Интересуваме дали някой от хората,които влизат в този форум ,и са задължително от ФМИ,са ходили на бригада в САЩ?И ако-да ,то бих искал да знам как са си оправили изпитите от вторият семестър,успели ли са да ги изтеглят?Доколкото знам аз ,изтеглянето е забранено,но в същото време съм чувал,че при готини преподаватели няма проблем да си ги изтеглиш някак си по-рано.Също така друго нещо,което много ме притеснява е следното...някъде бях чел,че ако от втори семестър не вземеш нито 1 изпит,то цялата година не ти се зачита?!В такъв случай,достатъчно ли е да вземеш само 1 изпит от вторият семестър?
Това в общи линии са някои от нещата ,които не са ми ясни.Ако има и други "пречки"(Защото СУ осигурява доста пречки откъм бригадите за разлика от други ВУЗ-я) свързани с формалностите покрай едно заминаване на бригада ще ми е от полза да ги споделите.
п.п Благодаря предварително!
Ако си ходил на бригада в САЩ ,дай съвет относно....
Модератори: Methuselah, thegirl
- cloud_9
- От дъжд на вятър
- Специалност: Информатика
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Re: Ако си ходил на бригада в САЩ ,дай съвет относно....
Здрасти, аз ходих след 3ти курс и прекъснах. Така стана че през първия семестър не бях взела нито един изпит и на интервюто в Посолството ме върнаха с уговорка (по мое желание) до две седмици да се върна и да покажа, че съм взела някакви изпити. Предвид така създалото се положение говорих конкретно с преподаватели, обясних им, че документите ми са в посолството те ми разписаха молби за допускане до изпит, с които отидох при зам.-декана с молба за издаване на протоколи (там трудно се съгласят и трябва да имаш уважителни обстоятелства, просто така бригада - те връщат отраз...
(( ) и чак тогава в 111 се съгласят да ти пуснат протоколите. Искам да отбележа, че става дума за повторно явяване на изпити от първия семестър, а не на изтегляне на текущи. За изтеглянето други колеги са успявали макар и трудно, но действително трябва преподавателят да е съгласен и да покажеш, че нещата са в решаващ етап.