[КСК 2011] Журналистика и ВО vol.3
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: [КСК 2011] Журналистика и ВО vol.3
Знам,че тази тема доста се е обсъждала,но все пак не ми е много ясно .. миналата година е имало само две класирания,а тази година ще са три + запълване на свободните места ? Моят бал е 25.31 и силно се надявам минималният бал да падне и да успея да се класирам за ВО 
- Yordan Enev
- От дъжд на вятър
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Всъщност, ще има само 3 класирания, без допълнителен прием, в правилника пише, че третото класиране е окончателно.ivetbk написа:Знам,че тази тема доста се е обсъждала,но все пак не ми е много ясно .. миналата година е имало само две класирания,а тази година ще са три + запълване на свободните места ? Моят бал е 25.31 и силно се надявам минималният бал да падне и да успея да се класирам за ВО
I love TraNce
яворов написа:ВО в СУ или Право в УНСС? хаха, сега усещам нова виртуална война на идеали,но това е моята дилема,изборът е въпрос на мнение,какво е Вашето?
То и аз така се чудих. В УНСС съм приет почти сигурно "Социология", имам и големи шансове за "Право", но него съм го поставил след социологията, така че едва ли ще го уча. А в СУ имам добри шансове за "Културология". И така ще се чудя до началото на август и ще реша.
- alice.
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: -
По-недопустимото е, че подобни грешки изглежда се подминават дори при завършващите ФЖМК.aman написа:Хората, които наричате такива, прочетоха препоръчаната от вас тук статия на председателката на изпитната комисия
http://mediapool.bg/show/?storyid=18218 ... 1&p=0#msgs
и определено са съгласни, че правописните грешки струват пари, макар да не се вижда веднага
А тъй като Герасимов е вече фактор тук и вероятно ще стане такъв в бъдеще, както наперено е заявил под постингите си, много ме вълнува фактът какво ще четат бъдещите неграмотно формиращи се от медиите читатели, както и като как при такива спокойно подминавани грешки, както самата председателка негодува, работата му е оценена със супервисока оценка... Значи и подопечните на председателката не са си уеднаквили критериите. Щото оригиналност се толерира, обаче като има и грешки, няма как да е на 100 процента, вредно е някак си за бъдещите поколения ,дето се вика...
Така че това не са просто "заяждания" - и главната оценителка ви го е казала!
Днес присъствах на защитата на дипломни работи на бъдещите журналисти и ми направи впечатление, че в рецензиите на някои от дипломантите се споменаваше за сериозни граматични, стилистични и лексикални грешки, които изглежда не направиха впечталение на никого от комисията, тъй като оценка под 5 нямаше..
Присъстваше и създателката на споменатата по-горе статия, която изглежда действително е в конфликт с повечето си колеги. Беше малко страшничка
- dizzi
- В началото бе словото
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Ммм звучи интересно, ако не успея в Софийския.. ще отида тамEquilibrium написа:Диззи, имам приятелка, която учи масови в НБУ и е доволна. Имай предвид, че там са малко шашави първите 1-2 години предметите, защото метода им е друг.
Така например първата година ще имаш неща като 'Есеистика и творческо писане' (така беше озаглавено); Религия и митология и прочие, ако си ги избереш тях, защото имаш някакъв набор, които да си селектираш. По-натам е специализирането.
Журналистика в СУ също е добре според мен, ФЖМК ми е много симпатичен факултет и ме е много яд, че нямам възможността да запиша специалност от него като втора :/
А ти ли ги пишеш тези разкази в подписа ти ? (това май е малко спам вече... но няма повече
I don't walk around trying to be what I'm not
I don't waste my time trying ta get what you got
I work at pleasin' me cause I can't please you
and that's why I do what I do
My soul flies free like a willow tree
doo wee doo wee do wee...
I don't waste my time trying ta get what you got
I work at pleasin' me cause I can't please you
and that's why I do what I do
My soul flies free like a willow tree
doo wee doo wee do wee...
Герасимов наистина говори като някой, който вече е минал през това
доста заблуждаващо... с цялата си компетенция и статистика по въпроса ... не може да дава надежда или пък да каже на някого дали ще бъде приет или не .... вярно че все пак си е форум, но според мен не е много редно да се разчита на такова външно мнение .... хора, мислете с главите си, не очаквайте някой друг да реши вместо вас къде и какво да учите
това е моят съвет като по-малко компетентна 
- Звездица
- Пишете, о, братя
Аз съм в почти същата дилема - вероятно от 1во класиране ще ме приемат социология в УНСС, макар, че искам да я уча в СУ, но с изпита по мат няма да стане. Журналистика обаче в СУ има реални шансове да вляза от 2ро класиране (културологията също я имам и понеже се побърках от толкова чудене, я сложих след журналистика, което беше супер тъпо).Judas написа: То и аз така се чудих. В УНСС съм приет почти сигурно "Социология", имам и големи шансове за "Право", но него съм го поставил след социологията, така че едва ли ще го уча. А в СУ имам добри шансове за "Културология". И така ще се чудя до началото на август и ще реша.
