[КСК 2011] Журналистика и ВО vol.3

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
ivetbk
В началото бе словото

Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО vol.3

Мнение от ivetbk »

Знам,че тази тема доста се е обсъждала,но все пак не ми е много ясно .. миналата година е имало само две класирания,а тази година ще са три + запълване на свободните места ? Моят бал е 25.31 и силно се надявам минималният бал да падне и да успея да се класирам за ВО :)
Аватар
Yordan Enev
От дъжд на вятър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Yordan Enev »

ivetbk написа:Знам,че тази тема доста се е обсъждала,но все пак не ми е много ясно .. миналата година е имало само две класирания,а тази година ще са три + запълване на свободните места ? Моят бал е 25.31 и силно се надявам минималният бал да падне и да успея да се класирам за ВО :)
Всъщност, ще има само 3 класирания, без допълнителен прием, в правилника пише, че третото класиране е окончателно.
I love TraNce
Аватар
Judas
Легендарен флуудър

Мнение от Judas »

яворов написа:ВО в СУ или Право в УНСС? хаха, сега усещам нова виртуална война на идеали,но това е моята дилема,изборът е въпрос на мнение,какво е Вашето?

То и аз така се чудих. В УНСС съм приет почти сигурно "Социология", имам и големи шансове за "Право", но него съм го поставил след социологията, така че едва ли ще го уча. А в СУ имам добри шансове за "Културология". И така ще се чудя до началото на август и ще реша. :lol:
Аватар
alice.
От дъжд на вятър
Специалност: Право
Курс: първи

Мнение от alice. »

aman написа:Хората, които наричате такива, прочетоха препоръчаната от вас тук статия на председателката на изпитната комисия
http://mediapool.bg/show/?storyid=18218 ... 1&p=0#msgs
и определено са съгласни, че правописните грешки струват пари, макар да не се вижда веднага
А тъй като Герасимов е вече фактор тук и вероятно ще стане такъв в бъдеще, както наперено е заявил под постингите си, много ме вълнува фактът какво ще четат бъдещите неграмотно формиращи се от медиите читатели, както и като как при такива спокойно подминавани грешки, както самата председателка негодува, работата му е оценена със супервисока оценка... Значи и подопечните на председателката не са си уеднаквили критериите. Щото оригиналност се толерира, обаче като има и грешки, няма как да е на 100 процента, вредно е някак си за бъдещите поколения ,дето се вика...
Така че това не са просто "заяждания" - и главната оценителка ви го е казала!
По-недопустимото е, че подобни грешки изглежда се подминават дори при завършващите ФЖМК.
Днес присъствах на защитата на дипломни работи на бъдещите журналисти и ми направи впечатление, че в рецензиите на някои от дипломантите се споменаваше за сериозни граматични, стилистични и лексикални грешки, които изглежда не направиха впечталение на никого от комисията, тъй като оценка под 5 нямаше..
Присъстваше и създателката на споменатата по-горе статия, която изглежда действително е в конфликт с повечето си колеги. Беше малко страшничка :mrgreen:
Аватар
dizzi
В началото бе словото
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от dizzi »

Equilibrium написа:Диззи, имам приятелка, която учи масови в НБУ и е доволна. Имай предвид, че там са малко шашави първите 1-2 години предметите, защото метода им е друг.

Така например първата година ще имаш неща като 'Есеистика и творческо писане' (така беше озаглавено); Религия и митология и прочие, ако си ги избереш тях, защото имаш някакъв набор, които да си селектираш. По-натам е специализирането.

Журналистика в СУ също е добре според мен, ФЖМК ми е много симпатичен факултет и ме е много яд, че нямам възможността да запиша специалност от него като втора :/
Ммм звучи интересно, ако не успея в Софийския.. ще отида там :) Но мисля , че няма да се налага...... :)
А ти ли ги пишеш тези разкази в подписа ти ? (това май е малко спам вече... но няма повече :))))
I don't walk around trying to be what I'm not
I don't waste my time trying ta get what you got
I work at pleasin' me cause I can't please you
and that's why I do what I do
My soul flies free like a willow tree
doo wee doo wee do wee...
gabardina
В началото бе словото

Мнение от gabardina »

Герасимов наистина говори като някой, който вече е минал през това :D доста заблуждаващо... с цялата си компетенция и статистика по въпроса ... не може да дава надежда или пък да каже на някого дали ще бъде приет или не .... вярно че все пак си е форум, но според мен не е много редно да се разчита на такова външно мнение .... хора, мислете с главите си, не очаквайте някой друг да реши вместо вас къде и какво да учите :) това е моят съвет като по-малко компетентна :D
Аватар
Звездица
Пишете, о, братя

Мнение от Звездица »

