Кореистика 2

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

Публикувай отговор
Аватар
zlobche
В началото бе словото
Специалност: Кореистика
Курс: втори

Re: Кореистика 2

Мнение от zlobche »

И аз нещо такова си помислих,но въпреки това бях леко фрийк аут :D
가슴에 꿈이 찰 때까지 달려가
Аватар
Еск
В началото бе словото

Мнение от Еск »

Наистина изглеждат заплашително, но човек лесно свиква, когато в края и началото на всеки семестър си има работа с тях :lol:
" A vital ingredient of success is not knowing that what you're attempting can't be done. A person ignorant of the possibility of failure can be a halfbrick in the path of the bicycle of history."
cas
В началото бе словото

Мнение от cas »

Кредити се дават от преподавателите, като си вземете изпитите. Имате и допълнителни кредити към някои предмети, които ги получавате за написване на курсова работа, реферат или някаква друга задача, която преподавателят ви възложи през семестъра, но най-вече за курсови работи. Което казва Eck е вярно - кредите ти трябват, за да завършиш. В края на всяка година трябва да имаш определено количество кредити и накрая на следването ти, доколкото знам, не можеш да завършиш, ако нямаш всички необходими кредити... Тук има един момент, че всъщност дори някой преподавател да не ти даде допълнителни кредити (защото не си си написал курсовата или нещо от рода), можеш да си ги набавиш от друг предмет следващия семестър... Абе нищо плашещо няма в тези кредити, така че не се стряскайте.

А аз имам един въпрос към новоприетите: колко души сте приети имате ли идея? В персоналната ви информация трябва да пише...
Аватар
Еск
В началото бе словото

Мнение от Еск »

Да, горе-долу и аз така си ги представях нещата с кредитите. Пък и избираемите предмети носят по няколко кредита отгоре, факултативните също, така че явно човек ще може да си набави нужните все от някъде :mrgreen:
Иначе, не знам дали всички места са заети (за жени), защото бройката при мен е оцветена в сиво, а нямам идея какво би трябвало да значи това. Подозирам, че значи, че не са, но не съм сигурна.
" A vital ingredient of success is not knowing that what you're attempting can't be done. A person ignorant of the possibility of failure can be a halfbrick in the path of the bicycle of history."
Аватар
Alantrik
В началото бе словото
Специалност: Няма таква
Курс: кандидат-студент

Мнение от Alantrik »

Интересно как не съм забелязал тази тема преди. Мисля че се изказах малко прибързано, по принцип съм приет Кореистика като второ желание (като Японистиката заема първо), но уви, бала ми с малко не стига за първо желание (по причини, които ще останат в тайна за момента). Няма никакво съмнение относно това, дали ще се запиша или не (определено ще се), но след това започва душевната борба около предстоящото второ класиране и възможностите, които може да донесе, поради простата причина че съм дълбоко заинтересуван и от двете страни. Всякакви съвети са добре дошли.

П.П
Не обръщайте внимание на каквито и да било граматични и пунктуационни грешки :joker:
Patrick Dubsguy Bateman
dete
В началото бе словото

Мнение от dete »

Кредитите са бял кахър, не ги мислете сега, няма никакъв смисъл. Ще записвате разни избираеми, повечето от които се минават лесно, и това е. На лично давам съвети кои избираеми да запишете :lol:
За момчето за японистика - пробвай си за второ класиране, но едва ли ще те вземат. Не вярвам да се мръдне балът особено. В японистиката е кофти, че за да взимаш стипендия, трябва да имаш успех 6,00. Последния семестър и с кореистиката беше така, но обикновено не е чак такава конкуренция.
Последно промяна от dete на 30 Юли 2011, 16:03, променено общо 1 път.
cas
В началото бе словото

Мнение от cas »

@Alantrik: Хмм, миналата година, ако не се лъжа, балът за момчетата японистика падна на второ класиране, но не с много - някакви стотни бяха, мисля, но нищо не пречи да изчакаш... особено ако това наистина е по-желаната ти специалност.
@dete: Е, не точно... за държавните стипендии не беше така :D
dete
В началото бе словото

