МСЮЕ - прием 2011
Модератор: sientelo
- Il Capitano
- В началото бе словото
- Специалност: Минало и Съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: първи
Re: МСЮЕ - прием 2011
И аз съм приет в тази специалност, още на първо класиране. Надявам се да е за добро. Другия вариант беше Връзки с Обществеността(ЗАДОЧНО), дано съм взел правилното решение. Запознати с Балканистиката ми казаха, че е много актуално и има търсене на хора, които си разбират от работата в тази област. Не само в България, а и в Европа.
Ще се видим есента, надявам се да попадна на свестни хора, защото това е изключително важно.
Ще се видим есента, надявам се да попадна на свестни хора, защото това е изключително важно.
Come te nessuno mai, Capitano !!!
- _kikito_
- Пишете, о, братя
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Йееей, двама нови колеги са се включили! Добре дошли!Радвам се, че си разбрал колко е важно да имаш свестни колеги! Пожелавам ти го, защото е страхотно. За разлика от другите специалности ние сме малко като бройка и сме колкото един клас. Хубаво е отношенията ни да са добри,защото сме всеки ден заедно в университета най-малкото.Моята първа година беше незабравима, пожелавам и вашата да е такава. Също се надявам ,че другите ми оставащи години в СУ ще са още по-интересни от първата! И отново :"Добре дошли, колеги!" 
For what is a man? What has he got?
If not himself - Then he has naught.
To say the things he truly feels
And not the words of one who kneels.
The record shows I took the blows
And did it my way.
And did it my way.
- La_Contessa
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Италианска филология, Международни Отношения
- Курс: четвърти
Аз много я обиччам тази специалност, ходих на лекциите по турски с тях
абе много готини колеги всичките 
" ...тая трагедия на естествения свят, която е трагедия само за ония, които умират в борбата. За онези, които оставаха живи, тя не беше трагедия, а тържество на осъщественото желание."
- Il Capitano
- В началото бе словото
Мерси за посрещането, дано и аз остана с такова добро впечатление, не само от първата, а и от всичките години_kikito_ написа:Йееей, двама нови колеги са се включили! Добре дошли!Радвам се, че си разбрал колко е важно да имаш свестни колеги! Пожелавам ти го, защото е страхотно. За разлика от другите специалности ние сме малко като бройка и сме колкото един клас. Хубаво е отношенията ни да са добри,защото сме всеки ден заедно в университета най-малкото.Моята първа година беше незабравима, пожелавам и вашата да е такава. Също се надявам ,че другите ми оставащи години в СУ ще са още по-интересни от първата! И отново :"Добре дошли, колеги!"
- _kikito_
- Пишете, о, братя
Колега, ако да имаш такива хора в специалността , трябва да се научеш да ги приемаш/търпиш- това е част от порастването.
Игнорът му е майката.
Докато не се видите,запознаете и опознаете, няма как ад знаеш какви ще са.
П.С. Контеса, мерси за коментара и милите думи! :*
П.С. Контеса, мерси за коментара и милите думи! :*
And did it my way.
And did it my way.
-
BLUSH
- Постоянно присъствие
Здравейте колеги , на новите попълнения -Добре дошли 
Погледнах дискусията и искам да добавя ,че специалността освен историческа има и политологическа насоченост,изучават се дисциплини от спец. Политология има и от МО, ще има практики (Мин. на външните работи), предлагат се и стажове .Западните езици обаче са зле, особено англ.
Погледнах дискусията и искам да добавя ,че специалността освен историческа има и политологическа насоченост,изучават се дисциплини от спец. Политология има и от МО, ще има практики (Мин. на външните работи), предлагат се и стажове .Западните езици обаче са зле, особено англ.
Щастието не бива да е крайната цел,а начин на живот
- Stilyana
- В началото бе словото
- Специалност: МСЮЕ
Привет на всички и от мен
Искам да попитам нещо, с което не съм наясно.. езиците как се учат, между какви варианти избираш, по- колко се изучават в семестър или година? 
За женската злоба и завист няма нито лек,нито спирачка!
Западният език се учи две години, балканските езици са турски, гръцки, румънски. Избираш два от тях, като първият учиш първите две години, а вторият - вторите две.
Забравих да кажа: вторият език не го избираш сега, а като му дойде времето
Забравих да кажа: вторият език не го избираш сега, а като му дойде времето
боли; като
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Курсът се разпределя по равно между трите балкански езика, като класирането за тях става на базата на балът от кандидат-студентската кампания. Вие си подреждате езиците по желание.
От западните езици мисля че опциите бяха английски, немски и френски, ама да знаете че там е голяма каша, от тях не очаквайте много да научите.
Питайте, не се притеснявайте. Дори и сега да нямате въпроси, после със сигурност ще имате много.
От западните езици мисля че опциите бяха английски, немски и френски, ама да знаете че там е голяма каша, от тях не очаквайте много да научите.
Питайте, не се притеснявайте. Дори и сега да нямате въпроси, после със сигурност ще имате много.
- Il Capitano
- В началото бе словото
Да се надяваме, че няма да уча турски, защото това ще е истинска подигравка с мен и цялата ми омраза към тези ...

-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Санети, омраза към други нации, още повече пък балкански, не е препоръчителна за студенти, изучаващи балканската история, политика и култура.
- _kikito_
- Пишете, о, братя
Колега, ние от МСЮЕ се славим като широкоскроени личности. Всеки от нас си има някакви предпочитания, но ако искате да станете най-малкото добър специалист, ще се наложи да си оставите предубежденията извън университета, за да научите нещо ново. Възможно е дори някои от възгледите Ви да се променят коренно. Голяма част от това,което сме учили в училище, няма нищо общо с истината, но нали знаете :"Колкото страни, толкова и истини."Il Capitano написа:Да се надяваме, че няма да уча турски, защото това ще е истинска подигравка с мен и цялата ми омраза към тези ...![]()
П.С. Аз уча турски и то по първо желание и ми няма нищо. Езикът е труден и интересен, а и преподавателят ни е изключително интелигентена жена.
And did it my way.
And did it my way.
-
lacuna_coil
- Писаружяк
Потвърждавам мнението на Кики. Аз също уча турски и съм много доволна от нашата преподавателка, за която мога да кажа, че влага много усилия, за да ни научи на езика, а и си личи, че обича работата си. Още повече, че тази година бяхме на екскурзия в Турция, където имахме възможност да поупражняваме езика в реална обстановка и беше много забавно.