Размисли и Страсти '11: lunatic-moon

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
lunatic_moon
Вазов
Специалност: Компютърни науки

Re: Размисли и Страсти '11: lunatic-moon

Мнение от lunatic_moon »

@Ангел

Здравей : )

След като толкова упорито ме призоваваш четири пъти името ми и сравнение с персонаж на Шекли, престрашавам се да се включа. ;-)
Не те призовавам, но при сравнение на форумци с разни неща предпочитам да сравнявам такива, които поне малко познавам : )

Разбраното от теб обективно безсмислие на съществуването
с което съм напълно съгласен, действа ли ти освобождаващо?
Не. Действа ми натоварващо. Принудена съм да правя нещо, което не искам, нещо без смисъл. А ако имаше някакъв външен смисъл, той щеше да е нечий чужд смисъл. Ако сама си придам някакъв измислен смисъл, не мога да бъда сигурна дали той ще е достоен за титлата смисъл и дали той би бил "правилният" за мен. Тежко е... :lol:

Влюбена ли си?
Винаги.

Ако трябва да "предупредиш" някого за себе си откровено, кои думи би употребила и свързала в изречения?
склонна към депресии, търсеща, искаща внимание и разнообразие, на моменти прекалено интровертна

Как утилизираш грешките и предимно чии такива?
Предимно своите. Като си отбелязвам: това беше забавно, трябва да го направя пак.
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER: И тук следват ирелевантни бръщолевения и не-толкова-публични въпроси

1. Имаш ли все-още желание да пишем?

Да, имам : )

2. Кога последно беше "достатъчно" вдъхновена?
A long, long time ago...

3. Какво стана със "[...]смисълът на цветето е да е красиво"?
Цветето може би не е наясно с него.

4. Чувстваш ли се по-уверена в изборите си?
Не. А и не искам.

П.П.: Всеки път у нас (че и на много други места <последно у Jamesmagno>), представям Шекли с точно този разказ и твърдя, че е имал съществен принос в личностното ми формиране...
хах, на това се казва съвпадение 8)

Как успяваш да си толкова awesome по толкова много начини?!
Имам ли избор :P
Благодаря ти за отделеното внимание и време!
Благодаря за въпросите : )
Аватар
Ангел
Летящите Пръсти
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от Ангел »

Йей, отговори! :cheers:

Продължавай да здравееш! ...и да отговаряш :lol: Разбраното от теб обективно безсмислие на съществуването с което съм напълно съгласен, действа ли ти освобождаващо?[/i]
Не. Действа ми натоварващо. Принудена съм да правя нещо, което не искам, нещо без смисъл. А ако имаше някакъв външен смисъл, той щеше да е нечий чужд смисъл. Ако сама си придам някакъв измислен смисъл, не мога да бъда сигурна дали той ще е достоен за титлата смисъл и дали той би бил "правилният" за мен. Тежко е...
:lol:
Хм... Ако няма значение какво правиш, тогава защо да не правиш каквото си искаш? И възможно ли е нещо да е "правилно" или "грешно", в контекста на всичко изписано по-горе?

Влюбена ли си?
Винаги.

:notworthy:

Ако трябва да "предупредиш" някого за себе си откровено, кои думи би употребила и свързала в изречения?
склонна към депресии, търсеща, искаща внимание и разнообразие, на моменти прекалено интровертна

Приемаш ли се такава (/успяваш ли да живееш в мир със себе си)? Успяваш ли да се харесаш?

Предимно своите. Като си отбелязвам: това беше забавно, трябва да го направя пак.

Защо това отбелязване?
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER: И тук следват ирелевантни бръщолевения и не-толкова-публични въпроси
...които явно нямаш против да са съвсем публични :-)

Остава само да си напаснем графиците?

A long, long time ago...

...in a galaxy far, far away...? :lol:

Това беше в контекста на писанията за обективното безсмислие... Как премина към него от цитираното?

Не. А и не искам.

Уважавам :salute:

П.П.: Всеки път у нас (че и на много други места <последно у Jamesmagno>), представям Шекли с точно този разказ и твърдя, че е имал съществен принос в личностното ми формиране...
хах, на това се казва съвпадение
8)
...или "съвпъдък" :lol:

Как успяваш да си толкова awesome по толкова много начини?!
Имам ли избор
:P
И добре че нямаш... (Виж си отговора на 4...) :roll:
Надявам се да се забавляваш с участието си тук! ;-)
Благодаря ти!
Животът е твърде кратък, за да си позволяваш да го разхищаваш в неща, които не ти носят удоволствие.
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER: Offspring
Running down a spiral
with the light of better men,
shouting: "PROGRESS IS SURVIVAL!",
take one last look and see me...
„Пий повече!“ „НЕ МИ Е ДОБРЕ.“ „Този ПЕТЪК няма да свърши!“
ФАРА!!!
Аватар
lunatic_moon
Вазов

Мнение от lunatic_moon »

@Ангел

Йей, отговори! :cheers:
:albino:

Продължавай да здравееш!
Till the words don't rhyme : P (or somebody locks the topic)

Разбраното от теб обективно безсмислие на съществуването с което съм напълно съгласен, действа ли ти освобождаващо?
Не. Действа ми натоварващо. Принудена съм да правя нещо, което не искам, нещо без смисъл. А ако имаше някакъв външен смисъл, той щеше да е нечий чужд смисъл. Ако сама си придам някакъв измислен смисъл, не мога да бъда сигурна дали той ще е достоен за титлата смисъл и дали той би бил "правилният" за мен. Тежко е...
Хм... Ако няма значение какво правиш, тогава защо да не правиш каквото си искаш? И възможно ли е нещо да е "правилно" или "грешно", в контекста на всичко изписано по-горе?
За да правиш каквото искаш, трябва да си наясно какво искаш. Затова. И не се ли научи вече - всичко е възможно!

