Психология ?!?
Модератор: Плазмодий
- annie_naydenova
- В началото бе словото
Психология ?!?
Сега ще съм 12-ти клас и искам да кандидатствам за Психология-та. Въпросът ми е мога ли да вляза с матура ако имам Отличен и да кажем 6 от дипломата по български език и 5,70 по английски или е по-добре да се явя на кандидат-студентски изпит? Защото, като гледам минималните балове (27.70) ми се струва доста трудно влизането, тъй като с матура бала става горе-долу 25..

Those who danced were thought to be insane by those who could not hear the music..
Английска филология - 1 курс
-
valio
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Re: Психология ?!?
Първо, аз ще ти предложа да си изживееш спокойно последната година от училище, защото трябва да ти е най-яка, а да не бързаш още от това лято. Второ, всичко зависи от догодина - каква ще е матурата, какви ще са оценките на кандидат-студентите. Точен отговор не може да се даде. Изчакай да видиш какви ще са баловете и тази година. Все пак за момиче трудно ще влезеш дори със 6,00 на матурата, след като психологията е най-избираемата специалност. Моят съвет е такъв - ако твърдо си решила да е това, започни уроци по БЕЛ (в началото на учебната година) или ако можеш сама - още по-добре, но ти трябва много стабилна подготовка. Успех и късмет 
-
saviiinceto
- Пишете, о, братя
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Ти първо ги изкарай тези оценки 
Колкото повече планираш нещата, толкова по-често те среща случайността.
- annie_naydenova
- В началото бе словото
Хаха.. ще гледам да ги изкарам, а аз точно заради това питам, защото сега от септември почвам уроци по БЕЛ и даскалката ме пита за какво искам да ме готви, за матура или за кандидат-студентски и аз незнаех какво да и отговоря. 
Those who danced were thought to be insane by those who could not hear the music..
-
valio
- В началото бе словото
Ако имаш намерение да влизаш в СУ звучи смешно да те подготвят за матурата... Подготовката си я правиш сама, решаваш тестове, тестове и пак тестове. Ако учителката ти по литература е добра - грешка няма да имаш. Е, малко зависи и от нивото на съучениците ти, защото понякога дърпат надолу, но най-важното е да се стараеш да бъдеш най-добрата.annie_naydenova написа:Хаха.. ще гледам да ги изкарам, а аз точно заради това питам, защото сега от септември почвам уроци по БЕЛ и даскалката ме пита за какво искам да ме готви, за матура или за кандидат-студентски и аз незнаех какво да и отговоря.
P.S. - Има много хубави книжки с тестове, а има и една с разработки на всички литературни текстове. Само с тях (и с една страхотна учителка) имам 5,96, като тая книжка с разработките съм я чел отгоре-отгоре. Пак повтарям - зависи доколко се стараеш и имаш мерак
- annie_naydenova
- В началото бе словото
Как се казва тази книжка, да си я купя? 
- alice.
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: -
А защо не пробваш с изпит по език? Като цяло не са особено трудни, а и по-лесно ще изкараш по-висока оценка, тъй като по БЕЛ субективността при проверяването е сериозен фактор.
-
valio
- В началото бе словото
Не знам дали няма да го счетат за реклама и да го махнат, но... http://www.book.store.bg/p22516/uspeshn ... orova.htmlannie_naydenova написа:Как се казва тази книжка, да си я купя?
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
- Курс: втори
Не знам, но на мен тази книжка не ми харесва. Никак даже. Става за матурата г/д ако нищо не знаеш, но ако ще се готвиш за нещо като КСИ, не струва. Общо взето с много думи, с някакъв изчанчен изказ и накрая нищо не казват. Мое мнение де . 
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
- Never
- Драскач
- Специалност: Международни отношения
- Обратна връзка:
Наистина ако досега си учила някакъв език, може би е по-добре да заложиш на него - на езиците оценките са масово по-добри от оценките по БЕЛ. (все пак 6,00 на матурата би се равнявало на 5,00 на изпит като се имат предвид коефициентите - значи се стремиш да имаш над 5 на изпита.)
Ако наистина това ти е решението, то тогава трябва да се готвиш за матурата по БЕЛ и за изпит по език/БЕЛ. Също можеш да се замислиш като втора матура да НЕ избираш език, защото ако нямаш 6,00 и от там ще ти падне балът, дори и да е с няколко стотни.
Късмет. ^^
Ако наистина това ти е решението, то тогава трябва да се готвиш за матурата по БЕЛ и за изпит по език/БЕЛ. Също можеш да се замислиш като втора матура да НЕ избираш език, защото ако нямаш 6,00 и от там ще ти падне балът, дори и да е с няколко стотни.
Късмет. ^^
It's never too late
for a twist of fate.
for a twist of fate.
- annie_naydenova
- В началото бе словото
Аз мислех за КСИ по БЕЛ, защото ми казаха, че този по АЕ бил много труден. А някой от вас, които сте отговорили учи ли Психология, ако да, кажете как е, интересно ли е?

- liv
- Стенограф
- Специалност: право
Изпитът по АЕ специално тази година беше много лесен. Да не кажа на ниво матура. И уверявам те, както и другите, имаш много по-голям шанс да изкараш висока оценка на изпит по чужд език, отколкото по БЕЛ.annie_naydenova написа:Аз мислех за КСИ по БЕЛ, защото ми казаха, че този по АЕ бил много труден. А някой от вас, които сте отговорили учи ли Психология, ако да, кажете как е, интересно ли е?![]()
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
- annie_naydenova
- В началото бе словото
А някой бъдещ психолог, ако може да каже къде се провеждат лекциите по Психология, защото в сайта е даден като адрес, адреса на ректората, но четох в друга тема, че ФФ е на друго място.. 
- arthaz
- Драскач
- Обратна връзка:
По принцип лекциите се провеждат в Ректората, а упражненията са на 4-ти километър (близко до хотел Плиска). Понякога има и някои изключения, разбира се.
Elämää täytyy rakastaa ^^
-
aichinka
- В началото бе словото
- Специалност: БИН
- Адрес в галерията на СУ: http://forum.uni-sofia.bg/gallery/
Точно такива планове си правих и аз, изкарах си оценките но съм тооолкова далеч от психологията ... общо взето без оценка над 5 на изпита по БЕЛ в СУ психология влизане няма ...
Успех