[КСК 2011] Кандидати за Право

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
famozniqt
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Re: [КСК 2011] Кандидати за Право

Мнение от famozniqt »

Малко тъп въпрос, ама все пак да си попитам. Тука първото класиране е в началото на август, а пък във ВТУ е на 19 юли, УНСС е на 24. Имам ли право да изчакам класирането тука, ако ме приемат във ВТУ или УНСС или трябва да се запиша при тях да мога да видя, дали имам шанс и в СУ?
Аватар
iprodanov
Пишете, о, братя
Специалност: КН у ФМИ
Курс: втори

Мнение от iprodanov »

Виж си срока за записване - ако е преди 29ти, имаш 2ри вариант - да останеш на 2ро класиране в УНСС/ВТУ. Така съвпадат.
famozniqt
В началото бе словото

Мнение от famozniqt »

Там ми е проблема, че във ВТУ трето класиране е на 27, пък в Унсс ми е висок бала и може да ме приемат от първо. По този начин ми извиват ръцете и не мога да изчакам тука. Значи все пак няма начин да дочакам в СУ ,без да се откажа от на другите места.
axl
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от axl »

един приятел е на същия хал.Варианта е да загубиш неколкостотин лева,ако не ти е проблем.Не знам обаче ,дали в ВТУ не ти вземат дипломата при записване.
Право - 1 курс, 1 поток, 2 група.
Karolinnn
В началото бе словото

Мнение от Karolinnn »

В колко часа трябва да сме в залите ????
Аватар
MimSiTyYyYy
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от MimSiTyYyYy »

В 7 пред университета- главния вход. :) Вратите ги отварят 10-15 минути по-късно. :)
" Sometimes the smallest things take up the most room in your heart. " - Winnie the Pooh
avv
В началото бе словото

Мнение от avv »

предния път не беше ли от 8 да сме там??
кво е тва нещо? аз кога трябва да стана да стигна навреме бе, бахти.
Аватар
Katalina_Stefanova
В началото бе словото

Мнение от Katalina_Stefanova »

Предния път беше от 8 да сме там, ама изпитът беше от 9. Сега изпитът е от 8 и затова трябва да сме там в 7. :wink:
Аватар
alice.
От дъжд на вятър
Специалност: Право
Курс: първи

Мнение от alice. »

Аз на първия предварителен отидох час по-рано и си отседях така, само ми се вдигаше напрежението сред тълпата хора, част от които седяха с отворени тетрадки и преговаряха.. на следващия бях 20-30 минути преди началото пред сградата и ми беше доста по-спокойно, мисля и сега така да направя.
nikolaiiii
В началото бе словото

Мнение от nikolaiiii »

Дайте съвет! Приет съм в друг университет и се чудя да се явя, ли и на изпита по литература утре, имайки предвид, малкия ми шанс да го взема. Какво смятате?
Аватар
bEnisSima
В началото бе словото

Мнение от bEnisSima »

nikolaiiii написа:Дайте съвет! Приет съм в друг университет и се чудя да се явя, ли и на изпита по литература утре, имайки предвид, малкия ми шанс да го взема. Какво смятате?
Ако твърдо си решил да се запишеш там, където си приет няма смисъл да хабиш нерви утре :wink: Лично мнение :wink: Но все пак ако не си сигурен къде искаш да учиш - отиди. Все пак нищо не губиш :)
Аватар
goblinwfi
От дъжд на вятър

Мнение от goblinwfi »

Успех на всички на изпита по БЕЛ утре :) :mrgreen: Дано ви се падне Йовков или Ботев ( и на мен :lol: )
Аватар
MiseryChastain
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от MiseryChastain »

ааааааа не.
нека са алеко, пенчо или гео.
...
и станахме всички ветропоказатели,
еднакви по форма и еднакви по цвят.

Право, I-ви курс, 6-та група.
Аватар
Never
Драскач
Специалност: Международни отношения
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Never »

Далчев, Ботев или Димов по възможност.

@MiseryChastain - Това твоето поне за мен си е чист мазохизъм. :P

@всички - Успех!
It's never too late
for a twist of
fate.
Аватар
white.kitty
В началото бе словото

Мнение от white.kitty »

Never написа:Далчев, Ботев или Димов по възможност.
Хората казват: "Внимавай какво си пожелаваш, защото може да се сбъдне" :mrgreen:

За онези, които все още не са разбрали темите, цитирам Светльо, който беше така добър първи да отбележи:
svetlio.varna написа:
12 юли 2011 | 08:08 | Агенция "Фокус"

София. „Пътища на прозрението в разказите на Йордан Йовков” е темата на кандидатстудентския изпит по български език и литература в Софийския университет „Свети Климент Охридски”, съобщи по БНР доц. Бойко Пенчев, председател на изпитната комисия.
Кандидатите могат да пишат и по втори вариант – съпоставка на два цитата.

Ах, ръка си кой ще турне на туй сърце, дето страда? (Христо Ботев, „Към брата си”)

Не искам състрадание от хората! Аз имам всичко: моя е смъртта (Атанас Далчев, „Дяволско” )
Моето мнение - Благодатни за писане теми. Като се замисля през 2007 беше Йовков по БЕЛ, а Крум по история на редовния и Каравелов и Левски на предварителния. :bounce: Тази година досега са се паднали Йовков и Крум. :roll: СПОЙЛЕР (много ме кефи тая дума) За онези, които налучкват или "очакват" да се падне някоя тема - заложете на Левски по история на 14-ти (проста статистика, сега да не ме линчувате) :mrgreen: :mrgreen: :twisted:

edit: Сега като се поразрових малко, може и да ви се стори страшно съмнително, но през 2007 темите по литература са били: 2007 година – „Любов и спасение в разказите на Йордан Йовков“
- цитати:
„В тъги, неволи младост минува…“ ( Ботев – „Борба“) и „Аз не помня, аз не съм видял минаха ли моите години“ (Далчев – „Молитва“).
Сами открийте разликите.

Явно няма логика в темите и всичко може да се падне. Тук не правя асоциация с изпитите по история миналата година. :cyclopsani:
"Човек никога не би се примирил да пълзи, ако почувства порив да лети"
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”