Прехвърляне МО ???
Модератор: sientelo
Прехвърляне МО ???
Здравейте, съжалявам, ако някъде има отговор на въпроса ми, но си позволявам да пиша нова тема тъй като не успях да намеря нужната информация по форумите. От каква/и специалност/и в СУ мога да се прехвърля МО в СУ? От политология може ли? Какво е нужно? Попринцип разбрах, че трябва успех над 5.00 след 1вата година за преместване в други специалности и издържан кандидат-студентски изпит по съответните предмети. Та... мога ли от нещо в СУ да се преместя МО (от друг факултет говоря) Ще съм Ви много благодарна, ако отговорите. Поздрави Аделина
-
vdimiter
- В началото бе словото
- Специалност: Политология; Икономика
- Курс: друг
Re: Прехвърляне МО ???
Пак се засичаме във форума. 
Можеш да се прехвърлиш от всякакви специалности към МО, включително от Политология. В правилата за преместване можеш да намериш по-конкретно за МО, че пише:
От друга страна, би могла да запишеш МО и като втора специалност след втори курс. Иска се успех от следването 5.50 в този случай и отново да имаш успешно положени кандидатстудентските изпити. Така ще запазиш и продължиш първата си специалност, а и ще добиеш още една, което ще ти даде накрая много широка база, с която да можеш да специализираш в повече области. Помисли си кое е по-доброто за теб.
Можеш да се прехвърлиш от всякакви специалности към МО, включително от Политология. В правилата за преместване можеш да намериш по-конкретно за МО, че пише:
Това отговаря на въпроса ти, т.е. виждаш, че е възможно. От тук насетне аз не бих те съветвал да го правиш. Ще загубиш поне една година от времето си заради това преместване и не знам дали това си заслужава за специалност като МО.Специалност МЕЖДУНАРОДНИ ОТНОШЕНИЯ
1. Кандидатите да са студенти в Софийския университет със среден успех от следването в другата специалност не по-нисък от мн.добър /5,00/.
2. Да имат успешно положени кандидатстудентски изпити по история на България и западен език.
3. Да са завършили първи или втори курс.
4. Общ брой на прехвърлените студенти 10.
От друга страна, би могла да запишеш МО и като втора специалност след втори курс. Иска се успех от следването 5.50 в този случай и отново да имаш успешно положени кандидатстудентските изпити. Така ще запазиш и продължиш първата си специалност, а и ще добиеш още една, което ще ти даде накрая много широка база, с която да можеш да специализираш в повече области. Помисли си кое е по-доброто за теб.
Re: Прехвърляне МО ???
съжалявам, че ти отговарям чак сега, но чак днес видях, че си отговорил. искренно благодаря за информацията,която ми даде!!