Зачита ли се годината ако..
Модератори: Methuselah, thegirl
Зачита ли се годината ако..
Зачита ли се годината ако от вторият семестър не сме взели нито 1 изпит?И ако не-то колко минимум трябва да вземем от 2рият семестър за да се признае годината и да не се повтаря?
Re: Зачита ли се годината ако..
Какво значи да се зачита?
Записваш първи семестър есента, после втори зимата, после имаш септемврийска сесия... и ако накрая имаш повече от два невзети, не можеш да запишеш следваща година (е, става с молба в някои случаи).
Записваш първи семестър есента, после втори зимата, после имаш септемврийска сесия... и ако накрая имаш повече от два невзети, не можеш да запишеш следваща година (е, става с молба в някои случаи).

- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Вече са 3 без молба, ако са от миналата година.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
Т.е. , ако нямам досега невзети изпити и е минал зимният семестър и започва летният след края на годината трябва да нямам не повече от 3 невзети изпита за да мога да запиша следващата година без да подавам молба,т.е. ако за летният семестър съм имал 10 предмета трябва да имам максимум 3 невзети (минимум 7 взети) ?
- thegirl
- Легендарен флуудър
Може и 4 невзети, но се подава молба, за да запишеш. И да, от 10 изпита трябва да са взети поне 6-7. Също така семтемврийската сесия мина, т.е. ако имаш толкова много изпити (10) задължително трябва да повтаряш.
Мхм,чудя се дали това има нещо общо с кредитите...Ако например за годината трябва да имам 60 кредита и следваща година може да се запише да кажем с не по-малко от 54 кредита..смисъл ако имам 5 невзети изпита,на които общо кредитите им са 5 (знам,че няма такива,просто давам пример),тогава излиза,че ще мога да запиша и с 5 невзети,Смисъл тва ме итнересува
До колкото знам, това няма общо с кредитите. Те се гледат чак като завършваш.loserrrr написа:Мхм,чудя се дали това има нещо общо с кредитите...Ако например за годината трябва да имам 60 кредита и следваща година може да се запише да кажем с не по-малко от 54 кредита..смисъл ако имам 5 невзети изпита,на които общо кредитите им са 5 (знам,че няма такива,просто давам пример),тогава излиза,че ще мога да запиша и с 5 невзети,Смисъл тва ме итнересува
Segmentation fault
Искам още нещо да попитам.Ако по програма имам ,да кажем, първият семестър задължително трябва да избера 2 ИД и вторият семестър имам да избера 1 ИД (Общо 3 за година),задължително ли трябва да се изберат по отделно съответно във всеки един от семестрите,или мога например първият семестър да взема 3 ,а вторият да не взимам нищо?
- bboydev
- В началото бе словото
- Специалност: Информатика
Изобщо няма значение кой семестър, аз съм карал изборни дори докато бях прекъснал. Въпросът е за цялото следване да събереш нужните кредити и определените бройки от всяка категория изборни.
Боже, колко математика има по този свят, Боже! :s
Здравейте.Отново пиша в тази тема,но този път ще дам конкретен пример и се надявам да получа конкретен отговор.
Започвам годината (записал съм първи,зимен семестър) с 0 наброй невзети изпита.Минава зимната сесия и съм си взел всички изпити от нея(Общо задължителни дисциплини за първи и втори семестър са 10 ,а аз съм взел 5 от тях,тоест половина ,през първия семестър).Записвам втори,летен семестър.И ТУК ИДВА МОЯТ ВЪПРОС:
- Не съм взел нито 1 изпит от втория семестър и не отивам да поправителната сесия през Семптември : Мога ли да запиша по някакъв начин следващата година(С молба към декана или нещо друго)?
-От втората изпитна сесия съм взел само 1 изпит и остават 4 невзети и не отивам на поправителната сесия през Септември : Мога ли да запиша следващата година по някакъв начин (с молба към декана или друго)?
Предполагам,че ако мога да запиша с 4 невзети ,би трябвало да мога да запиша и с 3,2,1 и т.н. затова няма да дописвам до долу.Просто искам да ми отговорите.Като искам да подчертая ,че не смятам да ходя на Поправителната сесия през Септември.
PS:Благодаря предварително за отговорите.
Започвам годината (записал съм първи,зимен семестър) с 0 наброй невзети изпита.Минава зимната сесия и съм си взел всички изпити от нея(Общо задължителни дисциплини за първи и втори семестър са 10 ,а аз съм взел 5 от тях,тоест половина ,през първия семестър).Записвам втори,летен семестър.И ТУК ИДВА МОЯТ ВЪПРОС:
- Не съм взел нито 1 изпит от втория семестър и не отивам да поправителната сесия през Семптември : Мога ли да запиша по някакъв начин следващата година(С молба към декана или нещо друго)?
-От втората изпитна сесия съм взел само 1 изпит и остават 4 невзети и не отивам на поправителната сесия през Септември : Мога ли да запиша следващата година по някакъв начин (с молба към декана или друго)?
Предполагам,че ако мога да запиша с 4 невзети ,би трябвало да мога да запиша и с 3,2,1 и т.н. затова няма да дописвам до долу.Просто искам да ми отговорите.Като искам да подчертая ,че не смятам да ходя на Поправителната сесия през Септември.
Молбите до декана НЕ СА незначителна формалност и не мисля, че някой тук може да ти отговори какво ще стане със 100% сигурност. Всичките отговори, които ще получиш, са лични мнения, базирани на слухове и опита на познати и колеги, които са записвали следваща година с n на брой невзети. Лошото е, че нещата се променят всяка година, а и всяка молба за записване с повечко невзети се разглежда отделно. Теоретично, ако не отговаряш на дадените в правилника условия за записване на следваща година, винаги могат да ти откажат. Всички знаем, че на практика не е така, но това не дава гаранции. Въпросът е доста сериозен и вместо да питаш по форуми, обади се в отдел „Студенти“ на 028622373. Ако имаш уважителна причина да не вземеш нищо на лятна (болест, пътуване и т.н.), можеш дори да я споделиш с ръководството.loserrrr написа:Здравейте.Отново пиша в тази тема,но този път ще дам конкретен пример и се надявам да получа конкретен отговор.
Segmentation fault
Ще ми се и други мнения да видя....
- thegirl
- Легендарен флуудър
И аз съм на същото мнение. По добре отиди до 111 и им разкажи случая си.
По принцип от тази година, може да запишеш с 3 невзети изпита и с 4 с молба, а за 5 не знам.
По принцип от тази година, може да запишеш с 3 невзети изпита и с 4 с молба, а за 5 не знам.