Тема за КС въпроси от различно естество vol.3
Модератори: svetlio.varna, Boromir
Re: Тема за КС въпроси от различно естество vol.3
Хаха, нямаше начин да се стърпиш! 
- Never
- Драскач
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Много сте ми сладички като се храните така.
It's never too late
for a twist of fate.
for a twist of fate.
Здравейте !
Сигурно ви е писнало да отговаряте на едни и същи въпроси,но ако някои има време ще може ли да отдели 2-3 мин на следните питания от моя страна ?
Коя специалност от История, редовна форма и Архивистика и документалистика е с по-голяма перспектива ? Мисля да избера Архивистика,защото прочетох това:
Втората обхваща три семестъра и придобиването на образователно-квалификационна степен "магистър по архивистика и документалистика". Реализацията на завършилите специалността е в държавната администрация и местното самоуправление, в неправителствените организации и структурите на гражданското общество, в частния сектор, медиите, музеите, библиотеките, издателствата, а също и като преподаватели по архивистика и документалистика в средните и висшите училища в страната.
И ми се стори доста интересно ? За да получа магистър по архивистика и документалистика,колко време трябва уча 5 години ли ?
Какви са минималните балове и за двете специалности ?
Сигурно ви е писнало да отговаряте на едни и същи въпроси,но ако някои има време ще може ли да отдели 2-3 мин на следните питания от моя страна ?
Коя специалност от История, редовна форма и Архивистика и документалистика е с по-голяма перспектива ? Мисля да избера Архивистика,защото прочетох това:
Втората обхваща три семестъра и придобиването на образователно-квалификационна степен "магистър по архивистика и документалистика". Реализацията на завършилите специалността е в държавната администрация и местното самоуправление, в неправителствените организации и структурите на гражданското общество, в частния сектор, медиите, музеите, библиотеките, издателствата, а също и като преподаватели по архивистика и документалистика в средните и висшите училища в страната.
И ми се стори доста интересно ? За да получа магистър по архивистика и документалистика,колко време трябва уча 5 години ли ?
Какви са минималните балове и за двете специалности ?
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
- Курс: втори
Мин. балове от трето класиране за жени: Архивистика и документалистика 16.74
История редовно 17.57
и мъже: История 16.76, (за архивистика не мога да го намеря).
За мин. балове от първо класиране погледни тук.
А реализацията зависи и от самия/самата теб. Но все пак някой, който следва специалността, може да те светне.
История редовно 17.57
и мъже: История 16.76, (за архивистика не мога да го намеря).
За мин. балове от първо класиране погледни тук.
А реализацията зависи и от самия/самата теб. Но все пак някой, който следва специалността, може да те светне.
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
- Aleksandyr
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Хората,които ще бъдат приети на допълнителният прием,без покрив ли ще останат ;д,защото гледам срока за подаване на документи за общежития е 10-ти
Аз успешно си влизам в СУСИ,но нали не е задължително да се регистрираме в ZIMBRA? 
Faith is that light in your heart
that keeps on shining
even when it's all darkness
outside
that keeps on shining
even when it's all darkness
outside
- stoycheva.veselina
- От дъжд на вятър
- Специалност: Психология
Мисля, че не е задължително. Това е поща за студентите, така че според мен е по твое желание.
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Специалност: Компютърни науки
- Обратна връзка:
По твое желание, но за да си на общежитие, ще ти потрябва...
КН правеж
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
-
maksima
- В началото бе словото
- Специалност: Новогръцка филология
Ще уча Новогръцка ФилологияLithium написа:Какво ще учиш? Във ФФ например имате две седмици, за да ги запишете чрез СУСИ,maksima написа:Здравейте искам само да попитам дали на 3 Октомври става записването на избираемите дисциплини?
За балообразуването на допълнителния прием:
"Забележка:
1. Балообразуващите оценки от дипломата за средно образование за специалностите от допълнителния прием са съгласно Правилника за приемане на студенти в Софийския университет „Св. Климент Охридски” за учебната 2011/2012 година, приложение 2;
"
Какво означава това? Много се обърках! За българската филология значи ще ми вземат оценката от матурата + пак оценката от матурата + оценката по език от дипломата. Така ли? Защото това е посочено в списъка и по логиката на тази забележка.
приложение 2
"Забележка:
1. Балообразуващите оценки от дипломата за средно образование за специалностите от допълнителния прием са съгласно Правилника за приемане на студенти в Софийския университет „Св. Климент Охридски” за учебната 2011/2012 година, приложение 2;
"
Какво означава това? Много се обърках! За българската филология значи ще ми вземат оценката от матурата + пак оценката от матурата + оценката по език от дипломата. Така ли? Защото това е посочено в списъка и по логиката на тази забележка.
приложение 2
- martina_teodorova
- Пишете, о, братя
Някой може ли да ми каже как стоят нещата с магистратурата в Англия и по-специално в Лондон? Какви са изискванията и т.н или да ми даде линк към сайт,в който има разяснения.
- Cybershade
- В началото бе словото
- Специалност: Английска Филология
Здравейте.
Искам да задам следния въпрос:
Кога ще разберем колко трябва да се плати като наем (новоприетите студенти), след излизането на класирането, нали? А вярно ли е, че при настаняване се заплащат 3 наема, като някакъв вид депозит + втори депозит на стойност 15лв?
Потърсих информация, но никаде не е разяснено.
Благодаря предварително.
Искам да задам следния въпрос:
Кога ще разберем колко трябва да се плати като наем (новоприетите студенти), след излизането на класирането, нали? А вярно ли е, че при настаняване се заплащат 3 наема, като някакъв вид депозит + втори депозит на стойност 15лв?
Потърсих информация, но никаде не е разяснено.
Благодаря предварително.
Those who endure.. conquer.
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Всъщност на място ще ви кажат, колко точно.
И да, когато се настанявате плащате депозит, който е колкото 3 наема за вашата стая. Този депозит ви го връщат, като напуснете общежитието, ако не сте счупили нещо, което трябва да плащате.
По принцип до 100 лв. ще ви стигнат, ако сте в обикновенна двойна или тройна стая (т.е. за 2-ма или за 3-ма).
Също се плаща... мисля, че тази година бяха 8 лв. за пропуск, тях също ще ви ги върнат, след като напуснете и върнете пропуска.
Депозита от 15 лв. се плаща в началото на всеки семестър. Не е задължително да се плати още с настаняването, но до средата на октомври трябва, за да представите касовата бележка на домакинката.
т.е. при настаняването плащате -> депозит + депозит за пропуск + наем до края на месеца
И да, когато се настанявате плащате депозит, който е колкото 3 наема за вашата стая. Този депозит ви го връщат, като напуснете общежитието, ако не сте счупили нещо, което трябва да плащате.
По принцип до 100 лв. ще ви стигнат, ако сте в обикновенна двойна или тройна стая (т.е. за 2-ма или за 3-ма).
Също се плаща... мисля, че тази година бяха 8 лв. за пропуск, тях също ще ви ги върнат, след като напуснете и върнете пропуска.
Депозита от 15 лв. се плаща в началото на всеки семестър. Не е задължително да се плати още с настаняването, но до средата на октомври трябва, за да представите касовата бележка на домакинката.
т.е. при настаняването плащате -> депозит + депозит за пропуск + наем до края на месеца
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
- Румяна
- В началото бе словото
- Специалност: История
Кога се избира спортът от първокурсници?
- yolinaA
- Пишете, о, братя
- Специалност: Културология
- Курс: втори
От 3 до 7 август.Румяна написа:Кога се избира спортът от първокурсници?
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/u ... 011_2012_g
Тук има всичко