Влюбена ли си?
Винаги.

:notworthy:

Приемаш ли се такава (/успяваш ли да живееш в мир със себе си)? Успяваш ли да се харесаш?
Не е необходимо да се харесвам, за да живея със себе си. А и мирът е скучен. Но понякога успявам, да.

Защо това отбелязване?
Повечето неща, които определяме като грешки, се случват, защото не сме ги планирали. Но сред тези "грешки" има и приятни изненади и можем да спрем да ги възприемаме като грешки. Грешките не съществуват. Съществуват единствено различни степени на удовлетвореност от резултата.
...които явно нямаш против да са съвсем публични :-)

Остава само да си напаснем графиците?

От следващата седмица съм на линия.

A long, long time ago...

...in a galaxy far, far away...? :lol:

Това беше в контекста на писанията за обективното безсмислие... Как премина към него от цитираното?

С "Enter" :P

Не. А и не искам.

Уважавам :salute:

:shaking2:

хах, на това се казва съвпадение
8)
...или "съвпъдък" :lol:

Нека да е съвпадък : )
Надявам се да се забавляваш с участието си тук! ;-)
Благодаря ти!

Забавлявам се! И благодаря на всички за проявения интерес и зададените въпроси : ) Някои от тях много ме изтормозиха, но и вашият ред някога ще дойде :twisted:
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

lunatic_moon написа:Грешките не съществуват. Съществуват единствено различни степени на удовлетвореност от резултата.
Много, много, много интересно изказване. Ай лайк.

: )
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
Ангел
Летящите Пръсти
Специалност: Право

Мнение от Ангел »

Понеже ме попита, сега ми става любопитно и твоето мнение за морала и етиката... Моля те, сподели го!
Животът е твърде кратък, за да си позволяваш да го разхищаваш в неща, които не ти носят удоволствие.
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER: Offspring
Running down a spiral
with the light of better men,
shouting: "PROGRESS IS SURVIVAL!",
take one last look and see me...
„Пий повече!“ „НЕ МИ Е ДОБРЕ.“ „Този ПЕТЪК няма да свърши!“
ФАРА!!!
Аватар
inc
Плиний Стари
Специалност: Книгоиздаване
Курс: завършил

Мнение от inc »

Ох, това за маникюрите точно визирах, връщайки се към една снимка, на която се повизаваш с чудесни червени дълги нокти. :cheers: Какво би те мотивирало да се докараш и постараеш за себе си повече? (Не мисля, че имаш нужда, но ми стана любопитно)
lunatic_moon написа:Търговецът на кристал - Чеширската котка от Алиса, защото ми изглежда много потайна и интересна личност и бих се радвала да я видя на живо.
Интересно сравнение. И сама отговори за един от заплануваните ми въпроси. Би ли посочила още някого?
FloWersOfEviL написа:
lunatic_moon написа:Грешките не съществуват. Съществуват единствено различни степени на удовлетвореност от резултата.
Много, много, много интересно изказване. Ай лайк. : )
В този ред на мисли - склонна ли си да съжаляваш за неща, които си направила/са ти се случили? Ако ДА... Дълго или в момент на афект? Ако НЕ - как преодоляваш емоциите?

Ух... бях си намислила още неща (преди да те свалят от горещия стол) но сега нещо ми убягват. Шанс.

А, вярваш ли в шанс, съдба, предопределеност и т.н.? Възможно ли е те да съществуват и "действат" въпреки твоята теория за безсмисленото съществуване?
И ако няма смисъл, има ли значение? :P

Толкова от мен. :)
Creating memories...
Nankuranaisa.
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Ако сама си придам някакъв измислен смисъл, не мога да бъда сигурна дали той ще е достоен за титлата смисъл и дали той би бил "правилният" за мен.
Ако така или иначе нищо няма смисъл и всичко може да има смисъл едновременно (понеже всичко е възможно), не е ли вярно, че всеки потенциален смисъл е равностоен на всички останали по "достойнство" и "правилност", също както по безсмисленост? В този ред на мисли - не е ли безсмислено да се страхуваш от липсата на релевантност на собствения ти смисъл спрямо останалите и не е ли съвсем, съвсем ок, да правиш това, което искаш, с ясното съзнание, че да нарежеш глава лук е също толкова смислено, колкото да решиш проблема с глада в Африка?
Аватар
lunatic_moon
Вазов

Мнение от lunatic_moon »

Малко по-късно ще ви отговоря : )
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Последни въпроси, стига вече. :)
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

lunatic_moon написа:Търговецът на кристал - Чеширската котка от Алиса, защото ми изглежда много потайна и интересна личност и бих се радвала да я видя на живо.
Еха. Досега четох с интерес темата, защото нямах търпение да се озовеш на стола, но пък се случи в кофти седмица, та нямаше кога да те питам и разпитвам. Но исках да те извадя/изведа от заблудата - аз съм дотолкова непотайна и скучничка, че хората започват да си измислят и им се струвам интересна.
Обаче ме поласка, признавам. Както признавам и че си ми интересна и ще се радвам да се видим (само да почна да идвам по форумни отново, де - че напоследък ме е хванала липсата нещо). :salute:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”