно не бих
la douleur exquise
Аватар
Dark Harvest
Пишете, о, братя

Мнение от Dark Harvest »

The Stig написа:
Dark Harvest написа:кучегони
К'во рече? :?
Устройства, издаващи звук в ултразвуковата честота(май там беше), които са много неприятни, а при по-продължително действие и болезнени за кучетата.
Изображение

Хармонизирай се със ситуацията и изкорени източника на агресията с едно движение-основен принцип на Иайдо.
Malka veshtica
Драскач

Мнение от Malka veshtica »

quote="allshallperish"]
menina.do.mar написа:Куче би те нападнало, ако прецени, че го застрашаваш по някакъв начин, дори ако това съвсем не е така.
Разбира се, има и хора които биха го направили. Но не ги убиваме.[/quote]

А трябва, дори в някои случаи е разрешено - справка някой юрист 3-ти (или беше 4-ти?) курс :mrgreen:

А ти защо реши, че "бездомните кучета не били проблем?". Мнооого дълбокомислено ще да е било решението ти :drunken:

Dark Harvest , имам кучегон, но единственото, което прави, е да настървява кучетата повече... Ако имаш/някой друг наблюдения от ефекта и съвети при употребата, моля сподели!
Аватар
Dark Harvest
Пишете, о, братя

Мнение от Dark Harvest »

Еми, значи не ти струва кучегона...Не им причинява достатъчно болка, за да остъпят.
Иначе, аз имам съвет към тебе, като видиш куче, го подмини като телеграфен стълб, не го поглеждай директно, а само с периферно зрение и го подмини...
Изображение

Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

Аз имам кучегон, не е толкова скъп (20 лв.) и е супер ефективен. Кучетата бягат като попарени от него :wink: Котките също, ако сте от онези странни хора, които ги е страх от котки.
I wanna fall from the stars straight into your arms
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Malka veshtica написа:quote="allshallperish"]
menina.do.mar написа:Куче би те нападнало, ако прецени, че го застрашаваш по някакъв начин, дори ако това съвсем не е така.
Разбира се, има и хора които биха го направили. Но не ги убиваме.

А трябва, дори в някои случаи е разрешено - справка някой юрист 3-ти (или беше 4-ти?) курс :mrgreen:

А ти защо реши, че "бездомните кучета не били проблем?". Мнооого дълбокомислено ще да е било решението ти :drunken:

Dark Harvest , имам кучегон, но единственото, което прави, е да настървява кучетата повече... Ако имаш/някой друг наблюдения от ефекта и съвети при употребата, моля сподели![/quote]

Ако кучетата са зли, то това е защото хората са ги направили такива. Бездомните кучета са обикновено изхвърлени домашни любимци. Сърдете се на хората, които ги изхвърлят дори и без да ги кастрират, не се сърдете на животните.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
macharok
От дъжд на вятър

Мнение от macharok »

В случая не е важно на кого трябва да се сърдим, а как да оцелеем! Защото уличните кучета са огромен проблем, от кого е създаден той е друга тема. А защо никой тук не споменава за заразите и особено кучешките тении, които тези кучета разнасят и които могат да са смъртоносни? И за дечицата, които няма къде да си играят и заради тях? Само не ми казвайте, че кучетата се обезпаразитяват, защото просто няма да ви повярвам.
Аватар
VelinaShine
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Мнение от VelinaShine »

allshallperish написа:Бездомните кучета са обикновено изхвърлени домашни любимци. Сърдете се на хората, които ги изхвърлят дори и без да ги кастрират, не се сърдете на животните.
Защо трябва да се "сърди" някой на когото/каквото и да е било?
Бездомните кучета са опасни и трябва да се вземат мерки. Това няма абсолютно нищо общо с това дали обичаш животните или кучетата в частност.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Хаха, нямало значение от кого е създаден проблемът... :Д. Кучетата дали се обезпаразитяват пак зависи от хората, едно куче няма да иде само да и да каже - махни ми бълхите ве, както и няма да каже -кастрирай ме ве.
Нямало къде да си играят децата. Ох, що за глупост!
И разбира се, че има значение дали обичаш нещо или не. Ако го обичаш полагаш някакви грижи без значение дали ще го заведеш да го кастрират /което е безплатно!/ или ще го осиновиш, или ще го заведеш в кучкарник. Така правят нормалните хора.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Malka veshtica
Драскач

Мнение от Malka veshtica »

allshallperish написа:Хаха, нямало значение от кого е създаден проблемът... :Д. Кучетата дали се обезпаразитяват пак зависи от хората, едно куче няма да иде само да и да каже - махни ми бълхите ве, както и няма да каже -кастрирай ме ве.
Нямало къде да си играят децата. Ох, що за глупост!
И разбира се, че има значение дали обичаш нещо или не. Ако го обичаш полагаш някакви грижи без значение дали ще го заведеш да го кастрират /което е безплатно!/ или ще го осиновиш, или ще го заведеш в кучкарник. Така правят нормалните хора.
тези '"нормални" хора се спасяват поединично? А може би са прекалено нормални, щом имат време, възможност и средства да се занимават И с улични кучета :shock: Аз бих казала, че нормално нормалните държави имат нормални институции, грижещи се да няма помияри по улиците.
А да, тук си права - децата на България има къде да играят, но не е препоръчително да го правят там, тъй като може да им се случат доста кофти работи, за огромно съжаление, смятам на всички. Късметлии са английските им връстници - всичко при тях е оградено и строго пазено (детските площи).
Публикувай отговор

Обратно към “Мнения”