Тема за КС въпроси от различно естество vol.2

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Never
Драскач
Специалност: Международни отношения
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: Тема за КС въпроси от различно естество vol.2

Мнение от Never »

99,99% съм сигурна, че оценките трябва да са от една кандидатстудентска кампания.
Иначе представи си какви щяха да са баловете, ако хората можеха да учат само литература една година, да изкарат оценка, после следващата година да учат само история и да могат да използват заедно двете оценки. о.О
It's never too late
for a twist of
fate.
Аватар
liv
Стенограф
Специалност: право
Курс: втори

Мнение от liv »

Звездица написа:
yolinaA написа:На някой да му е излязъл изчислен бал за Социологията вече?
На мен ми е излязъл още от 1я ден.
И на мен.
dokogaaa написа:Искам да попитам нещо - сега, ако запиша специалност "История", а другата година искам пак да кандидатствам и да запиша второ висше "Право", е ясно, че оценката ми от тази година по БЕЛ отива на кино и трябва да се явявам на изпит, а с историята как стоят нещата - трябва ли да се явявам на изпит или не?Дано да си обясних въпроса правилно.Благодаря предварително!
Ако искаш да се прехвърлиш, оценките ти от предишната КСК важат. Но ако искаш да записваш второ висше, което фактически значи, че кандидатстваш отново, отново се явяваш на изпит.
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
dokogaaa
В началото бе словото

Мнение от dokogaaa »

Не да си използвам оценката, то е ясно, че и другата година няма да ми стигне.Мисълта ми беше, че като си специалност "История" и искаш да запишеш второ висше пак с история, може да си облагодетелстван(ако мога така да се изразя) по някакъв начин и да не ходиш на изпит.Ама няма такива филми.Ще ми дойде доста нанагорно, ама то кога ли не ми е било.Благодаря ви все пак, че се отзовахте!
„Днешният идеал е високообразованият човек. А умът на високообразования човек е нещо ужасно. Той е като антикварен магазин, пълен с уродливи и прашни вехтории, чиято оценка е винаги по-висока от действителната им стойност."
Аватар
liv
Стенограф
Специалност: право

Мнение от liv »

dokogaaa написа:Не да си използвам оценката, то е ясно, че и другата година няма да ми стигне.Мисълта ми беше, че като си специалност "История" и искаш да запишеш второ висше пак с история, може да си облагодетелстван(ако мога така да се изразя) по някакъв начин и да не ходиш на изпит.Ама няма такива филми.Ще ми дойде доста нанагорно, ама то кога ли не ми е било.Благодаря ви все пак, че се отзовахте!
За прехвърлянето е малко по-различно, достатъчно е да имаш 3 и на двата изпита от предишна КСК. Естествено има и други условия, така че не е лесно.
А ти и без това второ висше гониш, но просто да поясня.
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
Аватар
white_cat
Танцуващия с клавиатури
Курс: първи

Мнение от white_cat »

Моля, дайте телефоните на Учебен отдел трябват ми спешно..
  • Истинските неща се виждат със сърцето, а не с очите.
aman
Да живей словото

Мнение от aman »

обаждаш се на 9308 200 - централа и от там ще те прехвърлят
zaekqdosan
От дъжд на вятър

Мнение от zaekqdosan »

yolinaA написа:На някой да му е излязъл изчислен бал за Социологията вече?
аз имам изчислен бал по социология 24.97,s filosofiq
Maivia
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Maivia »

Never написа:
Maivia написа:Възможно ли е да има грешка при оценките по биология, защото ми се струва твърде нереална Б :?
Вероятността е много малка, но се е случвало при идентификацията студенти да открият несъответсттвия. Затова не е лошо да си видиш работата, ако не ти е голям проблем свързан с пътувания и т.н.
Какви други начини има за проверка на оценка, защото това е направо абсурдно
Аватар
Звездица
Пишете, о, братя

Мнение от Звездица »

dokogaaa написа:Не да си използвам оценката, то е ясно, че и другата година няма да ми стигне.Мисълта ми беше, че като си специалност "История" и искаш да запишеш второ висше пак с история, може да си облагодетелстван(ако мога така да се изразя) по някакъв начин и да не ходиш на изпит.Ама няма такива филми.Ще ми дойде доста нанагорно, ама то кога ли не ми е било.Благодаря ви все пак, че се отзовахте!
Трябва да знаеш обаче, че НЕ можеш да запишеш второ висше следващата година. Ако тази година влезеш нещо в СУ, независимо какво, имаш право чак след 2ри курс да запишеш второ висше. Мисля, че до две години ще си напълно наясно какво ти трябва и какво ти се признава, за да запишеш второ, така че няма нужда да се кахъриш толкова сега. :)
Последно промяна от Звездица на 22 Юли 2011, 21:41, променено общо 1 път.
"Човек без правда е като трън в полето. Който и вятър да духне, все ще го отвее."
В. Петлешков
Аватар
Звездица
Пишете, о, братя

Мнение от Звездица »

liv написа:
За прехвърлянето е малко по-различно, достатъчно е да имаш 3 и на двата изпита от предишна КСК. Естествено има и други условия, така че не е лесно.
А ти и без това второ висше гониш, но просто да поясня.
Прехвърлянето става много трудно, има определени бройки (примерно 4-5), трябва да имаш успех от предходната година 5.00 или 5.50 (зависи, май беше различно при различните специалности). И нещо много важно - има специалности, при които можеш да се преместиш само от определни други специалности (примерно от МО в право, но не и от педагогика в право). Има и специалности като социология, при които можеш да се преместиш от всяка друга изучавана специалност. Трябва да проучиш нещата по-добре, в сайта на СУ си има инфо за всичко, ако не намериш, питай на място, защото по-сигурно от инфо центъра им едва ли някой може да информира. ;)
"Човек без правда е като трън в полето. Който и вятър да духне, все ще го отвее."
В. Петлешков
dokogaaa
В началото бе словото

Мнение от dokogaaa »

Чак след втори курс?Аааааааааа:( Ще питам на място обезателно.За прехвърляне дума да не става.Благодаря и на теб!
„Днешният идеал е високообразованият човек. А умът на високообразования човек е нещо ужасно. Той е като антикварен магазин, пълен с уродливи и прашни вехтории, чиято оценка е винаги по-висока от действителната им стойност."
Аватар
Brutality
От дъжд на вятър
Специалност: -

Мнение от Brutality »

Как се формира балът за общежитие? Търсих из сайта, но не намерих точно кои оценки и с какви коефициенти влизат. Помня, че svetlio.varna беше пуснал формулата в някоя тема, но не можах и това да намеря. :scratch:
Аватар
aikaeimin
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Японистика

Мнение от aikaeimin »

Балът от КСК се дели на броя оценки, които го формират /изпита по коефициент 3+нужните оценки от дипломата/. Т.е. ако сте приети например АЕ с бал 22, делите този бал на 4 и получавате 5,50 - това е балът ви за общежитие.
Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.
Аватар
MiseryChastain
Пишете, о, братя
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Мнение от MiseryChastain »

а каква е тази простотия СУСИ или каквото е и как ще стават нещата за общежитията с него..
...
и станахме всички ветропоказатели,
еднакви по форма и еднакви по цвят.

Право, I-ви курс, 6-та група.
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

На теория тoва е електронната система на СУ, в която всеки може да следи в реално време какви изпити има, какви оценки е изкарал, колко кредити е събрал, да кандидатства за стипендия и общежитие. На практика обаче това е просто електронната система на СУ :D Като се записвате, ще ви кажат как да получите достъп.
Facebook
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”