Judas написа: То и аз така се чудих. В УНСС съм приет почти сигурно "Социология", имам и големи шансове за "Право", но него съм го поставил след социологията, така че едва ли ще го уча. А в СУ имам добри шансове за "Културология". И така ще се чудя до началото на август и ще реша. :lol:
Аз съм в почти същата дилема - вероятно от 1во класиране ще ме приемат социология в УНСС, макар, че искам да я уча в СУ, но с изпита по мат няма да стане. Журналистика обаче в СУ има реални шансове да вляза от 2ро класиране (културологията също я имам и понеже се побърках от толкова чудене, я сложих след журналистика, което беше супер тъпо).
Не, че с нещо ще ми помогнете, но да си споделя болката :)
Във всеки случай, ако откача достатъчно и се запиша в УНСС ще има някой щастливец да влезе на мястото ми при допълнителния. :lol:
"Човек без правда е като трън в полето. Който и вятър да духне, все ще го отвее."
В. Петлешков
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

Yordan Enev написа:Всъщност, ще има само 3 класирания, без допълнителен прием, в правилника пише, че третото класиране е окончателно.
И аз си го мислех това отначало. В крайна сметка се оказа, че всяка година има допълнително класиране, независимо от броя на другите класирания. Дори в правилника е описано:
§ 8. За попълване на незаети след третия етап на класиране места може да се провежда допълнителен прием. За участие в допълнителния прием могат да бъдат допуснати само некласирани кандидати. Балообразуването се извършва въз основа на алтернативни на изпитите оценки от държавни зрелостни изпити или оценки от съответен конкурсен изпит, положен в Университета или в друго висше училище. Всички решения, свързани с допълнителен прием се взимат от Централната комисия за кандидатстудентската кампания и се утвърждават от Ректора.
:arrow: Правилник за приемане на студенти в Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2011/2012 година
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
Аватар
kalioo
От дъжд на вятър

Мнение от kalioo »

Някой ако иска теми за 1 курс да пише :)
Журналистика 3 курс. http://www.facebook.com/profile.php?id= ... &success=1
aman
Да живей словото

Мнение от aman »

Какви теми?!
Аватар
kalioo
От дъжд на вятър

Мнение от kalioo »

Учебници на половин цена :)
Журналистика 3 курс. http://www.facebook.com/profile.php?id= ... &success=1
Аватар
Yordan Enev
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Yordan Enev »

Георги Герасимов написа:
Yordan Enev написа:Всъщност, ще има само 3 класирания, без допълнителен прием, в правилника пише, че третото класиране е окончателно.
И аз си го мислех това отначало. В крайна сметка се оказа, че всяка година има допълнително класиране, независимо от броя на другите класирания. Дори в правилника е описано:
§ 8. За попълване на незаети след третия етап на класиране места може да се провежда допълнителен прием. За участие в допълнителния прием могат да бъдат допуснати само некласирани кандидати. Балообразуването се извършва въз основа на алтернативни на изпитите оценки от държавни зрелостни изпити или оценки от съответен конкурсен изпит, положен в Университета или в друго висше училище. Всички решения, свързани с допълнителен прием се взимат от Централната комисия за кандидатстудентската кампания и се утвърждават от Ректора.
:arrow: Правилник за приемане на студенти в Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2011/2012 година
Прав си Гоше, не знам, как ми е убягнал тоя факт, явно наистина ще има допълнителен прием, така или иначе, няма как всички места да бъдат заети.
Съдбата ще се усмихне на не класираните :) Студент да си в наше време :)
I love TraNce
Аватар
Judas
Легендарен флуудър

Мнение от Judas »

Звездица написа:
Judas написа: То и аз така се чудих. В УНСС съм приет почти сигурно "Социология", имам и големи шансове за "Право", но него съм го поставил след социологията, така че едва ли ще го уча. А в СУ имам добри шансове за "Културология". И така ще се чудя до началото на август и ще реша. :lol:
Аз съм в почти същата дилема - вероятно от 1во класиране ще ме приемат социология в УНСС, макар, че искам да я уча в СУ, но с изпита по мат няма да стане. Журналистика обаче в СУ има реални шансове да вляза от 2ро класиране (културологията също я имам и понеже се побърках от толкова чудене, я сложих след журналистика, което беше супер тъпо).
Не, че с нещо ще ми помогнете, но да си споделя болката :)
Във всеки случай, ако откача достатъчно и се запиша в УНСС ще има някой щастливец да влезе на мястото ми при допълнителния. :lol:

Аз ще си дам оригиналната диплома в УНСС. После, ако ме приемат в СУ, ще отида по време на записването след второ класиране в УНСС и вместо да се запиша, ще си поискам дипломата, за да се запиша в СУ.
Аватар
September
В началото бе словото

Мнение от September »

Ако съм приета немска филология,което ми е шесто желание,след специалностите във ФЖМК,но не се запиша,имам ли право да участвам в допълнителното класиране,защото най-много искам ВО,но балът ми е доста нисък? :cry: Все пак надеждата умира последна. :roll:
Look, if you had one shot, or one opportunity
to seize everything you ever wanted,one moment..
Would you capture it or just let it slip?
freezia
В началото бе словото

Мнение от freezia »

Ей, сега ми казаха, че на първото класиране излиза всичко! :bounce:

Срещу всяка специалност ви излиза бала и дали сте приети или не. Като някои кандидат-студенти миналата година са били на 2 и на 3 места приети :bounce: Разбира се първо се взима това, което сте писали на първо място, но си важат и другите! :)
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”