Танци в Су!
Модератори: ники, Methuselah
-
Stiven
- В началото бе словото
- Специалност: История
Танци в Су!
Здравейте!
Първо се извинявам, ако тази тема не й е мястото тук, но така намерих за добре. Интересува ме дали в СУ се провеждат някакви курсове по народни танци, и ако някой знае дали се провеждат да даде по конкретна информация относно това. Къде може да се запишеш,при кого, къде се провеждат и т.н. Ще се радвам, ако някой може да ми даде информация!!!
Благодаря предварително! 
- Marieta
- В началото бе словото
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: Танци в Су!
Здравей!
За курсове по народни танци към СУ не мога да кажа дали съществуват. Първо като видях темата се сетих за различните спортове, които можем да запишем, има подробна информация тук. Има обаче само съвременни танци, миналата година ходих един-два пъти да видя как е, беше интересно.
За народни танци мога да препоръчам Фолклорика - Школа по български народни танци, народни хора и народни песни, защото част от колежките ми ходеха там на уроци и бяха много доволни - ето техния сайт.
Поздрави!
За курсове по народни танци към СУ не мога да кажа дали съществуват. Първо като видях темата се сетих за различните спортове, които можем да запишем, има подробна информация тук. Има обаче само съвременни танци, миналата година ходих един-два пъти да видя как е, беше интересно.
За народни танци мога да препоръчам Фолклорика - Школа по български народни танци, народни хора и народни песни, защото част от колежките ми ходеха там на уроци и бяха много доволни - ето техния сайт.
Поздрави!
- five
- В началото бе словото
- Специалност: МО
- Курс: първи
Съвременни танци
Съжалявам ако тази тема няма място тук, но няколко пъти попитах какво представляват така наречените "съвременни танци", които могат да се пишат като спорт в СУ. Въобще някой знае ли за какво става дума? 
If you could be God's worst enemy or nothing, which would you choose?
- stasinka
- Драскач
- Специалност: Туризъм
- Курс: втори
Re: Съвременни танци
Аз се порових из форума и това, което разбрах, е че се учат основно 3 стила: модерен балет, хип-хоп и джаз и още някои латиноамерикански, но се наблягало най-вече на тези трите. За изпита си избираш една от хореографиите и я танцуваш. Преподавателката (ако е само една, не знам) май доста държала на присъствието. Това е, което разбрах от другите, дано да съм ти била полезна. 
Пътищата на хората се разделят, защото всеки счита своя за единствено прав. (В. Хочински)

- five
- В началото бе словото
- Специалност: МО
Мерси! А кога и къде се записваме?
If you could be God's worst enemy or nothing, which would you choose?
- stasinka
- Драскач
- Специалност: Туризъм
Пътищата на хората се разделят, защото всеки счита своя за единствено прав. (В. Хочински)

