Американското с/у европейското кино...
Модератори: Boromir, Търговецът на кристал
-
mushroomhead
- Легендарен флуудър
Американското с/у европейското кино...
Така я да"боцна" една анкетка за американското("блокбастърско" кино правено с много пари...) кино срещу европейското такова(абе умрела работа,ама с някакви послания,шитове и т.н.).Е какво предпочитате като отидете на кино нещо яко да ви дъни на главата да има зрелища,мацки ,ефекти,епични битки...или някаква 2часова драма дето да мислите са кой ,кого ,защо,по какъв начин.Абе някакъв "интелектуален" филм,сещате се... 
- Гост
- Пишеща машина
Е ти просто е*а мамата на темата с тази анкета... Демек
измести я дали е по-добре зрелищното и забавното или
интелектуалното и бедното... Иначе казано противопостави
зрелищно на бедно /горе-долу става/, но интелектуално на
забавно... Може да се спори ама няма смисъл... Европейското
не е бедно и тъпо /обратното на забавно и явно контекстов
синоним на интелектуално/...
-------
чак се кефя на интелектуалния си отговор...
измести я дали е по-добре зрелищното и забавното или
интелектуалното и бедното... Иначе казано противопостави
зрелищно на бедно /горе-долу става/, но интелектуално на
забавно... Може да се спори ама няма смисъл... Европейското
не е бедно и тъпо /обратното на забавно и явно контекстов
синоним на интелектуално/...
-------
чак се кефя на интелектуалния си отговор...
-
mushroomhead
- Легендарен флуудър
-
mushroomhead
- Легендарен флуудър
- KeineSonne
- Писаружяк
- Обратна връзка:
Струва ми се нема нужда да обяснявам - Еуропа рулира!! Не че съм за ЕС в сегашния му вид, но опре ли до култура и такива работи, само Европа! Към останалата част от света не мога да се отнасям другояче, освен с леко снизхождение и благоволително любопитство. Е, има и работи, които са си точни отсекъде, например Йога
, Едгар Алан По
, Сепултура
и тем подобни
И съм се зарекла американски филмове да не гледам за нищо на света! Само зарад някой актьор/актриса може
А защо говорите само за "послания"?? Може да няма никакво послание, но да е изкуство - това е посланието на европейското кино - че изкуството още мърда! УРРА!
И съм се зарекла американски филмове да не гледам за нищо на света! Само зарад някой актьор/актриса може
А защо говорите само за "послания"?? Може да няма никакво послание, но да е изкуство - това е посланието на европейското кино - че изкуството още мърда! УРРА!
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
-
mushroomhead
- Легендарен флуудър
ахахаххахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахаххахахахаKeineSonne написа:Струва ми се нема нужда да обяснявам - Еуропа рулира!! Не че съм за ЕС в сегашния му вид, но опре ли до култура и такива работи, само Европа! Към останалата част от света не мога да се отнасям другояче, освен с леко снизхождение и благоволително любопитство. Е, има и работи, които са си точни отсекъде, например Йога, Едгар Алан По
, Сепултура
и тем подобни
![]()
И съм се зарекла американски филмове да не гледам за нищо на света! Само зарад някой актьор/актриса може![]()
Ти моме ме уби
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
- KeineSonne
- Писаружяк
- Обратна връзка:
А европейската култура хич не е снобарска както ти си мислиш и коооолкото и да ти е невероятно смешно. Напротив даже е парадоксална, защото голяма част от нея е доста наивна, но пък католицизма .. без думи
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
Велики философи е имало и в Азия, и в Африка... Какво общо има това с киното?! А Католицизмът?
Ако говориш за италианско и испанско кино, визирайки два-три филма, които си гледала (да предположа ли - Бенини и Алмодовар?), то доста грешиш. Гледал съм европейски филми с ГОЛЕМИ претенции да бъдат глътка свеж въздух за "истинския киноман" и... останали си само с претенциите
Ако говориш за италианско и испанско кино, визирайки два-три филма, които си гледала (да предположа ли - Бенини и Алмодовар?), то доста грешиш. Гледал съм европейски филми с ГОЛЕМИ претенции да бъдат глътка свеж въздух за "истинския киноман" и... останали си само с претенциите
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
ми в последно време нито европейските нито американските филми не ми харесват. и двете изпадат в крайности. американците прекаляват със зрелищата, а пък някои европейски режисьори влагат толкова "дълбок" смисъл и "символи" в творбите си че сигурно само те си ги разбират
напоследък хубавите филми са рядкост според мен
напоследък хубавите филми са рядкост според мен
-
mushroomhead
- Легендарен флуудър
Е някой като изръси "хубавите филми са рядкост " та ме раздира отвътре
...Не знам кой какво разбира под хубави филми ,но от началото на тази година се сещам за няколко филма за които определено не съжалих за 6те лева които дадох за билет в Арена-Константин(лична оценка 9/10),Убииствен пъзел(8.5/10),Криеница(7.5/10),Небесно царство(8.5/10),Блейд:Тринити(7.5/10)...Е имаше и провали-Александър(3/10),Електра(4/10),Заразно зло 2:Апокалипсис(5/10)...Какво да ме прави човек ,обичам да давам оценки