Теми История 1990-2012

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
MiseryChastain
Пишете, о, братя
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Re: Теми История 1990-2010

Мнение от MiseryChastain »

Вие луди ли сте бе.. Абсурд. Няма да си жертват студентите по право, при положение, че дори и увеличават бройките.. Очаквайте нещо от годишнините, защото и на предварителния беше годишнина от битката при Върбишкия. Лично аз си мисля, че ще е или Борис I Михаил, или Раковски, или Априлското.. а защо да не е изненада и да е Ботев.. От край време са го забравили него.. Откакто е в отделна тема.
...
и станахме всички ветропоказатели,
еднакви по форма и еднакви по цвят.

Право, I-ви курс, 6-та група.
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Мнение от Crippled Alice »

не разбрахте ли, че темите не се избират, а се теглят?
Аватар
Lithium
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Мнение от Lithium »

MiseryChastain написа:Вие луди ли сте бе.. Абсурд. Няма да си жертват студентите по право, при положение, че дори и увеличават бройките.. Очаквайте нещо от годишнините, защото и на предварителния беше годишнина от битката при Върбишкия. Лично аз си мисля, че ще е или Борис I Михаил, или Раковски, или Априлското.. а защо да не е изненада и да е Ботев.. От край време са го забравили него.. Откакто е в отделна тема.
Абе не сме да ти кажа :salute: А и темите не се определят на принципа ,, Абе да има някаква годишнина скоро :scratch: ''
Here come the bass, thunder in the guts
Rock you till you can't stand
Now the guitar speaks, gonna drive you nuts
Power under your hand

Rock out!
Rock out!
Rock out!
Аватар
abrr
В началото бе словото

Мнение от abrr »

Crippled Alice написа:не разбрахте ли, че темите не се избират, а се теглят?
Те се теглят, но в урната не са всички теми от конспекта. Или бъркам? :scratch:
Аватар
MiseryChastain
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Избират се определена бройка теми от конспекта, които се слагат в пликове. :)
Доколкото разбрах, имало е 12 плика на първата сесия.
И съответно от тези пликове се теглят два, а един се отваря като контролна тема.
...

Аватар
_sonrisa_
Флъдзила
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от _sonrisa_ »

Пликовете са повече. И за да не си правите илюзии - в тях има и темите, които вече са се паднали на предварителния ;) ( Да, навярно не със същата формулировка, но всички знаем, че така или иначе се пише едно и също ;) )
Аватар
MiseryChastain
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Lithium написа:
MiseryChastain написа:Вие луди ли сте бе.. Абсурд. Няма да си жертват студентите по право, при положение, че дори и увеличават бройките.. Очаквайте нещо от годишнините, защото и на предварителния беше годишнина от битката при Върбишкия. Лично аз си мисля, че ще е или Борис I Михаил, или Раковски, или Априлското.. а защо да не е изненада и да е Ботев.. От край време са го забравили него.. Откакто е в отделна тема.
Абе не сме да ти кажа :salute: А и темите не се определят на принципа ,, Абе да има някаква годишнина скоро :scratch: ''
Там е работата, че те не се чудят кога има годишнина и кога не. Пламен Митев не е баш толкова глупав. :)
Всички знаем, че много от явяващите се дори и не отварят новата история, така че.. абсурдно е да мислим, че ще се паднат две теми от нея. Университетът си гледа изгодата, а тя е да даде меко казано "приятна" за писане тема с цел да запълни местата си. Пък и къде е логиката да дадат някоя забутана тема от сорта на Антиосманска съпротива 15-18в., да има поне 70% двойки и така, както са си увеличили местата до 300 и кусур.. да не успеят да ги запълнят. Софийски университет просто си гледа интереса.
А колкото до формулировката.. знам, че използват същата като в конспекта си за разлика от ВТУ и ПУ, което е преимущество.. стига да си го разгледал добре.
...

Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Мнение от Crippled Alice »

MiseryChastain написа: Всички знаем, че много от явяващите се дори и не отварят новата история, така че.. абсурдно е да мислим, че ще се паднат две теми от нея. (...) Пък и къде е логиката да дадат някоя забутана тема от сорта на Антиосманска съпротива 15-18в.
:shock: как успя да свържеш вероятността да се падне някоя тема с това какво и колко учат кандидат-студентите? :lol: :lol:
И пак, и пак, и пак - темите не се ДАВАТ, а се ТЕГЛЯТ. Аз и миналата година обяснявах, че се включва всичко и че вероятността пак да се падне Иван Асен 2 или дори Стамболов е също толкова голяма, колкото тази да се падне ВСВ или която и да е друга тема.
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

За ваше добро - престанете да си правите сметки, на база на това "какво/колко учат другите" и "каква изгода има СУ". Лично съм теглила темите на изпита по история, когато кандидатствах и мога да ви уверя, че няма никакво "шмекеруване". Още повече, че както аз изтеглих две теми от Средновековие, някой може да изтегли две теми от Нова итория.
НО дори и тогава, повярвай те ми, местата за Право ще си се запълнят. Първо - винаги има знаещи хора. Второ - балът се определя от Вашите оценки. И всички да имате 3ки и 4ки, е абсолютно същото като всички да имате 5ци и 6ци. Ако масово оценките са ниски, и баловете ще паднат ;)
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Мнение от svetlio.varna »

Чудя се дали и аз да не потвъря също, че темите се теглят и всичко е шанс, но май това няма да промени факта, че половината кандидати "точно тея двете теми няма да са ги учили" в деня на изпита :D
Facebook
Изображение
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Хм, дали има тема, в която да няма някаква годишнина? :lol:
И още една забележка. СУ си е запълнил местата с пердварителната кампания - има повече изкарали, отколкото има места за кандидатстване с история. Затова сега иде ред на вдигане на бала - който изкара повече на по-неприятни теми, отива по-напред в класирането, а останалите четат в този раздел на форума още една година. :mrgreen:
Май БЗНС... :roll: и България, 1908-1913, защото е 100 години от Петото ВНС. :idea: :lol:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
gghuefrr
В началото бе словото

Мнение от gghuefrr »

Някаква идея какъв ще е балът за момче за специалност история тази година? Да речеме наприемр бал 24, дали ще е достатъчен? Вярно, че има и официален изпит, на който може да се вдигне. Успех на всички.
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

gghuefrr написа:Някаква идея какъв ще е балът за момче за специалност история тази година? Да речеме наприемр бал 24, дали ще е достатъчен? Вярно, че има и официален изпит, на който може да се вдигне. Успех на всички.
Малко ниско ми се вижда 24 макар и за момче
Аватар
Never
Драскач
Специалност: Международни отношения
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Never »

последните 2-3 години се разбиха всякакви надежди за логика в изтеглените теми.
Темата може да се падне, ДОРИ да се е паднала миналата година и ДОРИ да се е паднала на предварителния.
Или просто ще прекръстим изпита от "История на България" на "Първата половина на ІХ в. и Иван Асен ІІ".

ПП: Нещо за контролните чу ли се вече?
It's never too late
for a twist of
fate.
Аватар
goblinwfi
От дъжд на вятър

Мнение от goblinwfi »

Never написа:последните 2-3 години се разбиха всякакви надежди за логика в изтеглените теми.
Темата може да се падне, ДОРИ да се е паднала миналата година и ДОРИ да се е паднала на предварителния.
Или просто ще прекръстим изпита от "История на България" на "Първата половина на ІХ в. и Иван Асен ІІ".

ПП: Нещо за контролните чу ли се вече?
Кандидат-студентите догодина да очакват Първа тема :Териториално развитие и централизация през шървата половина на 9-ти век" . А евентуално втора тема :Териториално развитие и централизация през шървата половина на 9-ти век" :salute: :scratch: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”