Въпроси относно общежитията !!!!, vol. 2

Тук можете да задавате всичките си въпроси, които се отнасят да общежитията на СУ и Студентски град, както и за квартири в София.

Модератори: peterdi, thegirl

Заключено
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Re: Въпроси относно общежитията !!!!, vol. 2

Мнение от thegirl »

Зависи в кой блок си :roll:
Иначе за ключа, ако ви е страх от стари обитатели на стаята може да смените патрона, но трябва да предупредите домакинката и да и оставите ключ и на нея.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Аватар
stasinka
Драскач
Специалност: Туризъм
Курс: втори

Мнение от stasinka »

Ами в 52 Б съм :roll:
Пътищата на хората се разделят, защото всеки счита своя за единствено прав. (В. Хочински)
Изображение
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър

Мнение от thegirl »

Питай тук: http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 16#p852316, ако искаш.
За 52 не знам как е охраната, но има блокове, в които всеки трябва да минава с пропуск, а има и такива, в които първия минава с пропуск, а другите след него.
Аватар
Вяра
В началото бе словото
Специалност: Журналистика
Курс: първи

Мнение от Вяра »

Така още малко въпроси от мен, че съм много неориентирана... :D
По-нагоре ми казахте, че след като излезе и класирането за студентите от по-горните курсове може с една приятелка да подадем молба да сме заедно в една стая. Но междувременно аз ще съм се записала в стаята, в която сега съм разпределена и ще съм платила депозитите за нея и наема и за магнитната карта и после ако ни сложат в друг блок в по-различна стая какво става с тези пари?Пак ли трябва да давам наново тези суми или не?
Всъщност, никой не може да ти каже ,че заслужаваш нещо по-добро,
защото това което заслужаваш най-много, винаги ще бъде твоят собствен избор.
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър

Мнение от thegirl »

За картата не знам, но гаранционният депозита си остава внесен и не трябва да го плащаш отново.
Ако решите да се местите някой ден от Октомври, просто трябва да зи платиш всички разходи(консумативи и наем) за стаята, в която си била.
Аватар
lordivan
Пишете, о, братя
Специалност: Право
Курс: първи

Мнение от lordivan »

thegirl написа:Питай тук: http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 16#p852316, ако искаш.
За 52 не знам как е охраната, но има блокове, в които всеки трябва да минава с пропуск, а има и такива, в които първия минава с пропуск, а другите след него.
Не си поискал, не си влязал. :lol:

Че ако имате и по-близки дружки и на тях можете да извадите пропуски - да си влизат и те кат директори. Ключовете са по два лева парчето. Бившият наемател ще си влезе когато поиска. В повечето случаи и домакинките съдействат за това при сменени патрони, нали все пак отива да си вземе нещо свое или не. Съмнявам се, че "охрана" е точната дума, но има и охранени дядковци тук-таме.
loserrrr
От дъжд на вятър

Мнение от loserrrr »

Вяра написа:Така още малко въпроси от мен, че съм много неориентирана... :D
По-нагоре ми казахте, че след като излезе и класирането за студентите от по-горните курсове може с една приятелка да подадем молба да сме заедно в една стая. Но междувременно аз ще съм се записала в стаята, в която сега съм разпределена и ще съм платила депозитите за нея и наема и за магнитната карта и после ако ни сложат в друг блок в по-различна стая какво става с тези пари?Пак ли трябва да давам наново тези суми или не?
Когато решиш да се местиш(да напуснеш твоя блок или да смениш стаята за да можеш да си с твоята приятелка),отиваш в комисията по настаняването ,която е 42Б блок(големите опашки) ,влизаш и обясняваш какво и защо го искаш,те проверяват в базата-данни къде ,какви места има,почти на 100% ще ви се намери място.Тогава те ще те пратят до касите за да кажеш ,че "СЕ ИЗНАСЯШ" от старият ти блок,съответно заплащаш всичко,което има да се плаща до момента(като консумативи),след това с касовата бележка отиваш до домакинката на стария ти блок,връщаш й ключа,взима ти пропуска,връща ти 8те лева и си готова да повториш процедурата с другият блок,освен ако не ви настанят в същият и двете :) тогава нещата са доста по-лесни както предполагам,че разбираш.Освен това ако се местиш в друг блок ще трябва отново да плащаш 2-3 лева за нова временна адресна регистрация,каквато ще ти направят в стария ти блок.

п.п За парите: депозитът си е депозит,плаща се веднъж и щом си го платила си ОК,другите пари са да ти върнат 8-те лева за пропуска,нищо друго.Парите за адресанта регистрация ,мисля че не се връщат :|
pahelka
В началото бе словото

Мнение от pahelka »

Здравейте! Искам да попитам, когато отидох да се настанявам платих сумата от 100 лева и 5 стотинки .. има ли нещо друго за плащане.. и следващия наем октомври месец ли да го платя?
Аватар
stasinka
Драскач

Мнение от stasinka »

Да. Ако го платиш предварително ти правят 10% отстъпка :lol:
Пътищата на хората се разделят, защото всеки счита своя за единствено прав. (В. Хочински)
Изображение
Аватар
Judas
Легендарен флуудър

Мнение от Judas »

А стаите нуждаят ли се от някакъв ремонт освен малко почистване?
crazyyy
В началото бе словото

Мнение от crazyyy »

what_is_love написа:
Mescalito написа:
SweetsSsSs написа:Блок 51, стая 413. Ако има някой наблизо , да се обажда :P
:salute: Я, нова съседка=) (414)

Хора от 2+ курсове, имате ли зимбрЪ потвърждение, че моето още не е пристигнало и се чудя да го чакам ли въобще... :lol:

Все още нямам, а съм го пратила на 2-ри .. ;(
Аз им изпратих e-mail и ми отговориха, че декларацията ми е при тях и скоро ще получа потвърждение. Общо взето, трябва да чакаме. :bounce:
Аватар
stasinka
Драскач

Мнение от stasinka »

Моята стая няма нужда от ремонти и почти никакви подобрения. Не знам как е в другите блокове, но имах възможност да видя стая в 26 блок на УНСС и там беше страшна мизерия. После като видях моята стая се почувствах като в хотел :lol: :lol:
Изображение
pahelka
В началото бе словото

Мнение от pahelka »

да питам аз от съображения за сигурност.. краде ли се в тея общежития :)
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър

Мнение от thegirl »

Понякога :roll: Зависи от много неща.
Аватар
Анелия Димитрова
В началото бе словото
Специалност: Логопедия
Курс: кандидат-студент

Мнение от Анелия Димитрова »

Една приятелка вчера е ходила и е платила 100. 05 лв., а момичето до нея 150 лв. Възможно ли е и не е ли много това? :roll: Мислех да нося към 100 лв, когато отивам, но сега се притесних. Някой, който си е платил от 50А, може ли да ми каже каква е таксата? :wink:
Изображение

Your voice is the most beautiful that I’d ever hear. I’ll miss this. The world will miss.

1983 - 2011

http://carmenqueasy.tumblr.com/
Заключено

Обратно към “Студентски град и общежития, квартири”