stasinka написа:Аз се порових из форума и това, което разбрах, е че се учат основно 3 стила: модерен балет, хип-хоп и джаз и още някои латиноамерикански, но се наблягало най-вече на тези трите. За изпита си избираш една от хореографиите и я танцуваш. Преподавателката (ако е само една, не знам) май доста държала на присъствието. Това е, което разбрах от другите, дано да съм ти била полезна.
o.O дано не е така,че ще е егати скуката ;L ама на мен винаги ми се получава така когато се ентусиазирам после всичко става на обратно xD
Faith is that light in your heart
that keeps on shining
even when it's all darkness
outside
that keeps on shining
even when it's all darkness
outside
- geridem
- В началото бе словото
- Специалност: английски език
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: geridem
Здравейте! Понеже тези мнения са от отдавна, аз имам няколко въпроса. Първо, чета за спортни танци, а в сайта на СУ не намирам да ги пише в спортовете. Има ли или няма ии ако случайно ги има какво точно се изучава? И относно съвременните танци - малко подробности от някой записан? Благодаря предварително!
"Because he had no place he could stay in without getting tired of it and because there was nowhere to go but everywhere, keep rolling under the stars..."
— Jack Kerouac
— Jack Kerouac
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
За спортни танци не съм чувала. Като спорт има съвременни танци и акробатичен рокендрол - води ги една и съща преподавателка, часовете винаги са едни и същи всяка година, всеки семестър, графикът никога не се променя. В съвременните танци се учат първо някои основи на танца - позиции на ръцете и краката, основни движения като плиета и пируети, а после се разучава хореография на съвременен танц (мисли си за клип на поп-песен). Изпитът на края на годината представлява именно да си разучил този танц и да можеш да го изпълниш.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- Snow-White
- От дъжд на вятър
- Специалност: География и биология
Малко допълнение за съвременните танци: всяка от трите комбинации се разучава на части, като малък проблем е, че преподавателката много бърза - повтаря 2-3 движения няколко пъти, след което минава на следващите 2-3 и така нататък. С една дума, ако не си танцувала преди и не си свикнала може да се затрудниш със запомнянето на цялата комбинация и изпълнението на някои фигури, но пък на изпита преподавателката е толерантна към грешки и пише почти само шестици. Много хора искаха да я снимат, защото не могат да запомнят комбинациите, но тя категорично отказа. Комбинацията за изпита си я избираш сам - балет, джаз или хип-хоп, като най-често избират джаза, защото в балета има много пируети, а в хип-хопа няколко доста сложни фигури. На изпита танцуваш сам пред всички. Песента не си я избираш - пускат ти тази, на която сте тренирали. По време на семестъра се държи много на присъствията, ако нямаш 10 не те допускат до изпит. Позволяват да си отработваш часове с други групи, така че 10 присъствия хич не са непосилни. В салона е доста студено, а понякога и мокро. Не е позволено да играеш с друго освен със спортни обувки или цвички, трябва да са чисти - т.е. не можеш да влезеш с маратонките, с които си дошъл на лекции. Засега е това. 

- mborova
- В началото бе словото
- Специалност: Българска филология
Здравейте и от мен : ) Дали някой ще може да ми обясни за народните танци как стоят нещата? Чудя се между съвременните и народните, но от прочетеното за съвременните май не съм за там
Та, ако някой е наясно, ще му бъда много благодарна да ми разкаже 
“Не ми казвай, че луната свети; покажи ми блясъка на счупено стъкло!”
-
e-katerina
- В началото бе словото
- Специалност: Скандинавистика
Здравейте! Ще бъда първи курс, тренирала съм различни танци, като съм танцувала хип-хоп през последните 5 години и тези съвременни танци ме привличат и искам да питам - как е залата, има ли си всичко - добра настилка, озвучение, огледала, има ли отбори, излизат ли на сцена? Освен това тези танци за съвсем начинаещи ли са, защото си търся малко по-голямо предизвикателство?
А ако може някой да ми каже нещо за мажоретния състав, има ли такъв, добра ли му е залата, сериозни тренировки ли са или само кълчене и отбий номера? Видях, че преди две години са спечелили някакъв сребърен медал, но не знам продължават ли така сериозно..?
А ако може някой да ми каже нещо за мажоретния състав, има ли такъв, добра ли му е залата, сериозни тренировки ли са или само кълчене и отбий номера? Видях, че преди две години са спечелили някакъв сребърен медал, но не знам продължават ли така сериозно..?
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Хахахахахахахахаа
О, съжалявам, ама така ме разсмя... огледала...
"Залата" представлява физкултурен салон. И разбира се, че е за начинаещи - всички спортове, свободни за записване, са за начинаещи, за да може всеки да има достъп до тях. Започва се буквално от позициите на ръцете и краката.
За мажоретния състав някой друг трябва да се включи.
О, съжалявам, ама така ме разсмя... огледала...
"Залата" представлява физкултурен салон. И разбира се, че е за начинаещи - всички спортове, свободни за записване, са за начинаещи, за да може всеки да има достъп до тях. Започва се буквално от позициите на ръцете и краката.
За мажоретния състав някой друг трябва да се включи.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

-
Faith_no_more
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Ако базата, в която се тренират танците, е в Академик, то залата е с огледала. Или поне в такава зала тренирах миналата година аеробика.
Vanity, definitely my favorite sin...
There is a fire inside of this heart in a riot about to explode into flames...
Вяра чете... и от време на време пише...
There is a fire inside of this heart in a riot about to explode into flames...
Вяра чете... и от време на време пише...