Тема за КС въпроси от различно естество vol.2
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Never
- Драскач
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: Тема за КС въпроси от различно естество vol.2
99,99% съм сигурна, че оценките трябва да са от една кандидатстудентска кампания.
Иначе представи си какви щяха да са баловете, ако хората можеха да учат само литература една година, да изкарат оценка, после следващата година да учат само история и да могат да използват заедно двете оценки. о.О
Иначе представи си какви щяха да са баловете, ако хората можеха да учат само литература една година, да изкарат оценка, после следващата година да учат само история и да могат да използват заедно двете оценки. о.О
It's never too late
for a twist of fate.
for a twist of fate.
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
- Курс: втори
И на мен.Звездица написа:На мен ми е излязъл още от 1я ден.yolinaA написа:На някой да му е излязъл изчислен бал за Социологията вече?
Ако искаш да се прехвърлиш, оценките ти от предишната КСК важат. Но ако искаш да записваш второ висше, което фактически значи, че кандидатстваш отново, отново се явяваш на изпит.dokogaaa написа:Искам да попитам нещо - сега, ако запиша специалност "История", а другата година искам пак да кандидатствам и да запиша второ висше "Право", е ясно, че оценката ми от тази година по БЕЛ отива на кино и трябва да се явявам на изпит, а с историята как стоят нещата - трябва ли да се явявам на изпит или не?Дано да си обясних въпроса правилно.Благодаря предварително!
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
Не да си използвам оценката, то е ясно, че и другата година няма да ми стигне.Мисълта ми беше, че като си специалност "История" и искаш да запишеш второ висше пак с история, може да си облагодетелстван(ако мога така да се изразя) по някакъв начин и да не ходиш на изпит.Ама няма такива филми.Ще ми дойде доста нанагорно, ама то кога ли не ми е било.Благодаря ви все пак, че се отзовахте!
„Днешният идеал е високообразованият човек. А умът на високообразования човек е нещо ужасно. Той е като антикварен магазин, пълен с уродливи и прашни вехтории, чиято оценка е винаги по-висока от действителната им стойност."
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
За прехвърлянето е малко по-различно, достатъчно е да имаш 3 и на двата изпита от предишна КСК. Естествено има и други условия, така че не е лесно.dokogaaa написа:Не да си използвам оценката, то е ясно, че и другата година няма да ми стигне.Мисълта ми беше, че като си специалност "История" и искаш да запишеш второ висше пак с история, може да си облагодетелстван(ако мога така да се изразя) по някакъв начин и да не ходиш на изпит.Ама няма такива филми.Ще ми дойде доста нанагорно, ама то кога ли не ми е било.Благодаря ви все пак, че се отзовахте!
А ти и без това второ висше гониш, но просто да поясня.
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
- white_cat
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: първи
Моля, дайте телефоните на Учебен отдел трябват ми спешно..
- Истинските неща се виждат със сърцето, а не с очите.
обаждаш се на 9308 200 - централа и от там ще те прехвърлят
-
zaekqdosan
- От дъжд на вятър
аз имам изчислен бал по социология 24.97,s filosofiqyolinaA написа:На някой да му е излязъл изчислен бал за Социологията вече?
-
Maivia
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Какви други начини има за проверка на оценка, защото това е направо абсурдноNever написа:Вероятността е много малка, но се е случвало при идентификацията студенти да открият несъответсттвия. Затова не е лошо да си видиш работата, ако не ти е голям проблем свързан с пътувания и т.н.Maivia написа:Възможно ли е да има грешка при оценките по биология, защото ми се струва твърде нереална Б
- Звездица
- Пишете, о, братя
Трябва да знаеш обаче, че НЕ можеш да запишеш второ висше следващата година. Ако тази година влезеш нещо в СУ, независимо какво, имаш право чак след 2ри курс да запишеш второ висше. Мисля, че до две години ще си напълно наясно какво ти трябва и какво ти се признава, за да запишеш второ, така че няма нужда да се кахъриш толкова сега.dokogaaa написа:Не да си използвам оценката, то е ясно, че и другата година няма да ми стигне.Мисълта ми беше, че като си специалност "История" и искаш да запишеш второ висше пак с история, може да си облагодетелстван(ако мога така да се изразя) по някакъв начин и да не ходиш на изпит.Ама няма такива филми.Ще ми дойде доста нанагорно, ама то кога ли не ми е било.Благодаря ви все пак, че се отзовахте!
