Здравейте!
Уча магистратура "Туризъм" , където бях приета миналата учебна година(2010-2011).Въпреки това , че приемът беше беше приключил през септември , си мислех че занятията ни трябва да започнат още през зимния семестър, защото все пак си платихме таксите през септември(задължително, за да се запишем) , нашето обучение започна през януари - февруари (т.е летен семестър), но така пропиляхме време и за една учебна година , дефакто завършихме първи семестър на първи курс .През тази учебна година (2011-2012) ще бъда във втори семестър на първи курс .Семестриалната такса обявена за тази година е 3 пъти по- ниска(за задочно обучение) от тази , която платихме миналата година . А именно за 2010-2011г. годишната такса(платено обучение) беше 900 лв т.е. семестриална 450лв .За учебната 2011-2012г. обявената годишна такса е 346лв т.е. семестриална 173лв.Обадих се в учебен отдел на инспекторката и я попитах, в този случай аз коя такса трябва да платя, и останах изумена, че трябва да платя по- високата(тази, на коята съм приета).Задавам си въпроса, дали има някаква логика в това , след като колегите , които сега ще бъдат приети в първи курс ,първи семестър ще плащат по- ниската такса, а ние, които ще бъдем първи курс , втори семестър, ще плащаме по- високата такса .Ще получаваме едни и същи знания , ще ни преподават едни и същи преподаватели , имаме еднакъв курс на обучение................, а ще плащаме различни цени????!!!!
Искрено се надявам, да ми дадете някаква идея, дали мога да се обърна към някого за разясняване на този казус или да бягам към касата да плащам без да мрънкам .
Предварително Ви благодаря!
Стара такса на магистратурата по-висока от новата такса
Модератор: sientelo
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Re: Стара такса на магистратурата по-висока от новата такса
А къде си видяла тази такса?
В "Годишни такси за учебната 2011/2012 г." има само за магистър-редовно срещу заплащане 1033 лв.
А всъщност трябва да плащаме новата такса, само за приетите преди учебната 2007/2008 е друга таксата
В "Годишни такси за учебната 2011/2012 г." има само за магистър-редовно срещу заплащане 1033 лв.
А всъщност трябва да плащаме новата такса, само за приетите преди учебната 2007/2008 е друга таксата
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
-
dgudganka
- В началото бе словото
- Специалност: Туризъм
Re: Стара такса на магистратурата по-висока от новата такса
В годишните такси, за магистър по Туризъм - задочно има обявена точно заявената от мен сума 346 лв(годишна такса) , като справка за това вижте стр . 10 от годишните такси за 2011- 2012г. , а такса 1033лв се плаща при бакалавърска степен (редовно) , както е показано на стр.5 от годишните такси за тази година.