Не мога да преценя, съжалявам. За нещо близо до пет, според мен да, ако нещата, които си написала, си ги написала наистина добре. Но в никакъв случай не искам нито да ти давам празни надежди, нито да ти ги убивам, ако не са напразни. В крайна сметка в СУ всичко е възможно.Kristinapp написа:Дали има шанс за 5
[КСК 2011] История
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Never
- Драскач
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: [КСК 2011] История
It's never too late
for a twist of fate.
for a twist of fate.
Дано твоята приятелка е изкарала оценка, от която се нуждае, но аз на предварителния написах добра тема, но в нея имаше няколко пропуска - за жалост не какви да е, а такива като Филипи, с кои племена за занимава Пресиян, забравих за Търновския надпис, обърках датата на битката, нямах много грешки, но бях допуснал няколко откровено финални - оценката ми стигна точно 4.00. За няколко грешки всъщност. Чувал съм, че на предварителния режат повече, особено под предвид се имат такива основни неща. Тук някъде видях, че се смъкват по 10-15 стотни, но лично аз не вярвам. Пак казвам - дано си е изкарала оценката момичето, но не вярвам да е повече от 4.30-4.50.
- MiseryChastain
- Пишете, о, братя
- Курс: кандидат-студент
- Обратна връзка:
Аз пък сега като видях какво съм изпуснала.. изпуснала съм ключов момент (промяната в титула на хана)и едва ли ще имаме повече от предишния път.
...
и станахме всички ветропоказатели,
еднакви по форма и еднакви по цвят.
Право, I-ви курс, 6-та група.
И аз не го писах това за титула, макар че после ме осени и то без да отварям учебниците. Не мисля обаче, че е чак толкова голям пропуск. По-скоро тази промяна е с формален характер и не оказва голямо влияние върху развитието на страната.
Искам да попитам нещо друго. Проблем ли е, че съм акцентирал главно върху управлението на Крум и от части на Омуртаг, а тези на Маламир и Пресиян съм ги представил по-отгоре и с по-обобщени думи? Един вид, ако не съм включил някои пасажи за тях, това съществено ли ще намали оценката ми?
Силно се надявам, че за проверяващите най-важен е периодът на Крум, който разгледах най-подробно и изчерпателно.
Искам да попитам нещо друго. Проблем ли е, че съм акцентирал главно върху управлението на Крум и от части на Омуртаг, а тези на Маламир и Пресиян съм ги представил по-отгоре и с по-обобщени думи? Един вид, ако не съм включил някои пасажи за тях, това съществено ли ще намали оценката ми?
Силно се надявам, че за проверяващите най-важен е периодът на Крум, който разгледах най-подробно и изчерпателно.
- alice.
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право
- Адрес в галерията на СУ: -
Зависи какво имаш предвид под "някои пасажи", защото и те си имат ключови моменти. Естествено, че Крум и Омуртаг са доста по-важни, но върху тях се набляга и поради простата причина, че се случват повече неща по време на управлението им. Според мен, ако си включил превземането на Филипопол при Маламир, Филипи и македонските територии + войната със сърбите при Пресиан и си направил нужните оценки, би било достатъчно.
Другото, което, че много хора се отказаха от това да пишат каквото и да е още щом чуха темите или съвсем малко след това. До тук на 4етирима души работите са им били анулирани, тъй като си били хванати някой да им диктува, което когато е от готова тема гарантира висока оценка, така че няма какво да се притесняваме.
Моята тема сега не беше кой знае колко по-различна от предния път.Просто ми се струва, че сега бях по-амбицирана и (се представих по-добре. Увода ми беше значително по-хубав от предишния път. Правих оценки на управлението. Не винаги пълната фактология е гаранция за отлична оценка. Все пак проверяващите искат да четата не само творби, пълни с дати години, имена и т.н., а искат да видят, че кандидат- студента може да направи някакви изводи, така де да вкара мисъл, а не само наизустени неща(
- MiseryChastain
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Аз единственото нещо, което пропуснах беше гадната промяна в титула този път.. но пък то е значително важно, като се има предвид, че политиката на централизация има и за цел изравняването по потенциал с Византия..
Ама ще видим де.. така или иначе имам добра оценка от първата сесия.
Надявам се на тази сесия да има по-малко момичета с над 5.50, колкото и злобно да звучи.
Ама ще видим де.. така или иначе имам добра оценка от първата сесия.
Надявам се на тази сесия да има по-малко момичета с над 5.50, колкото и злобно да звучи.
...
- Legolassss
- В началото бе словото
- Курс: втори
Аз си харесах темата. Изпуснала съм аристокрацията при Омуртаг, надписите при строителството и съм писала, че Крум умира през август, а не април (знаех, че е с а, ама...). Сигурно ще е под 5.50, но все пак ще е някакъв напредък в сравнение с първия път.
Това което ме плаши най-много е почерка. Някъде по средата толкова ми се спеше, че пишех откровено безобразно... -.-
Чакаме 29-ти
Това което ме плаши най-много е почерка. Някъде по средата толкова ми се спеше, че пишех откровено безобразно... -.-
Чакаме 29-ти
Where now the horse and the rider? where is the horn that was blowing?...
They have passed like rain on the mountain, like a wind in the meadow;
The days have gone down in the West behind the hills into shadow.
They have passed like rain on the mountain, like a wind in the meadow;
The days have gone down in the West behind the hills into shadow.
Какъв е правилният начин за допълване на изпусната информация в темата- със звезда и в долната част на страницата или с цифра и на последната страница?
Право - 1 курс, 1 поток, 2 група.
- MiseryChastain
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Ми на нас ни казаха и двата варианта.. Даже споменаха да си напишем пропуснатото в края на темата да напишем Д1, Д2(допълнение1, допълнение2...) и т.н., и да ги вмъкнем там, където трябва да се вмъкнат
...
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
- Курс: втори
Казах ли ви аз, че ще е Крум, а?

We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
- alice.
- От дъжд на вятър
- Адрес в галерията на СУ: -
В залата на една приятелка някво момиче си е оставило чантата до себе си, никой квестор не я е закачил и 10 минути преди изпита си е преговаряла темата за Крум... : )
някой беше споменал по-нагоре за почерка, наистина правят ли проблем, защото написах 23 страници и наистина физически не можех да пиша особено красиво и четливо.
- Never
- Драскач
- Специалност: Международни отношения
- Обратна връзка:
Би било глупаво да ти направят проблем, но пък момичето, което седеше до мен, ми разказваше за нейна позната, която получила двойка на изпит в СУ, защото почеркът й бил особено завъртян и го приели за знак. о.ОSuperball написа:някой беше споменал по-нагоре за почерка, наистина правят ли проблем, защото написах 23 страници и наистина физически не можех да пиша особено красиво и четливо.
Но това са градски легенди, мен ако ме питаш. Аз на първия по литература бях с някакви много неудобни химикалки и после сама не можех да си разчета направо, но само ми направиха забележка на идентификацията (щях да умра от срам xD), иначе нито в рецензията беше отбелязано нещо, нито в оценката.
Така че почеркът трябва да ти е най-малкият проблем. =)
It's never too late
for a twist of fate.
for a twist of fate.
тва си е успокоение, мерси, щото наистина някой букви аз не мога да ги различа, а и не успях да го прочета наново целия текст, квесторката дойде и ми каза 'изпита свърши' и ми се наложи посред нищото да предам