Последно промяна от Звездица на 22 Юли 2011, 21:41, променено общо 1 път.
"Човек без правда е като трън в полето. Който и вятър да духне, все ще го отвее."
В. Петлешков
В. Петлешков
- Звездица
- Пишете, о, братя
Прехвърлянето става много трудно, има определени бройки (примерно 4-5), трябва да имаш успех от предходната година 5.00 или 5.50 (зависи, май беше различно при различните специалности). И нещо много важно - има специалности, при които можеш да се преместиш само от определни други специалности (примерно от МО в право, но не и от педагогика в право). Има и специалности като социология, при които можеш да се преместиш от всяка друга изучавана специалност. Трябва да проучиш нещата по-добре, в сайта на СУ си има инфо за всичко, ако не намериш, питай на място, защото по-сигурно от инфо центъра им едва ли някой може да информира.liv написа:За прехвърлянето е малко по-различно, достатъчно е да имаш 3 и на двата изпита от предишна КСК. Естествено има и други условия, така че не е лесно.dokogaaa написа:Не да си използвам оценката, то е ясно, че и другата година няма да ми стигне.Мисълта ми беше, че като си специалност "История" и искаш да запишеш второ висше пак с история, може да си облагодетелстван(ако мога така да се изразя) по някакъв начин и да не ходиш на изпит.Ама няма такива филми.Ще ми дойде доста нанагорно, ама то кога ли не ми е било.Благодаря ви все пак, че се отзовахте!
А ти и без това второ висше гониш, но просто да поясня.
"Човек без правда е като трън в полето. Който и вятър да духне, все ще го отвее."
В. Петлешков
В. Петлешков
Чак след втори курс?Аааааааааа:( Ще питам на място обезателно.За прехвърляне дума да не става.Благодаря и на теб!
„Днешният идеал е високообразованият човек. А умът на високообразования човек е нещо ужасно. Той е като антикварен магазин, пълен с уродливи и прашни вехтории, чиято оценка е винаги по-висока от действителната им стойност."
- Brutality
- От дъжд на вятър
- Специалност: -
- Адрес в галерията на СУ: -
Как се формира балът за общежитие? Търсих из сайта, но не намерих точно кои оценки и с какви коефициенти влизат. Помня, че svetlio.varna беше пуснал формулата в някоя тема, но не можах и това да намеря. 
- aikaeimin
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Японистика
Балът от КСК се дели на броя оценки, които го формират /изпита по коефициент 3+нужните оценки от дипломата/. Т.е. ако сте приети например АЕ с бал 22, делите този бал на 4 и получавате 5,50 - това е балът ви за общежитие.
Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.
- MiseryChastain
- Пишете, о, братя
- Курс: кандидат-студент
- Обратна връзка:
а каква е тази простотия СУСИ или каквото е и как ще стават нещата за общежитията с него..
...
и станахме всички ветропоказатели,
еднакви по форма и еднакви по цвят.
Право, I-ви курс, 6-та група.
и станахме всички ветропоказатели,
еднакви по форма и еднакви по цвят.
Право, I-ви курс, 6-та група.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
На теория тoва е електронната система на СУ, в която всеки може да следи в реално време какви изпити има, какви оценки е изкарал, колко кредити е събрал, да кандидатства за стипендия и общежитие. На практика обаче това е просто електронната система на СУ
Като се записвате, ще ви кажат как да получите достъп.