inc
Връщам се към твоите въпроси, на които не успях да отговоря снощи.
7. Има ли една организация от типа ЕС на претенции за оптималност / меродавност на модела за уредба?
ЕС е силна икономическа и слаба политическа система. За това според мен - по-скоро не.
8. Дорасли ли сме ние членството си в ЕС? По какво се познава кога една държава е готова за промяна?
Една държава е готова за промяна, когато има ясната представа каква промяна търси. И ако говорим за градивна и положителна промяна, то трябва да има подготвени кадри за осъществяването ѝ. Не съм привърженик на идеята за "унищожаване на всичко предишно".
Зависи кои сме "ние". Ако "ние" сме народът, то не можем да дораснем, а по-скоро да се научим(в което няма нищо срамно. А ако "ние" сме държавата - не, не сме.
9. Дай ни топ 5 на любимите си сгради в София.
Чисто естетически.
Новият VIP ресторант на мястото на бившото китайско посолство. Ремонтираха го много добре и вече е превърнат в къща-мечта.
Турското посолство (до СУ)
Ректората
Имам една любима къща на "Мальовица". Тя май е и единствената голяма къща с двор на тази прекрасна уличка.
Народния театър
+ всички къщи на "Шипка" и като цяло около Докторската градинка.
10. Кое е това твое качество, с което (повечето) форумци не сме запознати, а то е определящо на теб като личност? В каква светлина не си се представял във форума и защо?
Качеството най-вероятно е, че съм непоклатим оптимист. Във форума не съм представил почти нищо от себе си, защото не е нужно и не ми се е налагало.
Благодаря ти за интересните въпроси.