А що няма тема за Стивън Кинг?
-
Malka veshtica
- Драскач
Re: А що няма тема за Стивън Кинг?
Аз сега чета "Нощна смяна", прочела съм 2 разказа , но явно времето ми е минало за тоя жанр (мн. се кефех преди петнайсетина години - на "То", "Подпалвачката", "Кери" и някои други), хич не ме грабват тези първите 2 разказа, да видим по-натам обаче (не се отказвам лесно;-)
- Gormoth
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Медицина
- Курс: втори
Аз съм чел "Зеленият път" и "Мизъри", а другото съм гледал на филми. Обикновено ми е много гадно да чета книга, като съм гледал филм по нея. Обратното по-става. Ми, гадно си е, не ми е интересно, знам какво ще стане...
Quietly these colors will fade
but soon they will be as one.
For a moment i will stare
into this deep saddened sea
and will suffer the death's fright.
Under these waves emotions lay,
still never they'll return
as they are laid to rest.
Into this one lonely life,
which is growing painfully.
but soon they will be as one.
For a moment i will stare
into this deep saddened sea
and will suffer the death's fright.
Under these waves emotions lay,
still never they'll return
as they are laid to rest.
Into this one lonely life,
which is growing painfully.
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Най-великият, най-големият, царят!
Сега съм подкарал "Понякога те се завръщат" и върви доста добре, пък после идва ред и на "Талисманът".
Сега съм подкарал "Понякога те се завръщат" и върви доста добре, пък после идва ред и на "Талисманът".
-
brasence
- Постоянно присъствие
- Специалност: Компютърни науки
- Обратна връзка:
Хихихи, точно моята тема.
Чел съм всичко негово, до което съм се докопал - Зеленият път, Кери, Подпалвачката, Гробище за домашни любимци (слава богу не е дочетох
, прекалено брутална е), Дългата разходка,Мизъри, Сиянието (отгоре-отгоре), Мъглата (филмът е по-добъп
)... скоро ако намеря ще прочета и Изкуплението Шоушенк, може и То.
Какво е интересното в книгите му - ужасът не е около нас, а в самите нас. Живеем в ограничен свят, зададен от самите нас и прекрачим ли границата се превръщаме в чудовища.
Чел съм всичко негово, до което съм се докопал - Зеленият път, Кери, Подпалвачката, Гробище за домашни любимци (слава богу не е дочетох
Какво е интересното в книгите му - ужасът не е около нас, а в самите нас. Живеем в ограничен свят, зададен от самите нас и прекрачим ли границата се превръщаме в чудовища.
КН правеж
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Задължително прочети тогава и "Ученик за пример" и "Гняв" : )
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- phantasmagoria
- От дъжд на вятър
- Специалност: Българска филология
- Обратна връзка:
Абсолютно безспорен фаворит това е за мен е "Мизъри" ..чак ме накара да да й съчувствам на оная,че е толкова болна. И "Четири след полунощ'' - е това си беше такъв ужас, че не можех да отида спокойно до хладилника нощно време.
- Звездица
- Пишете, о, братя
Еййй, за Кралят ли говорим... ^^ Един от страничните ефекти от неговите писания е пристрастяването.
След като известно време чета нещо различно започвам да усещам някакъв дискомфорт, сякаш нещо те сърби, но не знаеш къде да се почешеш
Сега съм на "Тъмната кула", по-точно препрочитам първите три части, защото преди много време ги бях чела тях и сега искам да я довърша цялата
Още обмислям кое е толкова вълнуващото в неговите творби, че така ми харесват.
След като известно време чета нещо различно започвам да усещам някакъв дискомфорт, сякаш нещо те сърби, но не знаеш къде да се почешеш
Сега съм на "Тъмната кула", по-точно препрочитам първите три части, защото преди много време ги бях чела тях и сега искам да я довърша цялата
Още обмислям кое е толкова вълнуващото в неговите творби, че така ми харесват.
"Човек без правда е като трън в полето. Който и вятър да духне, все ще го отвее."
В. Петлешков
В. Петлешков
- Boleyn
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Курс: завършил
"За писането" на Стивън Кинг е мнооого добра. Има и за живота му,но голяма част е за самия процес. Горещо препоръчвам
Аз тия дни мисля да си взема "Кери"
Аз тия дни мисля да си взема "Кери"

- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
Какво съвпадение... днес си я взех! И вече я почнах! Както винаги чете се неусетно и е толкова завладяваща... Ако не бях заета и с други неща, сигурно вече да съм я преполовила.Boleyn написа:Аз тия дни мисля да си взема "Кери"
Определено всяка една негова книга си заслужава!
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
And I keep...
- Звездица
- Пишете, о, братя
Препоръчвам "Клетка" на който не я е чел.The_Viper написа: Определено всяка една негова книга си заслужава!![]()
При мен се мъдреше доста време, докато я подхванах и после естествено ме беше яд, че не съм я почнала по-рано.
"Човек без правда е като трън в полето. Който и вятър да духне, все ще го отвее."
В. Петлешков
В. Петлешков
- coldshot
- От дъжд на вятър
- Специалност: Компютърни науки
- Обратна връзка:
Сейлъм'с Лот - сравнително интересна, има момент на затъпяване, но след това доста добре се развиват нещата. Вуйчо ми е някъв фанатик на тази тема, та му гепвам отвреме-навреме некое тухле (:
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Точно щях да напиша:Звездица написа:Препоръчвам "Клетка" на който не я е чел.The_Viper написа: Определено всяка една негова книга си заслужава!![]()
При мен се мъдреше доста време, докато я подхванах и после естествено ме беше яд, че не съм я почнала по-рано.
Всичко без "Клетка".
Едвам стигнах средата.. много мудна. Една от малкото книги, които реших да не дочитам.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- Звездица
- Пишете, о, братя
Хах, аз съм така с "Бягащия човек", започвах я на два пъти, но някак не ми е интересна, дори не съм стигала средата.

Четох я преди няколко години и мнооого ми хареса. Една приятелка след като я прочете започна всяка вечер да проверява дали пердетата на спалнята й са плътно затворениcoldshot написа:Сейлъм'с Лот - сравнително интересна, има момент на затъпяване, но след това доста добре се развиват нещата.
В. Петлешков
В. Петлешков
- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
"Бягащия човек" е много интересна и много брутална... то накрая, на развръзката става най-интересно , разбира се - обаче аз си я четох с голям хъс и си ми беше интересно. Пък и не е кой знае колко обемна, бързо се чете.
Some nights I still can't sleep
And I keep...
And I keep...