Не, че с нещо ще ми помогнете, но да си споделя болката
Във всеки случай, ако откача достатъчно и се запиша в УНСС ще има някой щастливец да влезе на мястото ми при допълнителния.
"Човек без правда е като трън в полето. Който и вятър да духне, все ще го отвее."
В. Петлешков
В. Петлешков
- Георги Герасимов
- Пишеща машина
- Специалност: Връзки с обществеността (PR)
- Обратна връзка:
И аз си го мислех това отначало. В крайна сметка се оказа, че всяка година има допълнително класиране, независимо от броя на другите класирания. Дори в правилника е описано:Yordan Enev написа:Всъщност, ще има само 3 класирания, без допълнителен прием, в правилника пише, че третото класиране е окончателно.
§ 8. За попълване на незаети след третия етап на класиране места може да се провежда допълнителен прием. За участие в допълнителния прием могат да бъдат допуснати само некласирани кандидати. Балообразуването се извършва въз основа на алтернативни на изпитите оценки от държавни зрелостни изпити или оценки от съответен конкурсен изпит, положен в Университета или в друго висше училище. Всички решения, свързани с допълнителен прием се взимат от Централната комисия за кандидатстудентската кампания и се утвърждават от Ректора.
O Captain! My Captain! (и O tempora, o mores от време на време)
Някой ако иска теми за 1 курс да пише 
Журналистика 3 курс. http://www.facebook.com/profile.php?id= ... &success=1
Какви теми?!
Учебници на половин цена 
Журналистика 3 курс. http://www.facebook.com/profile.php?id= ... &success=1
- Yordan Enev
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Прав си Гоше, не знам, как ми е убягнал тоя факт, явно наистина ще има допълнителен прием, така или иначе, няма как всички места да бъдат заети.Георги Герасимов написа:И аз си го мислех това отначало. В крайна сметка се оказа, че всяка година има допълнително класиране, независимо от броя на другите класирания. Дори в правилника е описано:Yordan Enev написа:Всъщност, ще има само 3 класирания, без допълнителен прием, в правилника пише, че третото класиране е окончателно.
§ 8. За попълване на незаети след третия етап на класиране места може да се провежда допълнителен прием. За участие в допълнителния прием могат да бъдат допуснати само некласирани кандидати. Балообразуването се извършва въз основа на алтернативни на изпитите оценки от държавни зрелостни изпити или оценки от съответен конкурсен изпит, положен в Университета или в друго висше училище. Всички решения, свързани с допълнителен прием се взимат от Централната комисия за кандидатстудентската кампания и се утвърждават от Ректора.Правилник за приемане на студенти в Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2011/2012 година
Съдбата ще се усмихне на не класираните
I love TraNce
Звездица написа:Аз съм в почти същата дилема - вероятно от 1во класиране ще ме приемат социология в УНСС, макар, че искам да я уча в СУ, но с изпита по мат няма да стане. Журналистика обаче в СУ има реални шансове да вляза от 2ро класиране (културологията също я имам и понеже се побърках от толкова чудене, я сложих след журналистика, което беше супер тъпо).Judas написа: То и аз така се чудих. В УНСС съм приет почти сигурно "Социология", имам и големи шансове за "Право", но него съм го поставил след социологията, така че едва ли ще го уча. А в СУ имам добри шансове за "Културология". И така ще се чудя до началото на август и ще реша.
Не, че с нещо ще ми помогнете, но да си споделя болката![]()
Във всеки случай, ако откача достатъчно и се запиша в УНСС ще има някой щастливец да влезе на мястото ми при допълнителния.
Аз ще си дам оригиналната диплома в УНСС. После, ако ме приемат в СУ, ще отида по време на записването след второ класиране в УНСС и вместо да се запиша, ще си поискам дипломата, за да се запиша в СУ.
Ако съм приета немска филология,което ми е шесто желание,след специалностите във ФЖМК,но не се запиша,имам ли право да участвам в допълнителното класиране,защото най-много искам ВО,но балът ми е доста нисък?
Все пак надеждата умира последна. 
Look, if you had one shot, or one opportunity
to seize everything you ever wanted,one moment..
Would you capture it or just let it slip?
to seize everything you ever wanted,one moment..
Would you capture it or just let it slip?
Ей, сега ми казаха, че на първото класиране излиза всичко!
Срещу всяка специалност ви излиза бала и дали сте приети или не. Като някои кандидат-студенти миналата година са били на 2 и на 3 места приети
Разбира се първо се взима това, което сте писали на първо място, но си важат и другите! 
Срещу всяка специалност ви излиза бала и дали сте приети или не. Като някои кандидат-студенти миналата година са били на 2 и на 3 места приети