Условията, проблемите, въпросите?
- bggashnik
- Пишеща машина
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Re: Условията, проблемите, въпросите?
1.Избираш си един план и делиш на 3: https://www.megalan.bg/internet_home.html
Компютърни науки I курс
- Sunshiiine
- Да живей словото
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: кандидат-студент
- Обратна връзка:
Оууу йе, малко излиза.. супер, мерси 
За своето положение хората винаги винят обстоятелствата. Онези, които успяват в живота, които вървят напред и нагоре, търсят желаните от тях обстоятелства. Ако не могат да ги намерят, ги създават.
-
shkem
- В началото бе словото
- Специалност: das
- Курс: друг
- Адрес в галерията на СУ: das
Здравейте,
1 курс редовно съм. Имам дете, но нямам сключен брак. Имам ли право на семейно общежитие(за брак ни е нужно време - 1 месец).
Благодаря!
1 курс редовно съм. Имам дете, но нямам сключен брак. Имам ли право на семейно общежитие(за брак ни е нужно време - 1 месец).
Благодаря!
- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
Не ми се прави нова тема въпреки че въпросът е доста спорен и важен за мен..затова ще попитам и тук.
Някой чувал ли е за подобна глупост /измислено правило, което го няма никъде/:
"че всеки има право на общежитие еднократно за срока на една ОКС (образователно-квалификационна степен), а презаписали, прехвърлени и т.н. студенти, които са ползвали общежитие, след това доплащат размера на държавната субсидия. Преведено на популярен език това означава, че ако вече 2 години сте била на общежитие и сега сте отново 1 курс, ще можете да бъдете като бакалавър на общежитие най-много още 2 години, колкото биха Ви останали до завършване на бакалавърската степен, ако не се бяхте прехвърляли; освен това през тези 2 години ще трябва да доплащате държавната субсидия, която в момента е 30 лв./месец."
Аз прочетох всеки ред от наредбата и правилника който са поместени в сайта са СБО... е, не видях никъде да се казва такова нещо
! Това за двете години които остават- е ок, това не го оспорвам, но държавата субсидия - няма никаква логика да се заплаща при положение че съм студент, редовно, бакалавър! И ми идва в повечко!
Затова питам и тук- не смятате ли че това е несправедливо, че е злоупотреба с властта и че г-н Горанов малко прекалява с точенето на пари ??

"че всеки има право на общежитие еднократно за срока на една ОКС (образователно-квалификационна степен), а презаписали, прехвърлени и т.н. студенти, които са ползвали общежитие, след това доплащат размера на държавната субсидия. Преведено на популярен език това означава, че ако вече 2 години сте била на общежитие и сега сте отново 1 курс, ще можете да бъдете като бакалавър на общежитие най-много още 2 години, колкото биха Ви останали до завършване на бакалавърската степен, ако не се бяхте прехвърляли; освен това през тези 2 години ще трябва да доплащате държавната субсидия, която в момента е 30 лв./месец."
Аз прочетох всеки ред от наредбата и правилника който са поместени в сайта са СБО... е, не видях никъде да се казва такова нещо
Затова питам и тук- не смятате ли че това е несправедливо, че е злоупотреба с властта и че г-н Горанов малко прекалява с точенето на пари ??
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
And I keep...
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Ти и детето ти имате право на общежитие, дори ви се предоставя без да участвате в класирането, а директно.shkem написа:Здравейте,
Благодаря!
Виж заповедта 11т. в)
http://uni-campus.net/docs/zapoved_2011.pdf
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
- thegirl
- Легендарен флуудър
Ето го на стр 13, (3):The_Viper написа:Не ми се прави нова тема въпреки че въпросът е доста спорен и важен за мен..затова ще попитам и тук.
Аз прочетох всеки ред от наредбата и правилника който са поместени в сайта са СБО... е, не видях никъде да се казва такова нещо! Това за двете години които остават- е ок, това не го оспорвам, но държавата субсидия - няма никаква логика да се заплаща при положение че съм студент, редовно, бакалавър! И ми идва в повечко!
Затова питам и тук- не смятате ли че това е несправедливо, че е злоупотреба с властта и че г-н Горанов малко прекалява с точенето на пари ??![]()
http://uni-campus.net/docs/naredba.pdf
И това не е само за общежитията на СУ, а за всички.
- The_Viper
- Легендарен флуудър
(3) Правото по ал. 2 може да се упражнява само за една образователно-
квалификационна степен "бакалавър" по чл. 42, ал. 1, т. 1, буква "а" или "б" и за
една образователно-квалификационна степен "магистър" по чл. 42, ал. 1, т. 2,
буква "б" или "в" ЗВО или за една образователно-квалификационна степен
"магистър" по чл. 42, ал. 1, т. 2, буква "а" от същия закон, както и за една
образователна и научна степен "доктор".
да това го знам . И? Къде пише за държавната субсидия нещо?
квалификационна степен "бакалавър" по чл. 42, ал. 1, т. 1, буква "а" или "б" и за
една образователно-квалификационна степен "магистър" по чл. 42, ал. 1, т. 2,
буква "б" или "в" ЗВО или за една образователно-квалификационна степен
"магистър" по чл. 42, ал. 1, т. 2, буква "а" от същия закон, както и за една
образователна и научна степен "доктор".
да това го знам . И? Къде пише за държавната субсидия нещо?
And I keep...
And I keep...
- thegirl
- Легендарен флуудър
Ами чл.23 ал.(2) е точно за "настаняване в общежития при субсидирани от държавата условия"
и като прочетеш и (3) ще ти стане ясно.
и като прочетеш и (3) ще ти стане ясно.
- The_Viper
- Легендарен флуудър
СБО- go f**k yourselves!
And I keep...
And I keep...
-
shkem
- В началото бе словото
- Специалност: das
- Курс: друг
- Адрес в галерията на СУ: das
Благодаря thegirl !
Надявам се да е така, защото не съм сигурен как се тълкува самотен(овдовял;отказал се от детето) и семеен (правят промени относно понятието на "семейни начала"), но се захващам да проучвам въпроса. Надявам се да можем и тримата да влезем като семейство
Надявам се да е така, защото не съм сигурен как се тълкува самотен(овдовял;отказал се от детето) и семеен (правят промени относно понятието на "семейни начала"), но се захващам да проучвам въпроса. Надявам се да можем и тримата да влезем като семейство
-
SummerLover
- В началото бе словото
- Специалност: Информатика
Така и не показахте снимки с условията в общежитията....
Какво очакваш? Всичко е тото шанс и зависи каква стая ти се падне. Има дворци, има и коптори.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
-
mimikrmvr
- В началото бе словото
- Специалност: Софтуерно инженерство
Това истина ли е?Victoria написа:... и хладилник.bggashnik написа:Ако уцелиш от ремонтираните блокове, най-вероятно ще има телевизор
Наистина ще е много хубаво ако някой пусне малко снимчици на хубавите стаи