Мнение от dete »

Да, за европейските втория семестър ти трябваше 6,00 в кореистиката. Но в японистиката аз лично не си спомням случай някой с под 6,00 да е получил каквато и да е стипендия. Ако е имало, то е било прецедент някой с 5,95 да успее да хване :pirate:
Аватар
Еск
В началото бе словото

Мнение от Еск »

Е, вече като си нямаме занимания (минаха изпити, чакане за резултати, чакане за първо класиране) търсим под вола теле и затова зачекнахме темата с кредитите :lol:
За Alantrik - и аз като dete си мисля, че баловете за Японистика няма да паднат кой знае колко на второ класиране, дори и за мъже. Всъщност като гледам рядко падат за оценка на изпита под 5.50, но щом си решил нищо не пречи да си подадеш документите и да изчакаш второто класиране, може тази година да е изключение от правилото и да те приемат по първо желание. Аз с моите 22.2 си знам, че нямам никакви шансове дори и на трето и затова дори няма да чакам въобще :mrgreen:

П.С. Миналата година Японистиката на второ класиране (мъже) е била 22.77.
Аватар
Alantrik
В началото бе словото
Специалност: Няма таква
Курс: кандидат-студент

Мнение от Alantrik »

В крайна сметка и двете "истики" ми харесват, така че в която и да вляза няма да съжалявам.
Обаче като гледам по-старите постове ми е интересно защо толкова малко хора сме се отчели за тази година.
Patrick Dubsguy Bateman
Аватар
Еск
В началото бе словото

Мнение от Еск »

Да, при мен положението е същото - не съжалявам, че ще запиша тази специалност, в никакъв случай. Ии, мисля, че и двечките си заслужават. ^^
А защо не сме повече, предполагам, че вероятно не всеки, който е приет в специалността е регистриран тук и затова пишем толкова малко хора.

П.С. Тоя филм "Американски психар" (май така беше преводът) е ... зверски. Така и не го изгледах целия :lol:
Аватар
linxnin
В началото бе словото
Курс: друг

Мнение от linxnin »

И аз съм като Alantrik , но не ми се вярва да влезна японистика и на 2ро , въпреки това ще се опитам. То не пречи.
Иначе най-вероятно като не успея , ще си се запиша тук.
Аватар
aikaeimin
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Японистика

Мнение от aikaeimin »

Поздравления, колеги! Желая ви успех в кореистиката!
Съжалявам, че ви се намесвам в темата, bear with me for a moment. @Alantrik: нищо не ти пречи да изчакаш второ класиране, мястото ти в кореистика така или иначе се пази /колеги кореисти, не ви крада кадрите, да не си помислите нещо xD/. Миналата година балът за мъже падна доста - над една единица, не е изключено това да се случи и тази година. Props for the avatar, btw, I love that film.
Иначе, по темата със стипендиите: да, вярно е, за съжаление, при нас стипендия обикновено се взима с 6,00.
Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.
cas
В началото бе словото

Мнение от cas »

Хах, да... тъжният факт е, че (почти) всички кореисти сме неприети японисти :lol: Макар че аз сега например изобщо не съжалявам, че уча кореистика. Езикът е много красив и наистина се радвам, че го уча... но за съжаление, не са всички така. Някои колеги така и не успяха да прежалят японистиката, което при някои дори се разви до такава степен, че се превърна в постоянно бълване на помия по адрес на корейския език, корейците и Корея като цяло, което е много жалко. Искрено се надявам сред вас да няма такива индивиди, защото е мъка за тези, които искат просто да се занимават със специалността си... *Whining over* :D
dete
В началото бе словото

Мнение от dete »

Те някои японисти и те са така :roll: В общи линии много малко хора си хвалят специалността особено след 3 курс.
Иначе и аз бях писала японистика на първо място, ама бях млада и зелена и го писах просто ей така, защото нали това е специалността с най-висок бал, как да не я пиша на първо място. Не съм искала наистина това да уча. :D
Публикувай отговор

Обратно към “ФКНФ”