Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.
Има техники, по принцип, как да се справиш с нападащо куче-кучето напада меки места-слабини, пищяли, гърло...предвидете, докато напада, на къде ще се хвърли, ако пък не се хвърли, ще ви е по-лесно-имате ръце, неутрализирайте захапката. Мускулите, които отварят устата са слаби. Даже, ако сте по-добре сложен човек, с една ръка може да държите, с другата евентуално да си помагате, например, като го притиснете на земята.
Ако пък ви е страх толкова, носете си кучегони, не са много евтини, но докато се пооправи проблема, трябва човек да се пази някак.
Хармонизирай се със ситуацията и изкорени източника на агресията с едно движение-основен принцип на Иайдо.
Единственото нещо, което желая е ръка на приятел с меч накрая.
Плазмодий написа:
Не нося си пържола с отрова за мишки
Scion of balance написа:Някъде назад из постовете имаше рецепта:хляб+кайма+антифриз
сестра ми почти уби едно наше куче с ритници по главата, щото тръгнало да я хапе..
сестра ми е педесе кила.. т.е. не е невъзможно да се справиш сам, ама не е по-силите на всеки.. аз примерно не бих
Устройства, издаващи звук в ултразвуковата честота(май там беше), които са много неприятни, а при по-продължително действие и болезнени за кучетата.
Хармонизирай се със ситуацията и изкорени източника на агресията с едно движение-основен принцип на Иайдо.
menina.do.mar написа:Куче би те нападнало, ако прецени, че го застрашаваш по някакъв начин, дори ако това съвсем не е така.
Разбира се, има и хора които биха го направили. Но не ги убиваме.[/quote]
А трябва, дори в някои случаи е разрешено - справка някой юрист 3-ти (или беше 4-ти?) курс
А ти защо реши, че "бездомните кучета не били проблем?". Мнооого дълбокомислено ще да е било решението ти
Dark Harvest , имам кучегон, но единственото, което прави, е да настървява кучетата повече... Ако имаш/някой друг наблюдения от ефекта и съвети при употребата, моля сподели!
Еми, значи не ти струва кучегона...Не им причинява достатъчно болка, за да остъпят.
Иначе, аз имам съвет към тебе, като видиш куче, го подмини като телеграфен стълб, не го поглеждай директно, а само с периферно зрение и го подмини...
Аз имам кучегон, не е толкова скъп (20 лв.) и е супер ефективен. Кучетата бягат като попарени от него Котките също, ако сте от онези странни хора, които ги е страх от котки.
I wanna fall from the stars straight into your arms
menina.do.mar написа:Куче би те нападнало, ако прецени, че го застрашаваш по някакъв начин, дори ако това съвсем не е така.
Разбира се, има и хора които биха го направили. Но не ги убиваме.
А трябва, дори в някои случаи е разрешено - справка някой юрист 3-ти (или беше 4-ти?) курс
А ти защо реши, че "бездомните кучета не били проблем?". Мнооого дълбокомислено ще да е било решението ти
Dark Harvest , имам кучегон, но единственото, което прави, е да настървява кучетата повече... Ако имаш/някой друг наблюдения от ефекта и съвети при употребата, моля сподели![/quote]
Ако кучетата са зли, то това е защото хората са ги направили такива. Бездомните кучета са обикновено изхвърлени домашни любимци. Сърдете се на хората, които ги изхвърлят дори и без да ги кастрират, не се сърдете на животните.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
В случая не е важно на кого трябва да се сърдим, а как да оцелеем! Защото уличните кучета са огромен проблем, от кого е създаден той е друга тема. А защо никой тук не споменава за заразите и особено кучешките тении, които тези кучета разнасят и които могат да са смъртоносни? И за дечицата, които няма къде да си играят и заради тях? Само не ми казвайте, че кучетата се обезпаразитяват, защото просто няма да ви повярвам.
allshallperish написа:Бездомните кучета са обикновено изхвърлени домашни любимци. Сърдете се на хората, които ги изхвърлят дори и без да ги кастрират, не се сърдете на животните.
Защо трябва да се "сърди" някой на когото/каквото и да е било?
Бездомните кучета са опасни и трябва да се вземат мерки. Това няма абсолютно нищо общо с това дали обичаш животните или кучетата в частност.
Хаха, нямало значение от кого е създаден проблемът... :Д. Кучетата дали се обезпаразитяват пак зависи от хората, едно куче няма да иде само да и да каже - махни ми бълхите ве, както и няма да каже -кастрирай ме ве.
Нямало къде да си играят децата. Ох, що за глупост!
И разбира се, че има значение дали обичаш нещо или не. Ако го обичаш полагаш някакви грижи без значение дали ще го заведеш да го кастрират /което е безплатно!/ или ще го осиновиш, или ще го заведеш в кучкарник. Така правят нормалните хора.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
allshallperish написа:Хаха, нямало значение от кого е създаден проблемът... :Д. Кучетата дали се обезпаразитяват пак зависи от хората, едно куче няма да иде само да и да каже - махни ми бълхите ве, както и няма да каже -кастрирай ме ве.
Нямало къде да си играят децата. Ох, що за глупост!
И разбира се, че има значение дали обичаш нещо или не. Ако го обичаш полагаш някакви грижи без значение дали ще го заведеш да го кастрират /което е безплатно!/ или ще го осиновиш, или ще го заведеш в кучкарник. Така правят нормалните хора.
тези '"нормални" хора се спасяват поединично? А може би са прекалено нормални, щом имат време, възможност и средства да се занимават И с улични кучета Аз бих казала, че нормално нормалните държави имат нормални институции, грижещи се да няма помияри по улиците.
А да, тук си права - децата на България има къде да играят, но не е препоръчително да го правят там, тъй като може да им се случат доста кофти работи, за огромно съжаление, смятам на всички. Късметлии са английските им връстници - всичко при тях е оградено и строго пазено (детските площи).