[КСК 2011] История

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
p.Stoev
В началото бе словото
Специалност: Европеистика
Курс: първи

Re: [КСК 2011] История

Мнение от p.Stoev »

nanozetka написа:Не, не, не, тези се насраха. Просто си представям колко минимална е възможността да се изтегли отново тази тема и ето пак. Нямам думи. Относно Раковски - темата не е от най - трудните, но не и от най- лесните, въпрос на лична нагласа. Бъдещите колеги, ако са си взели поука от грешките от предварителната сесия, резултатите могат да станат много добри (ако пишат за Крум), дори и да не са се готвили въобще за него - визирам придобитата езикова и историческа култура и качества за систематизиране на събитията. Датите не са чак толкова много. Въпросът е спорен. Хмм... а Раковски е опасен тип - никак не е за подценяване 8)
аз нищо не бях учил, а написах 17 страници. Доволен съм !
prepared for the worst .. but still praying for the best ..
Аватар
goblinwfi
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от goblinwfi »

Аз писах на предварителния за Крум , имам 3,40 ..... Викам няма как да се падне отново тоя и не го преговаях .... Каот казаха Крум ми идеше да изригна :lol: :lol: :lol: Близо час не знаех къде се намирам защото и от Възраждане само Раковски не бях чел ... но после започнах да си правя план , фактологии извсори уводи , щуротии надявам се да е по добре от първата сесия :lol: 8)

Имам един въпрос ако не съм написал всички години , всмисъл написал съм какво е станало , но точната година я няма а само примерно 20-те години и т.н. много ли ще ми свалят от оценката :scratch:
PVP
В началото бе словото

Мнение от PVP »

А поле оставяхте ли, защото аз не съм? Казаха ни, че може и със, и без.
karamecanii
В началото бе словото
Специалност: финанси
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от karamecanii »

PVP написа:А поле оставяхте ли, защото аз не съм? Казаха ни, че може и със, и без.
Полето е задължително как без него
PVP
В началото бе словото

Мнение от PVP »

Някой по-запознат да каже. Така ни казаха на нас, вече е друг въпрос дали е вярно или не.
Аватар
Never
Драскач
Специалност: Международни отношения
Обратна връзка:

Мнение от Never »

Нашият набор сме някакви пълни каръци - нема такъв прецедент просто.

Иначе писах за Раковски, 10 странички, покрила съм всички събития с по-малко подробности, отколкото ми бяха в темите, и съм наблегнала на общите приказки (някои им викат изводи май...)
Оставих си поле, просто защото като ни накараха веднъж и усетих, че наистина става по-прегледно.
Факт е обаче, че Раковски ми е единствената приятна тема от Възраждане, така че може би нямам право да се оплаквам. (виж, ако бяха Каравелов и Левски щях да се застрелям. Но и те ми помогнаха малко - насочиха ме кои вестници НЕ СА на Раковски). Все пак с малко напъване и много преподреждания на събитията в черновата, май съм покрила това, което трябваше.
It's never too late
for a twist of
fate.
stefanidka
В началото бе словото
Специалност: Право

Мнение от stefanidka »

PVP написа:А поле оставяхте ли, защото аз не съм? Казаха ни, че може и със, и без.

На предварителния не оставях полета,нямаше и проблеми.Днес квесторката каза да оставяме...Но не мисля,че ще има проблем,ако не си оставил/а. :)
PVP
В началото бе словото

Мнение от PVP »

stefanidka написа:
На предварителния не оставях полета,нямаше и проблеми.Днес квесторката каза да оставяме...Но не мисля,че ще има проблем,ако не си оставил/а. :)
Мерси. Ще е егати ташака да ме преебат заради поле. :lol:
А иначе колко имате на предварителния - тези, които сте ходили?
Аватар
Never
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Never »

PVP написа: А иначе колко имате на предварителния - тези, които сте ходили?
4. Заковано като с пирон. А пък даже си мисля, че ми беше много.
It's never too late
for a twist of
fate.
Аватар
Mackle
Пишете, о, братя
Курс: трети

Мнение от Mackle »

Не се притеснявайте за поле. Аз миналата година на нито един изпит не съм оставял такова, не е имало проблем.
PVP
В началото бе словото

Мнение от PVP »

Добре сте вие с предварителните. Аз какво да кажа, като до преди 2 месеца и половина дори нямах идея, че ще се явявам на история... :lol:
p.Stoev
В началото бе словото
Специалност: Европеистика

Мнение от p.Stoev »

Never написа:
PVP написа: А иначе колко имате на предварителния - тези, които сте ходили?
4. Заковано като с пирон. А пък даже си мисля, че ми беше много.
4.75
prepared for the worst .. but still praying for the best ..
Аватар
jenesais
Постоянно присъствие
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от jenesais »

Забавен изпит :mrgreen:

Писах си Раковски (тоя Крум вече ми е скучен, въпреки че някакво шесто ненормално чувство ме накара да го преговоря, нищо че здравият разум ми казваше, че няма как да се падне отново тази година.. здравият разум май не се е срещал със СУ). Приятна тема, Раковски е пич, единствено ме притеснява Кримската война - така и не разбрах колко от нея се включва при тази формулировка на темата и сега ме е страх, че ще ме орежат заради нерелевантни писания - макар и по-съкратено, си писах и избухване, и как Русия губи, и кво правим ние в хода на бойните действия. Ама, здраве да е. Уж го свързах логически, че без тия работи, няма как и Раковски да е толкова готин...
she'd started smoking poetry
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

На преподавателите от ИФ сигурно вече им е дошло до гуша да четат за Крум. Добре, че е Раковски, та да има малко разнообразие. :lol: Догодина кандидатстващите могат спокойно да наблегнат на териториалното разширение през първата половина на IX век. :lol:
Аватар
Never
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Never »

lacuna_coil написа:На преподавателите от ИФ сигурно вече им е дошло до гуша да четат за Крум. Добре, че е Раковски, та да има малко разнообразие. :lol: Догодина кандидатстващите могат спокойно да наблегнат на териториалното разширение през първата половина на IX век. :lol:
Аз пък си мислех, че винаги дават единия вариант на едни проверяващи, а другия - на други. Така че няма случай да има разнообразие, все едно и също четеш. Но наистина, два пъти за година си е неприятно.

ПП: Ах, как ме сърбят ръцете да си изхвърля всички глупости по история и литература и как няма да го направя, в случай, че ми потрябват за догодина...
Последно промяна от Never на 14 Юли 2011, 13:19, променено общо 1 път.
It's never too late
for a twist of
fate.
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”